Paisie, boicotat la primarie

Slujba de după învestirea ca primar a lui Nicolae Robu, ţinută de episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, alături de un sobor de preoţi, a primit un vot de blam.

Sala arhiplină până atunci a început să se golească. Tonul l-a dat jurnalista Lia Lucia Epure. Aceasta a spus, îndeajuns de tare încât să fie auzită de o parte a sălii: „Nu stau la slujba ţinută de hoţi de bani europeni”.

Epure s-a ridicat şi a părăsit imediat sala. Mai mulţi revoluţionari şi membri a unor partide politice au urmat-o şi au ieşit şi ei din sală.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Printzul Turcesk a spus: (iunie 22nd, 2012 at 16:29 )

Asta e mai mult cu Allah!

coca a spus: (iunie 22nd, 2012 at 16:53 )

lia lucia epure vorbeste de hoti? asta e cea mai buna gluma pe ziua de azi!

ionghe a spus: (iunie 22nd, 2012 at 16:54 )

cum ar spune bunica .
rusine la paiesie ca la cu-ru catzelii…

tudorita a spus: (iunie 22nd, 2012 at 17:26 )

Intunericul nu se amesteca cu lumina. Cand lumina apare..intunericul…pleaca 🙂

credincios a spus: (iunie 22nd, 2012 at 18:31 )

Catre Sfantul Sinod,
Fie-Va mila de Biserica si mutati-l undeva pe parvenitul asta aterizat in cetatea noastra culturala! Chiar nu Vedeti ce se intampla? Vreti sa se ajunga si la altceva cu mult mai rau? Sper sa Va decideti Preafericite!

Vasile Amdrei a spus: (iunie 22nd, 2012 at 18:32 )

E de-a dreptul firesc ce a facut doamna ziarista. Cum sa stea la slujba cand biserica pentru dansa este doar un mijloc de a-si face reclama site-ului cu stiri preferentiale si nedocumentate? Ea cand intra in biserici face numai scandal si probleme.

Iubitii mei, tot episcopul e vinovat de necredinta acestei doamne? Pai nu a invatat-o bunicul ca a respecta preotul si slujba, inseamna ca Il respecti pe Hristos, care sta de fata acolo udne 2 sau 3 se aduna in numele Lui? Dar adevarat ce spunea cineva pe aici… unde intra lumina, dispare intunericul.
Pana atunci, cei care mai cred in Hristos, cred ca Biserica lui e vesnica si ramane asa prin harul care se coboara prin cuvantul acestor pacatosi pe care noi ii rastignim zilnic prin ziare. Amin.

credincios a spus: (iunie 22nd, 2012 at 19:22 )

Paisie nu reprezinta Biserica! Este un HOT si CRIMINAL! este scuipat si va mai fi scuipat! nu puten crede in el neconditionat. bezmeticul asta nu reprezinta lumina ci doar intestinele putrede ale unei Biserici care trebuie sa extirpe partea corupta. DUMNEZEU NU RECUNOASTE HIROTONIA LUI! paisie este DIAVOLUL

Mircea Padureanu a spus: (iunie 22nd, 2012 at 21:08 )

Credincios in ce esti, domnule care te semnezi credincios? Probabil esti vreun preot amarat de ignoranta si prostul gust al preotiei neimplinite cu vreun post de protopop la Cimisoara. Atata timp cat iti permiti sa debitezi asemenea cuvinte intr-un spatiu public, crede-ma ca nu inspiri vreo urma de respect din partea celor care ti-ar putea da atentie cuvintelor. Daca nu cunosti persoana, nu vorbi. Daca cunosti persoana, du-te in vreo audienta si exprima-ti off-ul personal. Indraznesti? Nu prea cred! Gandeste-te ce lasitate te inspira sa scrii pe aici, ce neimpliniri duhovnicesti si ce viitor iti cladesti pe mai departe prin atitudinile mizere pe care le promovezi pe aici. si inca o intrebare, retorica, of course… Tu esti lumina?

ocular a spus: (iunie 22nd, 2012 at 21:16 )

Eu am ramas surprins ca au plecat destul de multi, daca nu era sa se voteze apoi viceprimarii cred ca se golea sala.

un om a spus: (iunie 22nd, 2012 at 21:49 )

@ Mircea Padureanu
Frate, dormi pe tine! Noapte buna! Habar nu ai cu cine ai de-a face in persoana lui paisie! Sunteti de-o naivitate de-a dreptul halucinanta, voi astia care-i tot cantati in struna intunecatului astuia! Cum bine se spunea mai sus, paisie nu e Biserica!!! Si bine ca-i asa, altfel si dumneata ai fi catalogat drept puscarias, infractor, necredincios, sau daca ai fi femeie ai fi prostituata, mama denaturata, nesimtita etc fara drept de apel, pt ca nu pupi bataturile preasfintitului. Ai si dumneata pacate ca fiecare dintre noi, iar unul din ele, te asigur, e pe lista ce te propune condamnat la moarte dpdv al lui paisie. Slava lui Dumnezeu ca paisie nu e decat un om neputincios in fata puterii lui Hristos care nu permite ca Dumnezeu sa fie batjocorit! Ia aminte frate, ca-ti spun de bine! L-am cunoscut pe paisie si stiu ce fel de aluat a devenit.

