Plen cu cântec la CL Timișoara. Robu, despre consilierii PSD: Lumea va da cu pietre

S-a lăsat cu vorbe grele în plen la CL Timișoara. A fost ședință extraordinară, iar consilierii PSD s-au ținut de promisiunea de a nu mai vota proiecte pe care le primesc în ultima clipă. Nicolae Robu a răbufnit și a spus că, în cei 6 ani de când e primar, n-a avut niciodată așa „un gust amar”.
plen
Consilierii locali au fost chemați vineri după-amiază la un plen extraordinar, care avea anunțată o ordine de zi cu patru puncte. Realitatea a adus însă și o anexă pe care erau alte 11. De aici a început, din nou, schimbul de replici acide între primarul Nicolae Robu și consilierii PSD. „Susținem niște lucruri firești, normale, civilizate. Dar dacă avem o ședință ordinară, miercuri, se întâmplă ceva weekendul acesta? Sunt proiecte pe care nu le-am văzut încă”, a spus Dan Idolu.„Solicitarea pe care o facem este ca de fiecare dată când are loc o ședință extraordinară, fiecare proiect care se propune să fie însoțit de un mic preambul în care să se explice de ce este urgent. Ca avocată, spun sincer, noi încălcăm repetat, la fiecare ședință extraordinară sau de îndată legea. Acum nu, dar poate peste un an, doi, trei, cinci aceste lucruri ne vor fi imputate. E vorba de necesitatea unei mai bune organizări. Domnule primar, dvs. cunoașteți proiectele, dar noi venim de la joburile noastre și ne trezim cu ele în față”, a completat Luminița Țundrea.

Replica primarului Robu a venit imediat. „Uitați-vă ce înseamnă aceste proiecte (…) Ar trebui să vă îngrijorați, doamna consilier, când cineva vine și cere socoteală, de ce s-a ratat posibilitatea de a aduce bani mulți? Apar oportunități aproape peste noapte, noi vrem să fim pe fază (…) asta este realitatea, nu bazaconiile pe care le debitează tot felul de cretini despre performanțele Timișoarei (…) Haideți să rămânem întregi, și unii, și alții și să colaborăm pentru a face cât mai multe lucruri bune. Nu e șantaj, e doar prezentarea alternativei la abordarea constructivă pe care o propun și la care ați marșat de multe ori”, a spus edilul. Acesta a și retras de pe „suplimentară” două proiecte, admițând că acestea nu sunt urgențe.

Ce credeți că ne departajează? Dincolo de toate prostiile pe care le debitează unii, dincolo de tot ce se aruncă în spațiul public, Timișoara este performantă. De ce? Pentru că alții se pierd în birocrație, în tot felul de formalități. Noi am fost pragmatici, am mers pe drumul cel mai scurt către înfăptuirea de obiective. Avem de ales între a face performanțe, a lăsa ceva în urma noastră și a găsi niște chichițe astfel încât societatea românească să funcționeze cât mai prost.
Primarul Nicolae Robu

Unul dintre proiectele cu cântec a fost cel legat de modificarea contractului de delegare a serviciului de iluminat public, votat la finele lunii iulie. Înainte de vot, social-democrații Dan Idolu și Sorin Ionescu au părăsit plenul. Liderul grupului PSD explică de ce a luat această decizie.

„Dacă am făcut anumite concesii, pentru proiecte pe care le-am considerat cu adevărat urgente, nu înseamnă că trebuie să permanentizăm un astfel de comportament. Proiectele sunt importante, dar primăria nu a fost în stare să le pregătească în timp util, astfel încât măcar să citim despre ce e vorba… Am aflat după ora 14 titlurile acestor proiecte. La ora 14 fără un sfert, materialele nu existau la secretariat”, susține Idolu. Potrivit acestuia, PSD-iștii îl anunțaseră deja pe Robu că vor vota proiectul, dar doar în plenul ordinar de miercuri, 24 octombrie. „Eu le-am recomandat colegilor, și am vorbit înainte cu domnul primar, să votăm miercuri, deci peste 3 zile de lucru, că nu cred că lucrează cineva în weeekend la primărie”, a mai spus Dan Idolu.

