Robu, despre terenurile de casa: Situatiile lui Grigoroiu si Bordeasu ar putea fi ilegale

Primarul Nicolae Robu continuă să susțină că împărțirea terenurilor de case pentru tineri s-a făcut în cel mai democratic și transparent mod cu putință. Edilul admite că situația consilierului PNL Grigore Grigoroiu, care a votat criteriile și apoi a primit teren, ar putea fi interpretabilă. Mai este un caz de posibil conflict de interese: cel al lui Ilare Bordeașu.

La finele lunii martie 2017, Primăria Timișoara a făcut publică lista cu numele tinerilor care vor primi gratuit cele 128 de parcele de teren pentru casă. Printre beneficiari, în afară de Sanda Greblă și Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului, se numără consilierul local PNL Grigore Grigoroiu, dar și fiul consilierul local ALDE Ilare Bordeașu. Atât Grigoroiu, cât și Bordeașu au votat, în noiembrie 2016, criteriile pe baza cărora s-a făcut departajarea doritorilor de terenuri de casă. Lista a stârnit deja un imens scandal, însă primarul Nicolae Robu continuă să susțină că legea a fost respectată. Ba mai mult, edilul spune că n-a văzut nici până acum numele câștigătorilor. Întrebat dacă i se pare normal ca un consilier local să voteze criteriile cărora trebuie să se supună cei care vor teren, iar apoi să fie el însuși beneficiarul unei astfel de parcele, Robu admite că ar putea fi unele probleme, însă nicidecum de natură… morală. „Este un subiect de discutat, dar nu mă pot pronunța. Este posibil să fie o coliziune cu legea. Nu știu, se poate interpreta și ca fiind conflict de interese, se poate interpreta și că nu ar fi. Atunci când s-a votat, consilierul local Grigore Grigoroiu a votat fără să aibă nicio contribuție, din câte știu eu, la acele criterii. Pur și simplu le-a votat și el alături de ceilalți (…) Ar fi fost mai bine să se abțină. El trebuie să decidă dacă merge mai departe, riscând să aibă reclamații. Sunt convins că vor fi. Nu-mi permit să dau sfaturi, este un om matur, trebuie să-și analizeze situația și să decidă ce face”, afirmă primarul. Acesta mai spune că despre o situație similară se poate vorbi și în ceea ce-l privește pe Ilare Bordeașu (ALDE). „Am înțeles că este și fiul lui pe listă. Nici Bordeașu nu a avut contribuții la elaborarea criteriilor, dar este o situație în care poți să acuzi de conflict de interese”, a mai declarat Nicolae Robu. Fiul acestuia, în vârstă de 27 de ani, este și el unul dintre beneficiarii terenurilor. Contactat de deBanat.ro, Grigore Grigoroiu a spus inițial că nu poate vorbi, fiind într-o ședință. Ulterior, el n-a mai răspuns la telefon.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

koks a spus: (aprilie 5th, 2017 at 18:29 )

il doare pe robu in phula de grigori. esential ca sugacia e rezolvata si prinde un lot de teren. apropos, de unde are sugacia 10 mii euro depozit? din salar de bugetara? Hmmmmmm….

@sorin aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 07:21 )

pulache, faci pe prostu crezand ca suntem toti oligofreni de latrina3 etc.
legea ii vizeaza pe toti cetatenii, chestiunea in cauza ii cuprinde doar pe cei aprox 120 de cetateni. ce plm vorbesti acolo, fraiere?

Cosimo a spus: (aprilie 6th, 2017 at 08:20 )

Sorinache, tot prin extrapolare esti membru de partid sau prieten cu beneficiarii (nu ma refer la cetatenii onesti care au primit aceste parcele ci la politruci). Argumentele tale tin de o gandire infantila, o gandire corupta, datorita careia a ajuns tara la nivelul asta, dar e mai usor sa ascundem mizeria sub pres, nu?

costica a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:36 )

pese 50 de persoane din lista aia sunt din aparatul primariei

Sorin Aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:39 )

Interesant, deci o reglementare care se adreseaza unei comunitati de 300.000 de locuitori, din care avizati ar putea fi doar citeva sute de cetateni, trebuie abordata altfel in privinta conflictului de interese, decit o lege cu valabilitate asupra intregii natiuni ?

Dar daca reglementarea ar fi data de Parlament, sa presupunem ca nu CL are asemenea competente, ci Parlamentul, si ca de ea ar beneficia sa zicem d-nii dep. Ben-Oni Ardelean (PNL), dep. Alfred Simonis (PSD), dep. Marian Cucsa (ALDE) si dep. Cornel Samartinean (PMP) ? (respectele mele tuturor celor 4 parlamentari de Timis enumerati doar ca exemplu). Sa presupunem ca toti 4 sint eligibili ptr respectiva atribuire de terenuri. Tot conflict de interese s-ar numi ? Faceti-ma sa inteleg, ca sa nu mai par nici infantil, nici corupt.

Oricum, faptul ca nu vad juristi care cu nume si prenume real sa-si impartaseasca public opinia, ptr mine e un semn ca acuza de conflict de interese nu prea sta in picioare…

@aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 09:52 )

nici nu ai cum sa vezi atata timp cat esti unu din lacheii lu robu

CLD14 a spus: (aprilie 6th, 2017 at 12:07 )

Sorine,probabil te tragi din familie de infractori(DEPUTATI,SENATORI =GUNOAIE),asa ca du-te tare ma nobule,toti boschetarii de primarie care au vandut orasul tiganilor,boratilor!!!cat crezi ca mai merge treaba?mai cativa ani,dupa la puscarie cu toti,pana mor toti pensionarii astia incuiati la minte,care pentru 100 de lei la pensie vand tot tineretul din tara,sclavilor!

Sorin Aradean a spus: (aprilie 6th, 2017 at 12:41 )

Vad ca toti va racoriti sa va spuneti nemultumirile legitime, dar nimeni nu raspunde la intrebarile de principiu pe care le-am pus.
Si pe mine ma revolta cele 144 de case de patrimoniu pe care familia Carpaci le-a dobindit in decursul timpului, si pe mine m-a determinat sa merg in strada cazul Casei Muhle, si eu am marsaluit in ianuarie pe bulevardele Timisoarei impotriva Ordonantei 13, dar acum va rog sa-mi argumentati cu legea in mina de ce cazul de fata e un conflict de interese. Eu nu sint jurist, dar am pus intrebari de bun simt, ptr ca am dubii, dubii pe care cu siguranta si legiuitorul le are in momentul croirii unui proiect de lege.

Cosimo a spus: (aprilie 6th, 2017 at 16:38 )

Sorine, sa reformulam:
1. Faci referire la comunitate. Ai calculat cati dintre 300.000 locuitori sunt beneficiarii acestei hot. de CL? Hai ca iti fac eu calculul sa nu fie prea greu: 0.05%. Dintre astia ilustrii 0.05% cati sunt membrii de partid, acoliti sau progenituri de nomenclaturisti? Cred ca nu are rost sa mai dezvolt fraza…
2. De ce ne lagam de Bucuresti cand subiectul este LOCAL? De ce impingi discutia spre o zona care nu are nici o legatura cu atribuirea privilegiata a terenurilor. Aici vorbim despre magariile facute pe plan local de oamenii care-s de-ai locului, cel putin teoretic… nu vin din zona „Zero lei Bucuresti”.
Iar ca o completare aproape orice lege/hotarare din Romania poate sa devina fara valoare in momentul in care ai o echipa buna de avocati. Chichitele legale sunt legiferate de politicieni tocmai pentru a permite diverse manavre.
3. Despre etica / moralitate / normalitate nu spui nimic?
4. Atata timp cat aceasta atribuire s-a facut cu dedicatie (in mare masura) pentru a recompensa slugarnicia si curvasaria de partid… despre ce vorbim?

Bodehieasu a spus: (aprilie 6th, 2017 at 22:12 )

Odrasla lu holteheanu de la gogosu, hilarie bordeheiasu, este beizadeaua care este angajat la stat (la ape) si s-a batut in complexul studentesc, iar tasu, mare mahar de sidikakat, a acuzat politia locala ca nu gaseste batausii care i-a aplicat o corectie (bine meritata)???

Pnl a spus: (aprilie 6th, 2017 at 23:43 )

Dna Grebla e normal sa primeasca doar va fi viitorul secretar la primaria Timisoara , sursa N Robu ex primar .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”

Malurile Begăi vor ajunge la fel cum erau în 1966, o zonă de care să se bucure toţi timişorenii, spun reprezentanţii USR Timiş, însoţind afirmaţia cu o fotografie din anul invocat. O zonă de odihnă, liniște și promenadă, iar nu una de care să profite doar unii.  Zona de pe malurile Begăi trebuie să redevină...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât o arată scorul pe Rapid Bucureşti în etapa a 5-a a sezonului regular. A fost 37-14 (11-3) pentru echipa bănăţeană. Per-total, meciul a avut încărcătură, s-a pus umărul serios, de ambele părţi, Rapidul a dat o replică bună, dar a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), investiţia fiind de 14,7 milioane de lei.  Lucrarea a fost recepţionată în prezența reprezentanților Aquatim, ai constructorului, ai Primăriei Moşniţa Nouă, ai ADI Apă Canal, Consiliului Județean Timiș etc. Valoarea lucrărilor de extindere a canalizării, conform procesului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

autostrada belgrad

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de granița cu Serbia, singura problemă este că nu se știe dacă va avea la ce să se ”lege” de partea cealaltă. Sorin Grindeanu spune că există un acord, la nivel de state, pentru continuarea și pe partea sârbă a autostrăzii....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce să să crească artificial prețurile de despăgubire pentru unele terenuri aflate pe traseul viitorului drum expres Lugoj – Filiași, pe ultima sută de metri, pentru că nu vor fi plătiți. Aici, în iunie ar urma să se termine prima etapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți
Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’. În următoarele 2-3 săptămâni vor fi finalizate toate procedurile necesare pentru ca toate cabinetele să se mute în dispensar.  Consiliul Local Ghiroda a atribuit această denumire în onoarea doctor Grațian Miclăuș, medic primar în Radiologie și imagistică medicală, originar din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda
Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), investiţia fiind de 14,7 milioane de lei.  Lucrarea a fost recepţionată în prezența reprezentanților Aquatim, ai constructorului, ai Primăriei Moşniţa Nouă, ai ADI Apă Canal, Consiliului Județean Timiș etc. Valoarea lucrărilor de extindere a canalizării, conform procesului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare
Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la sfârşit. Au fost câteva zile extraordinare, care lansează astfel o provocare şi pe anul următor. Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, care crește de la an la an, a devenit un eveniment emblematic pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător
Malurile Begăi vor ajunge la fel cum erau în 1966, o zonă de care să se bucure toţi timişorenii, spun reprezentanţii USR Timiş, însoţind afirmaţia cu o fotografie din anul invocat. O zonă de odihnă, liniște și promenadă, iar nu una de care să profite doar unii.  Zona de pe malurile Begăi trebuie să redevină...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”
Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara. La Retro Parada vei descoperi 10 mașini de colecție, iar în cadrul Florall – Festivalul Artei Florale sunt pregătite aranjamente realizate din mii de flori. În Iulius Town sunt pregătite și provocări pentru copii: la Caravana Dințișorului își pot învinge...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town
Top