Primarul Robu: ACS Poli nu se desfiinteaza!

La Timișoara e foarte aproape să se înregistreze, din următorul sezon fotbalistic, o premieră ciudată: două echipe în liga secundă. Ambele Politehnica! Una e ACS, care e aproape retrogradată, alta e ASU, recent promovată. Primarul Nicolae Robu vorbește despre viitorul lui ACS și spune că… dragoste cu sila nu se poate.

Poli - Pandurii 59

Viitorul fotbalistic al Timișoarei e ciudat. Orașul de pe Bega ar putea avea, în campionatul 2016/2017, două… Politehnici în eșalonul al doilea. Una este performera ASU, care a reușit o bine meritată promovare, iar cealaltă este chinuita ACS, care a „reușit” să se facă de râs în prima ligă. Primarul Nicolae Robu, inițiator al proiectului ratat și membru cotizant la echipa momentului în Timișoara, nu vrea să avanseze teorii, dar un lucru e sigur. „Municipalitatea nu are cum să susțină două echipe în Liga a II-a. Nu am mai dat niciun ban la clubul Poli de aproape 11 luni, deși este al nostru în primul și în primul rând. Cum am putea să dăm bani la alte cluburi? Nu este după suflet, după dorință, după voință, este după permite legea și rațiunea”, afirmă edilul. Ce se va întâmpla cu ACS Poli, după aproape sigura retrogradare? Nu e clar în momentul de față. „Nu cred că este cazul să se desființeze clubul. Eu nu vreau să se desființeze, hai să fim foarte clari, și nici nu am dreptul să vreau să se desființeze clubul (…) Nu sunt patron, nu sunt finanțator, nici eu și nici altcineva. Nu am și nu are dreptul nimeni să desființeze o echipă a municipiului. Trebuie să discutăm instituționalizat, nu personalizat. Nu trebuie uitat că acest club a avut două misiuni: să păstreze Timișoara în fotbalul de performanță din România, asta însemnând primele două ligi, cu ținta Liga I, și, pe de altă parte, a avut ca țintă păstrarea centrului de copii și juniori. Ambele obiective, până la urmă, au fost atinse (…) Hai să nu uităm că dincolo de perioada pe care o blamăm acum atât, cu Toni Doboș și Marian Iancu, în care s-a plecat cu Fulgerul Bragadiru și apoi s-a tras la titlu, în rest, hai să socotim de câte ori am fost în A, de câte ori am fost în B. E o situație pentru care cred că eu sufăr mai mult ca oricine, pentru că am fost inițiatorul proiectului pe care mi l-am asumat în toate felurile… Plus că eu, ca politehnist, nu pot fi contestat”, spune Robu.

O eventuală fuziune nu poate fi luată în discuție, recunoaște edilul. Totul s-a limitat, afirmă acesta, la discuții civilizate, în care Robu a felicitat Druckeria. „Am invitat pe Facebook, prin SMS, pe cei pe care-i știam implicați, la discuții în acest sens (fuziunea ACS – ASU – n. r.). Nu sunt adeptul dragostei cu de-a sila, sună rău de tot. Sunt relații de respect, pe tot acest parcurs am felicitat public echipa de conducere, Druckeria, pentru priceperea la nivel de excelență de a face management sportiv, marketing sportiv, de a face spectacol în tribune, pentru pasiunea celor care s-au atașat de echipă (…) Relațiile noastre au fost foarte bune, evident că nu pot decât să-i felicit și acum. Că pe lângă cei care merită tot respectul sunt lipiți și unii care au o altă conduită, au scris pe ziduri, vorbesc urât cu mine, asta e altă socoteală. Cred că am destulă minte să nu cobor la nivelul lor”, a mai declarat primarul Timișoarei. Nicolae Robu este, conform propriilor afirmații, „suporter cotizant al SS Politehnica Timişoara”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

27 comentarii pentru acest articol

bary a spus: (mai 25th, 2016 at 13:17 )

”Tintă păstrarea centrului de copii și juniori”,domnule Robu ce s-a intamplat ieri la Deva cu echipa U19 este RUSINOS.Vorbesti de copii si ii umiliti si va bateti joc de ei.
Pentru ce iti doresti sa ai echipa,sa iti bati joc de toti,a fost prima echipa acuma vad ca urmeaza acesti copii minunati.
De datoriile echipei nu vorbesti deloc,de unde dai bani inapoi acelui impresar?
Si dupa patru ani cand vedem cu toti unde s-a ajuns,pot spune cu tarie:DA,NU AI DESTULA MINTE.
Cu sau fara minte oricum te-au umilit,dupa patru ani ati ajuns cu toti in aceeasi liga,dar desigur cu alte costuri.
Ar trebui sa iti trimiti si tie un sms si sa te demiti singur.

soryn a spus: (mai 25th, 2016 at 13:30 )

esti un om mic … dar echipa se desifnteaza deoarece:
1 are datorii cu duiumul
2.nu mai iese robu primar

Practic a ramas doar jucaria personala a unui om ranchiunos, care nu stie sa-si recunoasca greseala, nu stie sa dialogheze, nu stie sa isi asculte chiar oamenii care l-au pus primar.
Daca chiar doresti, cum ai spus, nu poti tu sa desfintezi acs-ul, lasa-l de izbeliste, nu- l inscrii in liga a 2-a si fiecare isi vede de treaba lui, dar … dupa cum am inceput sa te cunoastem …
sa speram ca si lumea a vazut ce minuni ai „realizat” in ultimii 4 ani si cum te-ai inteles cu biciclistii, suporterii, iubitorii de animale, iubitorii de natura … cum te-ai inteles tu robul, cu TIMISORENII … cum i-ai ascultat si cum i-ai inteles …

Tare a spus: (mai 25th, 2016 at 13:35 )

Acs nu are cum sa se desființeze ,unde le găsește domn primar posturi la toți trepădușii din acest club,de fapt eu văd doar singurul scop a acestui club:posturi pt amicii de partid. Uitati-va si la celălat club înființat anul trecut CSM,auziți ceva de el ,doar ca handabilistii au conturi blocate,salarii neplătite si cel mai bun handbalist pleacă la o nou promovată.Un club pt un amic: Țoancă.

INO a spus: (mai 25th, 2016 at 13:38 )

NOW! DACĂ ACS POLI NU SE DESFIINȚEAZĂ SAU FUZIONEAZĂ VA FI FOARTE GREU PENTRU ASU PU LY SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ! ÎNSĂ EXISTĂ O PROBLEMĂ MAJORĂ DEPINDE CINE VĂ IEȘI PRIMAR! DUPĂ ACEEA MAI VORBIM! SE POATE SĂ ASISTĂM LA O DECĂDERE A LUI ROBU TOCMAI PROBLEMELOR DIN FOTBAL! UN ASPECT INTERESANT CARE MERITĂ URMĂRIT! ACUM ROBU ARE VREO 70% DIN VOTURI DAR SIGUR VA MAI PIERDE CÂTE CEVA ÎN FAȚA CELOR CARE ÎI VOR SCAUNUL DEPINDE ÎNSĂ CÂT!!ÎN CAZUL ÎN CARE NU IESE ROBU! ATUNCI VOM ASISTA LA UN MOMENT DISTRACTIV!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

DR.EVIL a spus: (mai 25th, 2016 at 13:41 )

ROBU ASTA A AJUNS CA CEAUSESCU: DOAR EL MAI CREDE IN VISELE LUI MEGALOMANICE. CEAUSESCU SCOTEA BAU-BAUL CU RUSII ATUNCI CAND ROMANII COMENTAU, ASTA, DICTATORUL ESTOMPAT ROBU ARUNCA TOTUL IN CARCA PSD! UN NIMENI ABSOLUT AJUNS PRIMAR AL CELUI MAI FRUMOS SI MAI RESPECTAT (PANA ACUM 4 ANI!) ORAS AL ROMANIEI! RUSINE ROBU, RUSINE PDL/PNL, ATI FACUT PRAF IMAGINEA ORASULUI NOSTRU!!!

antirob a spus: (mai 25th, 2016 at 13:54 )

„nu mai plange Robu, plansu’ e de forma/ACS nu-i moarta, AC se transforma…”

Marinarul de pe Bega a spus: (mai 25th, 2016 at 14:31 )

D-soara,sau Doamna – nu ar fi rau ca inainte de a scrie ceva sa va si documentati un pic! Ati fi aflat cu uimire ca o echipa este POLI,iar cealalta este POLITEHNICA! Dar probabuil ca DVS nici macar nu realizati deosebirea! Sau….asa a dictat partidul! Atunci ma scuzati! Daca-i ordin,ordinul nu se discuta,ci se executa!

++ a spus: (mai 25th, 2016 at 15:03 )

Plus ca una este Universiatea Politehnica si alta-i Fundatia Politehnica…

Mirela a spus: (mai 25th, 2016 at 15:31 )

In loc sa investeasca in scoli,spitalele, grădinițe el investește intr-o echipa milioane de lei, echipa care nu da niciun fel de randament. Continua cu investițiile astea…Timisoara te apreciaza

iulian a spus: (mai 25th, 2016 at 15:42 )

Bine Lae :))) sa nu se desfiinteze, sa se mai consume niste bani, sa se mai ingroase putin buzunarelul tau…dispari din orasul asta

Grigore Trif a spus: (mai 25th, 2016 at 16:54 )

Bravo Sorine (fara y),mi-a placut mult cum ai scris robu cu r si TIMISORENII.Sper sa te inteleaga TIMISORENII care merg la vot.

Poli a spus: (mai 25th, 2016 at 16:55 )

Cum sa o desființeze acuma când l-a adus pe prietenul de la Arad,trebuie si nea Popica să mai cheltuie si el ceva din banii timișorenilor.O cupa deja au trimis ieri la Arad.

Dani a spus: (mai 25th, 2016 at 17:14 )

Alti bani, alta distractie. Imi place fotbalul, da nu fotbalul ce-l joaca ACS, 25 de milioane de lei bagati in fundul lor sa vad ce? niste amatori ?

Maia a spus: (mai 25th, 2016 at 17:23 )

De ce ai investi bani intr-o echipa gen ACS ? Robu, tu nu vezi ca astia nu fac nimic? Mai bine fa altceva cu ei, renoveaza o scoala, o gradinita, sectia unui spital

STOIAN MIRCEA a spus: (mai 25th, 2016 at 17:50 )

In articol se spune; A.C.S. nu a primit nici un leu 11 luni.Atunci orbetii de comentatori ce tot au cu banii investiti degeaba O echipa de fotbal nu poate produce plusvaloare.O remarca; nivelul de educatie si cultura a celor ce au comentat e sub a unui taran .

DD a spus: (mai 25th, 2016 at 18:02 )

Timisoara,orasul cu cel mai mare buget din Romania ,( dupa Bucuresti),are ca obiectiv echipa in primele 2 ligi la fotbal !!??!!!!???.Nu pot sa cred ce spune. Adica obiectivul a fost atins ?

marius a spus: (mai 25th, 2016 at 18:08 )

normal ca nu se desfiinteaza, robu mai vrea sa investeasca cateva milioane de lei intr-o echipa gen ACS

INO a spus: (mai 25th, 2016 at 20:14 )

NOW! DUPĂ DEZASTRUL VOLUNTARI CHIAR DACĂ NU SE DESFIINȚEAZĂ POLI TREBUIE SĂ SCHIMBE TOTUL ȘI ASTA ÎNSEAMNĂ DEJA MULȚI BANI! SĂ VEDEM CE VA FI ÎNSĂ NU MIROASE A BINE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Popa Ionut a spus: (mai 25th, 2016 at 20:26 )

Dumnezeul duhurilor şi a tot trupul, Care ai călcat moartea şi pe diavol l‑ai surpat şi ai dăruit viaţă lumii Tale, însuţi, Doamne, odihneşte sufletul adormitului robului Tău AC Recas, în loc luminat, în loc de verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea. Aleluia, aleluia, aleluiaaaaaa

sanky a spus: (mai 25th, 2016 at 22:42 )

Condoleante ino pentru acs puly

++ a spus: (mai 25th, 2016 at 23:23 )

n-as fi crezut ca se va termina atit de penibil lucrarea marelui inginer h.c. Robu, stralucit politehnist. ma intreb, daca nu e in stare sa tina o echipa de fotbal in Liga 1 si incercarea asta se termina atit de penibil, in oras ce se va intimpla in urmatorii 4 ani cit va fi ales? cu lipsa asta de cohones nu se poate face nimic, nu pot fi construite orase si nici sustine echipe de fotbal, ramine doar putina smecherie in urma.

pif a spus: (mai 25th, 2016 at 23:42 )

nu as spune ca nu m-am asteptat la asta, din pacate. sa ma scuze ca o spun atit de direct: cu freza asta vopsita si cu cintece compuse si distribuite pe facebook si cu intreaga vraja cu telefonul mobilul, parca ar fi fost steve jobs in persoana a prevestit multe. faptul ca nu a fost in stare ce alti primari de sate, de la Voluntari si Chiajna care au putut sa tina si sa plateasca o echipa de fotbal in prima liga, e incalificabil. e totusi cel mai mare oras din tara dupa bucuresti si nu esti in stare macar atit. in functia asta trebuie sa si aduci cite ceva, nu poti face numai pe bohotul si sa dai vina pe altii.

Octavian a spus: (mai 26th, 2016 at 10:26 )

Am aflat in sfarsit care era planul B al lui Robu. Planul B era divizia B. Mai bine incearca divizia SB (Spatele Blocului) – acolo poate face fata cu genul asta de management :)))

drucker a spus: (mai 26th, 2016 at 10:48 )

Timisoara va avea din sezonul urmator , probabil doua echipe in liga 2.

Una , ACS Poli infiintata in 2012 prin asocierea Institutului Politehnic Timisoara cu Atletic Club Recas .

A doua , ASU Poli infiintata in 2010 odata cu infiintarea Fundatiei Politehnica Timisoara , avand ca scop dezvoltarea sportului la nivel universitar ,printre studenti .

Care dintre cele doua Poli e continuatoarea traditiei si a istoriei fotbalistice din Timisoara , a echipei care a castigat Cupa Romaniei , a eliminat Celticul , a eliminat Atletico Madrid , sau a fost egala Realului ?

sam a spus: (mai 26th, 2016 at 11:06 )

baetii recunosc ca retrogradarea acseului e adevarata performanta a druckeriei……..sper ca de acum inainte vor fii mai ocupati cu echipa lor …..si vor fii rasplatiti pe masura pt prestatiile lor din campania electorala …vivat nova poli vivat psd…….fara pat-ron fara bani publici,fara palmares……..si nu va faceti griji…. acs merge mai departe

Marius Dan a spus: (mai 27th, 2016 at 00:04 )

Toate ar fi bune si frumoase dar inca nu am aflat cine va administra – respectiv va plati salariile la Poli _ in continuare : Primaria nu are voie , investitori nu avem . Orice alta discutie e de prisos fara sa existe finantare ! Poate CSM sa preia sarcina finantarii legale ?

SANKY a spus: (mai 30th, 2016 at 17:03 )

ino, am auzit ca robulan dupa ce iese din nou primar ti-a promis postul de magazioner la acs puly.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top