Lucian Vărșăndan a câștigat definitiv procesul cu Primăria Timișoara

Ceea ce a hotărât Tribunalul Timiș rămâne în picioare: Primăria Timișoara trebuie să evalueze proiectul de management depus, anul trecut, de Lucian Vărșăndan. A decis asta Curtea de Apel Timișoara. UPDATE: Primarul Nicolae Robu susține că Serviciul de Resurse Umane nu a făcut decât să respecte legea.
lucian vărșăndan
Pe 27 martie, judecătorii de la Tribunalul Timiș au admis acțiunea intentată, la finele lui 2017, de Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German de Stat, care a contestat decizia PMT de a nu-i permite să-și prezinte proiectul de management, deși obținuse la evaluare nota 9.88. Magistrații au decis „suspendarea executării HCL nr. 29/30.01.2018 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea aceluiaşi act administrativ, înregistrată în prezentul dosar. Executorie”. Hotărârea CL la care se face referire vizează regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Teatrul German de Stat Timișoara. Pe 24 aprilie, judecătorii au decis tot în favoarea fostului director. „Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de reclamant, inclusiv la comunicarea către reclamant a calendarului analizei noului proiect de management. Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar, la repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului, prin publicarea prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă a acesteia, într-un ziar de largă circulaţie, precum şi, timp de 15 zile, pe pagina principală a site-ului autorităţii pârâte, pe cheltuiala acesteia”, a sunat sentința.

Aceasta a fost atacată cu recurs de juriștii municipalității, dar magistrații Curții de Apel au decis tot în favoarea lui Lucian Vărșăndan. „Respinge excepţia inadmisibilităţii recursului. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge recursul declarat de recurenţii – pârâţi Municipiul Timişoara prin Primar si Consiliul Local al Municipiului Timişoara, împotriva sentinţei civile nr. 710/24.04.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş, în dosar nr. 9545/30/2017, în contradictoriu cu intimatul – reclamantul Vărşăndan Lucian-Manuel. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, sună soluția pe scurt luată de aceștia.

Altfel spus, trebuie parcursă procedura la s-a renunțat în toamna lui 2017, când Primăria Timişoara a decis să nu încheie cu Lucian Vărşăndan un contract de management pentru încă un mandat la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara. În aprilie 2017, CL Timișoara aprobase rezultatul evaluării managementului, Vărșăndan fiind notat cu 9,88 și urmând, așa cum prevede legea, să depună un proiect de management. L-a depus, dar PMT nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza acestuia. Asta, pentru că, brusc, specialiștii de la Serviciul de Resurse Umane al PMT au considerat că Vărșăndan nu îndeplinește condițiile legate de studii pentru a putea fi director al TGST. Culmea este că Ministerul Culturii a fost de la bun început de altă părere, spunând că „procedura de analiză a noului proiect de management nu cuprinde etape referitoare la verificarea dosarelor ori a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească managerul care, în urma evaluării finale, a obținut rezultate mai mare sau egale cu nota 9 (…) în situația prezentată, managerul respectiv are dreptul de a prezenta un nou proiect de management”. Lucian Vărşăndan, licenţiat în Litere şi Drept al Universităţii de Vest din Timişoara, lucrează la TGST în 1999. În 2007, la 31 de ani, a devenit directorul teatrului.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune că, în PMT, legea a fost interpretată corect. „Nimeni nu a avut nimic cu acest domn. M-a dezamăgit total prin încăpățânarea pe care a dovedit-o (…) I-am spus din start, după părerea juriștilor noștri și după părerea mea, cu textele de lege în față, că mi le-au citit, nu e în regulă. Și trebuia organizat concurs! A doua oară, așa prevede legislația, dacă postul nu se ocupă, nu mai e obligatorie condiția de studii respectivă. Așa era formularea în textul de lege, nu puteai să-i echivalezi lui ce avea ca studii. I-am spus foarte simplu: mergeți în instanță. Dacă câștigați, vă reîncadrăm. Dar suntem liniștiți să nu dăm noi socoteală, în speță Serviciul de Resurse Umane. Eu îi înțeleg și pe funcționarii publici care au răspundere (…) Eu nu pot să dau ordin cuiva să înțeleagă legea cum vreau eu sau cum vrea altcineva. În astfel de situații neclare, neclaritățile se datorează legii, nu relei credințe a cuiva (…) El trebuia să se adreseze imediat instanței, fără atâtea încercări de lobby, că noi nu suntem subordonați nici Ambasadei Germaniei, nici președintelui, nici ministrului Culturii sau mai știu eu cui”, a declarat, vineri, edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Liviu a spus: (septembrie 14th, 2018 at 16:24 )

Proasta de la serviciul RU al primăriei ar trebui sa plătească ea daunele

 
gheo a spus: (septembrie 16th, 2018 at 14:02 )

Asa e voi sunteti niste incompetenti pentru care legea e interpretabila pentru ca limba romana va incurca rau , mai ales pe toapa aureliana care nu stie numai limbi ” la tine „.

 
Augustus a spus: (septembrie 17th, 2018 at 08:52 )

Doamna sefa Rodica Aurelian, cea din cauza careia s-a ajuns la proces, parca avea salar de 17000 pe luna sau ma insel eu?

 
INCHIZITIA a spus: (septembrie 20th, 2018 at 06:55 )

Iar o dai cotita, d-le primar ! Legea era foarte clara, voi insa erati PROSTI ca noaptea ! Multi citesc, putini pricep!! Varsandan s-a incapatanat sa –si demonstreze adevaraul si a reusit iar asta te turba ! N-a facut nimeni lobby pentru el ci doar si-au aratat oamenii revolta fata de imbecilitatile tale si pt. ca ai pus pe butuci un teatru performant ! Nici dupa ce ai vazut hotararile judecatoresti, nu reusesti sa pricepi ca BOUL, ca ai gresit COLOSAL ! Rusine sa-ti fie tie si incompetentilor din gasca ta, platiti gras din banii statului !!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

rovinhud

360 de vinuri, răsfăț și fapte bune. Începe Rovinhud Wine Show

La Timișoara urmează un weekend de... degustat. Rovinhud Wine Show aduce, în acest zile, cel mai bogat program de până acum: 360 de vinuri, 35 expozanți, 12 masterclassuri, 7 experți internațional, Sunt și 35 voluntari implicați în promovarea vinului de calitate în beneficiul persoanelor cu dizabilități.
Citeşte tot articolul Citeste articolul 360 de vinuri, răsfăț și fapte bune. Începe Rovinhud Wine Show

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un concert cu un artist foarte iubit, o sală arhiplină și un reflector a cărui sticlă se sparge, spun cei de la primărie, din cauza bașilor. Un incident de această dată fără victime, care readuce în discuție un subiect rușinos. Timișoara, Capitala Culturală Europeană 2021, nu are o sală polivalentă în care să poată fi organizate, la nivel decent, evenimente de anvergură.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara, Capitala Culturală în care sticla de la reflectoare se sparge la concerte, din cauza bașilor
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top