Proiectul a căzut, pentru că avea nevoie de 18 voturi, iar în sală nu erau oricum decât 19 consilieri, din care 4 social-democrați. S-a mers mai departe în plen în aceeași direcție și toate proiectele care necesitau 2/3 din voturi au căzut. Ședința s-a terminat fără consilierii PSD, care au părăsit și ei sala, dar cu primarul Robu foarte nervos și, spune el, dezamăgit.

„Stimați timișoreni, încă o mostră de conduită politico-administrativă. Nu sunt eu îndreptățit când spun că PSD reprezintă partidul împotriva Timișoarei, de fapt? Aici nu vorbim de țară, vorbim de ce se întâmplă în Timișoara. Noi nu am vrut să politizăm acest act administrativ (…) Dacă această conduită continuă, lumea va da cu pietre efectiv, după ce se comportă atât de ostil cu orașul. Eu spun lucrurilor pe nume: ce vrem, încrâncenare în oraș? Sau vrem să trăim în înțelegere?”,li s-a adresat edilul celor care urmăreau transmisia live de la plen, de pe Facebook.

Cetățenii vor fi și îndârjiți, pe deasupra, să-i penalizeze pe cei care se poziționează împotriva intereselor orașului. Am un gust foarte amar, de puține ori mi s-a întâmplat de cei 6 ani de când sunt primar, să am un gust așa amar ca acum. Am crezut că putem depăși primitivismul politic. M-au dezamăgit total acești concitadini, că nici nu le pot spune colegi de arenă politică, că nu se comportă ca niște colegi, se comportă ca niște dușmani ai orașului.
Primarul Nicolae Robu.

Revenind la iluminatul stradal și întreținerea lui, totul s-a învârtit în jurul unui singur cuvânt. Lucrurile sunt serioase, pentru că STPT încă nu are licență pentru acest serviciu. „Licență practic noi nu avem, suntem în perioada în care avem prorogare de termen, până la rezolvarea documentației. Am depus în termen documentația și a apărut această obiecție, care a fost de fapt o chestiune strictă de terminologie. Obiectul contractului este «delegarea de gestiune prin atribuire directă a serviciului Întreținere a serviciului de iluminat». Nu există această terminologie în Legea 52, ci trebuie scris așa «delegarea de gestiune prin atribuire directă a serviciului de iluminat public». Fără «întreținere». Practic, trebuia scos acest cuvânt”, explică Petru Ehegartner, din partea STPT.

Ehegartner mai spune că a aflat miercuri de această modificare. „Am avut un aviz inițial de la Oficiul Concurenței, care este valabil practic 30 de zile. De la obținerea acestui aviz, eram obligați ca, în termen de 30 de zile, să depunem actele pentru obținerea licenței. Noi am făcut acest lucru și s-a prorogat pentru chestiunea asta. Miercuri am fost la București și am aflat de această modificare”, ne-a mai spus reprezentantul STPT.

Urmează un plen ordinar al CL, care va avea loc miercuri, 22 octombrie, va avea peste 70 de proiecte. Fără listă suplimentară.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Cetateanul suparat a spus: (octombrie 19th, 2018 at 23:07 )

Da….sunt suparat , da !ca cetatean al orasului atat de drag mie ,sunt satul de circul asta robulian,idolian inconjurat de idiotii de consilieri locali, directori de regii ,consilieri personali ,slugoi ,iepe si capre aureliene pt Numele Lui Dumnezeu ….terminati odata ,plecati departe , daca respectati cetatenii ,,taceti !faceti-va datoria ,votati cu da sau nu , nu aveti nici un drept sa comentati !
Atat !
Gata !
Ajunge !

anteconbega a spus: (octombrie 20th, 2018 at 07:59 )

„Apar oportunități aproape peste noapte, noi vrem să fim pe fază (…) asta este realitatea, nu bazaconiile pe care le debitează tot felul de cretini despre performanțele Timișoarei (…)” Ordonanţa 13 a apărut tot peste noapte, că şi hoţii de cai procedau la fel. „Spune, Lae, Timişoara când se fură? Noaptea, pe fulgerătură? Nooo, noi, furăm şi pe lumină/ Că ni-s neam de bubalină!” Cât priveştet treaba cu cretinii, e vorbă veche: „Cine spune, ăla e!”

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Top