Primăria Timișoara se judecă în continuare cu Vladimir Cârpaci, după evacuarea clădirii în care a funcționat Secția de pneumologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Proprietarul de etnie romă care a scos în stradă unitatea sanitară cere să i se plătească peste 220.000 de euro chirie.
Clădirea în care funcționa, din 1947, Secția de pneumologie a Spitalului de Copii a ajuns în urmă cu mai mulți ani în proprietatea lui Vladimir „Pipi” Cârpaci. O perioadă, spitalul a plătit chirie la țigani, dar aceștia au vrut neapărat să intre în posesia imobilului. Pe 1 noiembrie 2013, înarmați cu o hotărâre judecătorească, romii au evacuat secția în care mai erau internați patru copii. Cârpaci spunea, la vremea respectivă, că are de recuperat de la spital o sumă mare de bani, reprezentând chiria restantă, și era nemulțumit de felul în care arată clădirea de pe str. Liviu Gabor. Procesul între primărie și „Pipi” Cârpaci nu s-a terminat. „Lucrurile sunt complicate și trebuie înțelese în etapizarea lor. Vladimir Cârpaci ne-a dat în judecată și ne-a cerut să-i plătim contravaloarea lipsei de folosință a imobilului începând din 27 august 2006. S-a ajuns la evacuarea printr-o hotărâre a Tribunalului Timiș. Primăria, în solidar cu Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică și Spitalul de Copii, trebuie să plătească 179.122 euro, chirie pe perioada 27 august 2006 – 31 mai 2012. Apoi, începând cu iunie 2012, la plata sumei de 2.594 euro/lună, până la eliberarea efectivă a imobilului. Noi am contestat această sumă. Dacă nu se acceptă să fim scutiți, cerem să se reducă din sumă contravaloarea investițiilor făcute în clădire. Din pretențiile noastre de a se reduce suma cu 91.000 de euro, instanâa a acceptat o reducere de 20.000 de lei“, spune primarul Nicolae Robu.
Situația este departe de a fi limpezită. „Instanţa superioară a respins recursul declarat de Cârpaci și a admis recursurile declarate de DSP Timiş, Spitalul Clinic de Urgenţă «Louis Ţurcanu», Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi Municipiul Timişoara, prin primar, casează în parte şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de apel, numai în ceea ce priveşte motivele de apel referitoare la plata chiriei. Până în prezent nu a fost fixat termen la Curtea de Apel. Având în vedere hotărârea definitivă a instanţei de apel, Judecătoria Moldova Nouă a admis cererea formulată de executorul judecătoresc şi a încuviinţat executarea silită împotriva instituţiei noastre”, afirmă edilul. Robu mai spune că o contestaţie la executare a fost înaintată de CL. „Am solicitat suspendarea executării silite până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a dosarului mai sus prezentat, admisă la data de 2 decembrie 2014, de către Judecătoria Moldova Nouă”, mai spune Robu. Instanța va trebui să decidă și dacă primăria plătește integral suma sau o împarte cu Ministerul Sănătății.
Comentarii prin facebook