Mircea Padureanu a spus: (iunie 22nd, 2012 at 22:24 )

Oare prin atiudinea de razboi pe care il promovati in media, nu aratati acelasi spirit luciferic pe care il contestati? De ce nu va rugati mai mult, de ce nu tineti post pentru ca Dumnezeu sa lamureasca problemele dupa drepta judecata? Nu e mai simplu sa va rugati? Sau poate nici Dumnezeu nu stie ce trebuie facut, iar voi ati gasit solutia?!… De ce ridicati voi sabia sa taiati grumazul celui pe care nu sunteti lasati sa il judecati? De ce?… Pentru ca NU sunteti mai buni si vedeti in altul mizeriile care va caracterizeaza, considerand ca ALTUL e de vina ca ati devenit luciferici.

un om a spus: (iunie 22nd, 2012 at 23:35 )

@Mircea Padureanu
Mai usor cu atribuirea de epitete unor oameni pe care nu-i cunosti, frate! Nu ti-am facut nici un rau! Cei care am avut de suferit de pe urma lui paisie, stim de la Hristos ca, virgula, cu raul nu stai de vorba si nu inchei intelegeri de nici un fel. Vine vremea, si acum este cand trebuie luat atitudine, altfel alegerea de a nu fi facut bine atunci cand trebuie, este echivalenta cu aceea de a achiesa la rau. Atitudinea oamenilor fata de omul asta e astfel pt ca ceea ce face a intrecut masura, cu foarte mult, inca de anul trecut si pamantul nu mai poate rabda!
Sa te ajute Dumnezeu ca revolta pe care o ai in suflet sa se risipeasca si sa vezi lucrurile mai bine si clar. Exprimarea de sentinte duhovnicesti negative la adresa cuiva, fara probe, e destul de pagubitoare!

credincios a spus: (iunie 22nd, 2012 at 23:59 )

Repet: cunosc persoana inca de pe vremea cand student fiind la medicina veterinara si-o tragea prin parcuri, dupa ce pleca de la parintele olariu cu studentele de la UMF. umbla in pantaloni verzi scurti si era un profitor si pervers..visul lui era sa devina bogat. Ma Gc, du-te la …inca nu a inchis usa colegul tau de palier.sti cand te-au poreclit la tuine in an, Preasfintite ca OM FARA NUME? sau ai uitat? rusinica, perversule

Mircea Padureanu a spus: (iunie 23rd, 2012 at 01:53 )

Nu doresc un dialog,dar se vede cu ochiul liber ca problemele dvs sunt personale. Nu au legatura cu Biserica sau cu episcopul, ci cu o persoana, cu omul. Daca incepeti cu amintiri din gimnaziu si din liceu… E clar unde a gresit episcopul. De fapt se intelege de ce nu are nicio replica. Dignosticul pt asemenea „oameni” il pune usor orice veterinar.

cititor a spus: (iunie 23rd, 2012 at 10:44 )

@Mircea Padureanu
Sa ti-l aduca Dumnezeu in casa pe paisie si sa trebuiasca sa convietuiesti cu ‘mnealui sa vezi ce pustiu de bine aduce! Esti total pe langa! Nimeni nu e mai orb decat cel care nu vrea sa vada! Cum spunea cineva mai sus, somn usor si noapte buna! Oricum, dimineata tot vine!

Ionel a spus: (iunie 23rd, 2012 at 11:12 )

Padurene, daca ai copii la scoala, ti-ar conveni sa aiba un profesor, neinsurat, homosexual si/sau afemeiat, care in timpul liber duce o viata promiscua dar la scoala vine cu cioara vopsita, doar asa sa ia ochii la lume, intolindu-se cu aurituri, doar-doar se acopera gunoiul de dedesubt, numai ca metehnele dobandite ies la iveala si in fata elevilor? E viata lui privata. Cum indraznesti sa te pronunti despre ce face omu’ la clasa?
Daca ai cat de cat verticalitate si ai lasa prefacatoria, nu ti-ar conveni de fel!!! Ai face tot ce poti sa-ti scapi copilul de o astfel de influenta nefasta. De ce? Pt ca daca esti om normal, ai sti ca in preotie si in profesorat conteaza foarte mult omul, plamada din care e facut si inclinarea lui inspre bine sau rau care e decisiva pt cei pe care ii adapa!
Ia si mai citeste, poate te luminezi, iar daca nu-ti trebuie dialog, stai in banca ta si nu mai terfeli oameni pe care nu-i cunosti si care au cunoscut pe pielea lor binefacerile unui astfel de personaj nefast, acest paisie, despre care tu citesti doar in presa!

Altcineva a spus: (iunie 23rd, 2012 at 11:38 )

Mda, cand nu ne putem motiva ura si nelinistea interioara, nu ne cautam pacatele noastre, ci pe ale altora. Iar daca nu au sau nu stim sigur ca le au, inventam. Doar nu ne doare „pixul” sa scriem. In umbra anomimatului putem spune orice, nu? Mantuitorul spunea odata: Cine e fara de pacat, sa arunce primul piatra. Voi observ ca aruncati cu bolovani intr-un om, pe care voi il considerati pacatos. Inteleg ca facand asta, va considerati sfinti. Dar altii il considera bun pe acest om, se bucura de prezenta lui, de dragostea lui parinteasca, de cuvintele frumoase, de atentia pe care o da detaliilor. Da, cu siguranta sunt si ei pacatosi si prosti si ignoranti si vai si amar. Or fi, dar daca nu sunt? Iubiti frati intru Adam, cu masura cu care masurati, cu aceeasi masura vi se va masura. Asa cum judecati, asa veti fi judecati! Episcopul traieste si slujeste biserica si fara elogiile voastre… dar ganditi-va la voi si la veninul care va curge prin vene…. voi sunteti problema voastra, credeti-ma!

Ionel a spus: (iunie 23rd, 2012 at 12:10 )

@Altcineva
Alt naiv! Care desi ne condamna pe noi, „lapidarii” preasfintitului, arunca si el cu piatre cat poate! Halal! Si se mai si erijeaza in „credeti-ma”! Ai nu serios!? Se vede treaba ca satulul nu crede alui flamand de dreptate!
Sa te bucuri, frate, in continuare „de dragostea lui parinteasca, de cuvintele frumoase, de atentia pe care o da detaliilor”. Noapte buna si tie!

Devil a spus: (iunie 23rd, 2012 at 12:33 )

Ionel, sunt Satan! Sper ca imi dai buna dimineata, acum ca i-ai adormit pe ignoranti. :))

Petru Pavel Aron a spus: (iunie 23rd, 2012 at 13:50 )

Chiar daca Paisie nu ar fi atat de malefic precum sustin unii si tot ar trebui sa plece. Face prea multe valuri, aduce prea multa murdarie in jur.
Pentru cei care/i iau apararea< unde ati mai auzit ca episcopul vicar sa reuseasca sa-i ia dreptul de semnatura mitropolitului sau. Va rog sa nu-mi veniti cu ineptii de genul, nu Paisie, ci Sfantzul Sinod. Fie si numai asta si Paisie ar trebui sa se intoarca la Curtea de Arges, civil, bineinteles.

Andrei Tudor a spus: (iunie 23rd, 2012 at 14:51 )

Da, trebuie trimis episcopul la plimbare. Ma intreb ce facem cu Dumnezeu? Unde il trimitem pe Dumnezeu? Eu cred ca Dumnezeu e de vina ca a lasat un asemena episcop, deci El trebuie pedepsit. Oare Dumnezeu e in sutana, ca sa vedem daca il facem civil… eu asa zic, ca ar trebui civil, voi ce spuneti? Apropo, pe cand o judecata a sfintilor? Cand va decideti, va punem un nou blog la dispozitie: „Sfintii versus opinia publica”.

Pt Petru Aron a spus: (iunie 23rd, 2012 at 14:56 )

Dreptul de semnatura l-a primit de la patriarh…nu si l-a luat el singur. Doar a fost si articolul pe basilica,, respect pt mitropolit, insa responsabilitate pt arhiepiscopie” Deci…si l-a luat el? E chiar aiurea deaca ajungem sa ne punem in situatia de a-L judeca chiar si pe Dumnezeu. El il lasa aici. Poate pt intarirea multora, dar si pt caderea altora.

credincios a spus: (iunie 23rd, 2012 at 19:39 )

Paisi, daca pleci de aici o duci si pe avocata/ Ca pe …de la medicina a plans destul dupa tine…derbedeule, perversule, cum tine-ai tu boasele stranse in izmenabilele tale numai sao turbi de cap si dupa aia gata…greseala..scuze…sunt teolog…ma rog ptr tine…kkt

Ionel a spus: (iunie 23rd, 2012 at 23:13 )

Aluia care spunea ca paisie a primit semnatura de la patriarh.
Habar nu ai, nene, vorbesti a proasta! Da, a primit-o de la patriarh in urma scrisorii aleia ordinare pe care nimeni n-a vrut s-o dea publicitatii pt se descoperea minciuna infama, si anume cum ca Nicolae ar fi senil. Fals si neadevarat! Toti stiu asta, insa o mana spala pe alta, amandoua fata si toate raman murdare! Sunt multi nespalati de teapa lui paisie in sistemul BOR, altfel nu se ajungea aici. Iar cine se face complice la vanzare de parinte e la fel de vinovat ca tradatorul. N-aveti decat sa-l pupati in fund pe paisie pana nu mai aveti aer, insa scutiti-ne de osanalele gretoase la adresa-i. Si mai incetati sa-L tot amestecati pe Dumnezeu in scandalul asta interminabil. Parc-ati fi niste sectari cu ochelari de cal. Dumnezeu n-are nici un amestec in visele de marire ale lui paisie. Va avea atunci cand parvenitul asta va ramane cu buza umflata, rau umflata, dupa toate matrapazlacurile facute si ilegalitatile la care se deda, chinuindu-si inutil semenii doar pt scopurile-i mizerabile! Pt ca lacrimile si durerea multora batjocoriti de personajul asta intunecat, cer dreptate de la Dumnezeu. Punct

Dragos Ronea a spus: (iunie 24th, 2012 at 00:36 )

Draga Ionel, sectarii cu ochelari de cal au fost intotdeauna nemultumitii din biserici, aia care acuzau in stanga si in dreapta si nimic nu era bun. De ce il amestecam pe Dumnezeu? Pentru simpla constatare ca Dumnezeu nu a murit! E viu si harul lucrator in Biserica. Iar PS Paisie este episcopul nostru, al crestinilor DREPT maritori din Timisoara. Nu va convine, treaba voastra. Noua ne convine! Si ne rugam in fiecare seara lui Dumnezeu sa il traiasca intru multi si fericiti ani in Biserica Banateana!

Vivi a spus: (iunie 24th, 2012 at 12:52 )

„Datorita rugaciunilor voastre” paisie va fi judecat in Consistoriu Patriarhal! In plus, are dosare penale in justitia laica. Ma intreb acum: Dumnezeu a ascultat rugile voastre sau ale alora batjocoriti si scuipati de paisie printre care si un mitropolit?

Vivi a spus: (iunie 24th, 2012 at 16:09 )

Ai vazut tu dosarele? ai vorbit cu patriarhul si ti-a spus ca il baga in consistoriu? sau mergi pe sursulici?

dorin a spus: (iunie 24th, 2012 at 16:58 )

Din cate se aude, cei asa zis batjocoriti de acest „tartore” al preotiolor, au fost prinsi cu „ocaua mica”, cum s-ar spune. Ce poti face cand te da afara ca ai furat? Arati cu degetul spre cel care te-a prins. Ar veni cam asa:
„Nu eu, ala care m-a prins e hotul… ca eu am furat si inainte si nu mi-a zis nimeni ca e rau sa furi. Ca doar biserica are bani buni de furat. Unde s-a mai vazut paroh sa nu fure, consilier sa nu fure, protopop sa nu fure?”
No, si cand te trezesti episcop si esti pus sa ai in biserica ta asemenea specimene, ce faci? Daca va inchipuiti un cuib de viespi care sta linistit si cand il dai jos, te ataca. Cam asa e si cu „scandalurile” astea repetate. Cand pica o viespe care paraziteaza biserica, apare un scandal; cand mai pica una, alt scandal. Si normal ca oamenii reactioneaza (ca si viespile care impung)… scaunele sunt calde, preotesele stau pe posturi de taiat frunze la catelusi pe la parohii… banii vin…
Eu zic ca episcopul e singurul vinovat… ca nu ii lasa sa fure, ca ii pune sa faca slujbele cum se fac si „nu la minut”, ca ii pune sa vanda lumanari la vedere si nu la negru, ca le mai face curatenie prin altarele pline de panze de paienjeni… si uite asa… e un episcop rau. Rau Rau…

Monica a spus: (iunie 24th, 2012 at 20:56 )

Eu am vazut oameni ai bisericii care nu fura! Si sunt sigura ca mai sunt si altii. Asa ca, stimate Dorine, scazi cativa, si grija mare cu generalizarile, ca vei da socoteala!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top