N-a respectat suprafața, n-a respectat proiectul cu care a câștigat licitația și încă nu e demolată! Este vorba despre așa-numita terasă sezonieră din Parcul Alpinet, deținută de o firmă a cunoscutului bucătar italian Antonio Pasarelli și construită pe lângă lege. Confirmă ilegalitatea un control făcut de Direcția de Urbanism.
La începutul verii, SC Antonio Catering & Banqueting SRL, deținută de celebrul bucătar italian Antonio Pasarelli, a câștigat o licitație organizată de primărie, pentru deschiderea unei terase sezoniere pe o suprafață de 92 mp, în Parcul Alpinet, între Flora și Podul Mitropolit Andrei Șaguna. În luna august, firma s-a apucat de construit, ridicând o construcție din lemn, reclamată imediat de mai mulți timișoreni, care susțineau că aceasta închide o zonă de promenadă tradițională și obturează complet deschiderea spre apă. Subiectul a ajuns, în septembrie, pe ordinea de zi a CL, sub forma unei adrese înaintate aleșilor locali de Pasarelli. Acesta solicita mărirea suprafeței terasei, pe motiv că a protejat un pom și a fost nevoit să construiască pe o suprafață mai mare. Cât de mare? De la cei 92 de metri pătrați licitați, la 160 metri pătrați, la cât s-a ajuns. consilierilor locali.
La trei săptămâni de la acel moment, terasa e bine mersi, în picioare, ba chiar s-a construit în interior și barul. Totul, pe 160 mp. Între timp, specialiștii din primărie au ajuns la concluzia că „modificarea suprafeței ar fi inoportună atâta timp cât aceasta a fost stabilită precis în caietul de sarcini”. Și mai interesante sunt însă concluziile la care s-a ajuns în urma controlului efectuat de Direcția de Urbanism. Să vedem: „Amplasamentul avizat nu este respectat în teren. Lungimea structurii a fost măsurată în teren, este de 20.13 m – față de planul avizat – 20 m. Lățimea structurii (fără treptele de acces) măsurate în teren este de 6,85 m și nu corespunde celei avizate, respectiv 4,6 m. Conform planșei din documentația avizată, închiderea la partea superioară a terasei era prevăzută parțial cu pânză în zona de terasă, iar în zona barului, cu închidere din lemn. La fața locului s-a constatat că închiderea respectivă a fost realizată integral din lemn. De asemenea, soluția din planurile avizate pentru corpurile sanitare (hol acces WC și două încăperi) a fost modificată atât ca dimensiuni, cât și ca aliniere a ușilor de acces. Argumentele în acest sens au fost date de încorporarea în structură a unui arbore ornamental, în scopul salvării acestuia de la tăiere. Accesul pentru personal, figurat în planurile avizate pentru fațada sudică, nu există în teren. Din cele două accese pentru clienți nu a fost realizat decât cel de pe latura sudică, dar nu corespunde planurile avizate, care prevăd doar doar trepte, fără odihnă. În teren s-au constatat trei trepte și o odihnă, care au în total o lățime de 1,55 m și o lungime de doi metri”, se precizează în documentul semnat de arhitectul șef Ciprian Cădariu. Mai mult, semn că nu-și făcea prea multe griji în privința încălcării legii, în momentul în care a solicitat mărirea suprafeței terasei, proprietarul finalizase lucrarea în proporție de 90%…
Altfel spus, chiar oamenii primăriei recunosc, negru pe alb, că această construcție a fost ridicată după bunul plac al proprietarului, fără respectarea planului cu care s-a câștigat licitația. Mai mult decât atât, același document semnat de arhitectul șef spune și că „în cazul societăților care au câștigat licitația, au obligația să amplaseze la locul desfășurării activității întocmai tipul de proiect declarat câștigător (…) Nerespectarea acestor condiții va duce la retragerea dreptului de folosință și eliberarea amplasamentului de îndată»”. Amendată deja de câteva ori de polițiștii locali, firma Antonio Catering & Banqueting SRL nu se grăbește să-și demoleze construcția… Asta, în timp ce primăria pare să fi intrat deja în hibernare pe acest subiect.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook