Cu ajutorul unei drone, viceprimarul Traian Stoia face inventarul dezastrelor de la diverse clădiri din Timișoara, monumente istorice sau nu. Pe de altă parte, la nivelul PMT a fost înfiinţată o comisie care verifică modul în care au fost făcute retrocedările în perioada 1990-2008.
Traian Stoia susține că, în ultimele luni, a fost verificat modul în care au fost restituite unele clădiri din zona centrală a oraşului. Pentru asta a fost înființată special o comisie. „Evaluarea dosarelor de restituire din perioada 1990-2008 indică ilegalităţi, falsuri şi decizii abuzive. Am iniţiat o sesizare către instituţiile statului în drept să verifice aceste retrocedări. După ce vor fi finalizate cercetările instituţiilor sesizate, voi aduce la cunoştinţa opiniei publice rezultatele investigaţiilor”, a declarat viceprimarul.
Până când comisia își va prezenta concluziile, viceprimarul prezintă chestiuni mult mai palpabile: dezastrul în care se zbat mai mule imobile. Stoia vrea să ilustreze astfel „jaful din perioada retrocedărilor”. O dronă a filmat, de exemplu, fosta poligrafie, o adevărată pată neagră pe zona centrală a Timișoarei. „Proprietarul este din București, a fost notificat și vom trece la amenzi zilnice”, spune Traian Stoia. Situația este și mai tristă în cazul fostei fabrici de ciorapi. Imobilul a fost declarat monument istoric și, după ce proprietarii lui au vrut să-l dărâme, pentru a construi un supermarket, l-au lăsat intenționat în paragină. „Arboretul a crescut înăuntru, devenid pădurice. Am putea avea chiar un codru în mijlocul orașului”, afirmă viceprimarul.
Conform lui Traian Stoia, la Timișoara există, de câțiva ani, o hotărâre de consiliu local care permite administrației locale să amendeze proprietarii de imobile cu 2.500 de lei pe zi, dacă nu-și întrețin clădirile. Hotărârea, care nu se referă doar la monumentele istorice, nu a fost însă pusă în aplicare niciodată.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook