Taxa pe paragină. Primăria Timișoara mai are o șansă s-o dovedească pe Rodica Vlad

Curtea de Apel a amânat din nou o decizie în cazul Rodica Vlad vs. Primăria Timișoara. PMT are termen până în decembrie să demonstreze că a avut dreptate când a decis să crească cu 400% impozitul pentru o ruină deținută de femeia de afaceri.
rodica vlad
În decembrie 2017, consilierii locali au aprobat o listă cu proprietari de imobile care ar fi trebuit să plătească, în 2018, impozite majorate pentru neglijență. Poliția Locală a monitorizat, de-a lungul anului, situația clădirilor din Timișoara, amendând și avertizând proprietarii că, dacă nu întrețin suprafețele și imobilele pe care le dețin, vor ajunge să plătească impozite chiar și de cinci ori mai mari. Apoi a înaintat către primărie dosare pe baza cărora au fost făcute proiectele de hotărâri care au majorat impozitele.

Mulți proprietari au dat în judecată însă municipalitatea. Unul dintre cei care au câștigat în primă instanță este femeia de afaceri Rodica Vlad. Alături de soțul și fiicele sale, ea deține un imobil pe Bd. Republicii nr. 11, lăsat de mai mulți ani pradă degradării. În luna iulie, Tribunalul Timiș a admis „acțiunea formulată de reclamanţii Vlad Rodica, Vlad Titus Florea Marius, Vieru (fostă Vlad) Mihaela şi Iakab (fostă Vlad) Daniela în contradictoriu cu pârâţii CL Timișoara și Municipiul Timișoara, prin primar, având ca obiect anulare act administrativ. Anulează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 520 din data de 20.12.2017 privind aprobarea majorării cu 400% a impozitului pe clădiri începând cu anul 2018, pentru imobilul situat în Timişoara, Bd. Republicii nr. 11, ca urmare a constatării stării tehnice neîngrijite”.

În 2013, câteva zeci de persoane au fost evacuate din imobilul de pe bd. Republicii 11. Acesta a aparținut unei fabrici de prelucrare a lemnului, iar în apartamente au locuit, de mai bine de 20 de ani, angajații. Întreprinderea s-a închis, iar proprietarul a vândut blocul către Rodica Vlad, care s-a judecat timp de șase ani cu chiriașii. Ea a câștigat procesul și i-a evacuat pe oameni. Femeia de afaceri n-a investit nimic în clădirea care este, în prezent, într-o stare jalnică.

Sentința nu este definitivă și a fost atacată cu recurs de CL Timișoara. Procesul a avut deja trei termene la Curtea de Apel, ultimul fiind pe 6 noiembrie. Iată ce a decis judecătorul: „Repune cauza pe rol pentru ca părţile să depună la dosar procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei nr. 222390/21.06.2016, nr. 321225/03.02.2016, nr. 241736/05.12.2016 şi nr. 357454/03.03.2017”. Altfel spus, proprietarii imobilului de pe Republicii 11 ar fi fost sancționați de patru ori înainte să li se majoreze impozitul. Următorul termen, cel până la care municipalitatea trebuie să aducă actele, este 11 decembrie.

Primăria a pierdut totuși definitiv două procese cu proprietari care ar fi trebuit să plătească impozite majorate. În ambele cazuri, instanța a constatat același lucru, și anume că nu există somații adresate în prealabil proprietarilor de apartamente din cele două imobile. În plus, în documentația care a stat la baza hotărârii de supraimpozitare nu există note finale de constatare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top