Au mâncat carne de porc pe care nu au testat-o şi acum trag ponoasele. O familie din comuna Victor Vlad Delamarina s-a îmbolnăvit de trichineloză şi este internată la spitalul de boli infecţioase din Timişoara.
O familie din comuna timişeană Victor Vlad Delamarina a ajuns la spital după ce a mâncat carne de porc infestată cu Trichinella spiralis. La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au ajuns trei dintre membrii familiei, a patra persoană fiind urmărită la domiciliu. „Sunt internate trei persoane suspecte de trichineloză. Una din ele prezintă toată simptomatologia. Celelalte două nu au încă toate simptomele, dar şi acestea au consumat aceeaşi carne infestată”, spune medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş”. Potrivit medicului, un al patrulea membru al aceleiaşi familii este supravegheat la domiciliu, deoarece a mâncat şi el carne provenind de la porcul infestat. Familia a tăiat porcul în 18 decembrie, dar nu a testat carnea şi nici nu a pregătit-o cum trebuie. „Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară vor face o anchetă epidemiologică în localitate”, a mai spus dr. Musta. Trichineloza este o boală produsă de parazitul Trichinella spiralis, care pătrunde pe cale digestivă, prin consumul de carne infestată cu larve, insuficient preparată termic. Majoritatea cazurilor debutează cu o simptomatologie intestinală: greaţă, vărsături, diaree. După o perioadă scurtă apar febra, durerile musculare şi edemele palpebrale. Această triadă este caracteristică pentru trichineloză. Evoluţia clinică poate dura de la trei săptămâni până la două luni. Formele uşoare reprezintă aproximativ 80% din numărul total de cazuri. Mortalitatea poate atinge 15% din cazuri.
Comentarii prin facebook