(P) O relație corecta cu oamenii consider ca e punctul de pornire al oricarei activitati politice

Interviu cu președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra

Domnule Călin Dobra, deschideți lista de candidați pentru Camera Deputaților. E o sarcină politică importantă primită din partea forului de conducere al PSD Timiș.

foto-calin-dobra

Aveți dreptate, e vorba despre o mare responsabilitate și vreau din start să le mulțumesc colegilor pentru încredere. E onorant să reprezinți cel mai important partid politic din România la acest nivel.

V-ați dorit această candidatură?

Mi-am asumat candidatura în urma susținerii din partea tuturor organizațiilor noastre, practic ordinea pe listă e rezultatul unei largi consultări interne, cu primarii, consilierii municipali din Timișoara și Lugoj și consilierii județeni. Suntem singurul partid din județ care, la inițiativa președintelui Sorin Grindeanu, a consultat întreaga structură de partid, care până la urmă e reprezentativă la nivelul Timișului, pentru comunitatea noastră. Dar ca să vă răspund direct, mi-am dorit să continui activitatea politică, asumându-mi rolul de parlamentar, deoarece consider că e un demers firesc, după mai bine de opt ani de activitate în administrația județeană, ca subprefect, vicepreședinte de consiliul județean, consilier local.

Care sunt proiectele județene la care ați contribuit?

Am inițiat și gestionat două mari proiecte vitale pentru Timiș: dezvoltarea turismului și gestionarea deșeurilor publice, o problemă esențială pentru protecția mediului înconjurător. Pe lângă acestea, am fost foarte implicat în susținerea școlilor speciale și am menținut o strânsă legătură cu aproape toate primăriile din județ. Am o relație bună cu primarii, indiferent de culoarea lor politică, pentru că eu cred că a doua zi după alegeri, toți cei aleși trebuie să lucrăm pentru dezvoltarea acestui județ. Acum, avem un președinte de Consiliu Județean competent și profesionist, care, să nu uităm, a fost ministru al comunicațiilor în Guvernul PSD, cel mai bun executiv pe care l-a avut România după Revoluție. Nu e doar o sintagmă afirmația mea, ci rezultatele pozitive din perioada respectivă au fost resimțite de toți românii. Ca urmare, am convingerea că Timișul va cunoaște o nouă dezvoltare.

Activitatea parlamentară e diferită, totuși, de administrația județeană.

Așa este, iar eu consider că ar fi bine ca toți parlamentarii să treacă înainte de a accede în forul democratic suprem al țării printr-o experiență profesională în administrația locală sau județeană, în învățământ sau în alte instituții publice cu impact zonal. De fapt, orice om care parcurge firesc etapele și nu sare peste ele poate să exercite profesionist un mandat de parlamentar. Dincolo de experiență, am pregătirea necesară, sunt licențiat în științe economice, am absolvit un master în management la Universitatea de Vest din Timișoara, sunt absolvent al Colegiului Național de Apărare, de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, am urmat și finalizat cursurile Institutului Național de Administrație încă din 2009. Dacă timișenii ne vor acorda încrederea lor, îi asigur că nu doar eu, ci întreaga echipă a viitorilor parlamentari de Timiș va lucra pentru îmbunătățirea legislației românești, în două mari domenii: educație și protecție socială. Am în vedere un proiect legislativ care să vină în sprijinul școlilor speciale, a centrelor publice pentru persoane defavorizate, iar în privința educației vizez măsuri clare și urgente pentru combaterea obezității copiilor. Cei mici trebuie educați încă din grădiniță în sensul unei vieții sănătoase, iar școala are responsabilitatea de a schimba actuala mentalitate a multor familii care ignoră activitățile sportive și astfel își condamnă copiii la boli periculoase, cardiovasculare, diabet și altele. n perioada următoare, vom organiza dezbateri cu specialiști din domeniu și le vom prezenta cetățenilor în detaliu viziunea noastră.

Despre omul Călin Dobra, ce ne puteți spune?

Mi-e greu să vorbesc prea mult despre mine, colegii știu că sunt un om de acțiune, de cuvânt și niciodată nu am lăsat un proiect la jumătate, atunci când am decis să mă implic. Sigur că viața personală e puțin afectată de cea administrativă și politică, dar vreau să vă spun că sunt tatăl unei fetițe minunate, care ne dă sens vieții de familie, iar soției mele ar trebui să-i mulțumesc zilnic pentru că m-a sprijinit și mă susține în toate activitățile. Să nu credeți acum că doar activitățile politice și administrative mă preocupă, sunt pasionat de turismul bănățean, avem zone extraordinare în Timiș, pe care vreau să le punem în valoare în viitor. E nevoie să redescoperim acele tradiții vechi și sănătoase ale Banatului. Sporturile de echipă reprezintă un alt domeniu de interes în care am fost, ani de zile, implicat, în calitate de manager al unui club sportiv municipal. Iar în ceea ce privește relația cu cei din jur, vreau să vă spun că am același număr de telefon de ani de zile, indiferent de pozițiile vremelnice pe care le-am ocupat și că răspund la toate apelurile. O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

King of Joy a spus: (octombrie 24th, 2016 at 12:59 )

Care turism? Care deșeuri publice? Care scoli speciale? Eu vreau sa va votez, dar daca veniți cu generalitati de genul asta, nu pot decat sa le consider gulgute. Concret si cu mult curaj. Chiar vreau sa aud de la dvs cu cat a crescut turismul in Timis, ce anume ati facut pentru gestionarea deșeurilor publice si ce ati facut pentru școlile speciale. Pana sa aud răspunsul dvs, am dat un ochi pe Google: patron deșeuri arestat, zugrăveli si mici cârpeli la scoli speciale si la turism…grămada de bani pe promovare. Rezultate?

poli21 a spus: (octombrie 24th, 2016 at 13:00 )

Chiar atit de mare este foamea de bani incit ati ajuns sa faceti publicitate acestui individ ?

@poli21 a spus: (octombrie 24th, 2016 at 13:03 )

Doamna Monica, cuvinte mari din partea Dvs. 🙂 Nu se mai dau salariile la Agronomie si prestati la partid? Mah, doamno!

anghel a spus: (octombrie 24th, 2016 at 14:09 )

pana la urma urmei pe cine votam ? ca vad ca de comentat sunteti buni. vreti cu pnl-ul ? cautati pe internet articole cu donsoara alina..dobra asta macar nu are probleme, este de al nostru…are proiecte realizate

poli21 a spus: (octombrie 24th, 2016 at 14:41 )

Anghelus draga, daca dobra este al tau, poti sa il iei acasa, dar nu cred ca trebuie sa il bagi pe gitul celor care nu prea accepta impostura.

Gaspar a spus: (octombrie 24th, 2016 at 14:42 )

O sa votam fix cu aia care au facut ceva pentru comunitate. Concret, nu povesti! Personal eu nu am auzit de Dobra. Ca are probleme sau nu, nici nu ma intereseaza. Important e sa stiu, daca a fost in funcție publica asa cum zice, ce anume a facut. Atat el cat si toti candidatii.

Carcassone a spus: (octombrie 24th, 2016 at 14:57 )

Votez PSD fie si doar pentru ca acolo se afla Genu Dogariu. Imi ajunge, omul asta e o garantie el insusi.

Sorin Grega a spus: (octombrie 24th, 2016 at 15:38 )

Loool.Deseuri.Pute pana la Buzias.Asta e mega realizare.Ne spune Nichipercea asta ceva si de neamurile angajare la Retim?

Vox Populi a spus: (octombrie 24th, 2016 at 15:49 )

Au dreptate cei care vor sa stie realizările concrete ale candidaților PNL si PSD, mai ales daca au si ocupat funcții publice in comunitate. As vrea sa vad o dezbatere pe proiecte si atunci m-as putea decide mai usor cu cine sa votez. Sunt dezamagita de întreaga clasa politica, asa ca nu mai cred in vorbe goale. Nici macar in placa cu „oameni noi si tineri.

anteconbega a spus: (octombrie 25th, 2016 at 07:36 )

Monsio Carcassone de Bulionne, cu o singură floare nu se face primăvara. Genu Doagă gândeşte fumos, dar visează urât… Iar Dobra, puahh.

@anteconbega a spus: (octombrie 25th, 2016 at 08:30 )

Dinule, Dinule, nu te potolești… Mai mergi tu cu miloaga pe la unii și pe la alții…

daniel a spus: (octombrie 25th, 2016 at 18:59 )

Un om super erou.Cel care e vazut de un pompier lugojean ca salvatorul judetului si cel cu care isi sperie superiorii.Un super erou care se intalnea prin statia Mol (TM) cu constructorul Cot…a facand schimb de plicuri,un super erou care plinba plocoanele bojinului,un super erou care la terminarea facultatii incerca sa obtina post cu interventii!Votati PSD!Pacat de dl.Straja.

Al.Begski a spus: (octombrie 26th, 2016 at 13:12 )

Bai, ante, apud, ad, adeversus, ce braul meu aveti cu Dinu Instal? Dupa ce l-a f…tut Robu de la destelenit, mai vii si tu cu onanii de trei lei. Nu a bagat Dinulescu cacalau de bani la PNL? Vin postacii lui Robu si isi bat joc. Ante, esti un vitel devenit bou! Pe bune.

smaranda a spus: (octombrie 26th, 2016 at 13:18 )

@La inițiativa președintelui Sorin Grindeanu, a consultat întreaga structură de partid@. Pupincurist ca Dobra nu-i! Sau – @am pregătirea necesară, sunt licențiat în științe economice, am absolvit un master în management la Universitatea de Vest din Timișoara, sunt absolvent al Colegiului Național de Apărare, de la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, am urmat și finalizat cursurile Institutului Național de Administrație încă din 2009.@ Ia auzi, licentiat in stiinte, colegiu de aparare, institut de administratie! Ai avut timp, bre, ca vreme de 4 ani cat ai fost vicepres. La C.J. T, ai belit belengherul pe bani publici

anteconbega a spus: (octombrie 27th, 2016 at 15:07 )

Al.Begski, cred că vorbeşti de @anteconbega, că noi suntem firmă mai respectabilă decât ideologul PSD Timiş, unul de ultimă oră, un comunicator de rasă!…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie de lucrări de reparații și modernizare. Investițiile totale vor fi de aproximativ două milioane de lei Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA vor începe, după Paști, lucrări de modernizare în piețele Doina și 700. Astfel, în Piața Doina va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În piețele Doina și 700 se vor face reparații
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei fac eforturi considerabile. La Timișoara, clienții au acum o ofertă mai largă la dispoziție, cu o creștere semnificativă și în ceea ce privește locuințele noi. Negocierile făcute “la sânge” sau tentația compromisului celui mai mic preț sunt câteva dintre aspectele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai, s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Totodată, ieri dimineață, în jurul orei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră
Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie de lucrări de reparații și modernizare. Investițiile totale vor fi de aproximativ două milioane de lei Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA vor începe, după Paști, lucrări de modernizare în piețele Doina și 700. Astfel, în Piața Doina va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În piețele Doina și 700 se vor face reparații
Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că cea mai bună formulă pentru Timişoara şi Timiş ar fi ca Dominic Fritz să ajungă din nou primar, iar Alfred Simonis să devină preşedinte al Consiliului Judeţean. În privinţa lui Simonis, Ganţ a vorbit în nume propriu, nu al FDGR....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis
Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri proprii a Politehnicii timișorene, a fost un bun prilej pentru regândirea întregului campus al Universității Politehnica Timișoara și transformarea acestuia în acord cu principiile de sustenabilitate urbană, care reprezintă o prioritate a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei
Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei fac eforturi considerabile. La Timișoara, clienții au acum o ofertă mai largă la dispoziție, cu o creștere semnificativă și în ceea ce privește locuințele noi. Negocierile făcute “la sânge” sau tentația compromisului celui mai mic preț sunt câteva dintre aspectele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere
Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Timiș, Caraș-Severin și Alba au creat un spectacol fotbalistic impresionant, oferind momente memorabile pe terenurile de joc ale bazei sportive „Mircea Chivu” din Reșița. Judeţul Timiş a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”
La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel de program de studii universitare, ce vizează pregătirea academică de înaltă calitate pentru cei care doresc să urmeze o carieră în sectorul tineretului, va demara în anul 2025. Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Fundația Națională pentru Tineret (FNT), Fundația...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului
Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță scurtă și verticală. Au urcat pe podium în ambele probe ale concursului de la Câmpulung Moldovenesc unde au câștigat medaliile de argint. La doar o săptămână după ce au cucerit medalii la Campionatul Național de semimaraton (21,2 km), care s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană
Top