Stirile din ziua: 30 mai 2011

Creste numarul locurilor de munca

În trimestrul întâi din 2011, rata locurilor de muncă vacante a fost în creştere cu 0,18 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2010, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,01 puncte procentuale, conform Institutului Naţional de Statistică.

Sa incurajam selectionata U16 pe „Dan Paltinisanu”!

Selecţionata U16 a judeţului Timiş îşi va disputa întâietatea în România cu formaţia formată din jucători de aceeaşi vârstă din Bucureşti, în două manşe, programate săptămâna viitoare. Primul joc va avea loc în 7 iunie, la Timişoara, pe arena „Dan Păltinişanu”, cu începere de la ora 20, iar returul se va desfăşura în Bucureşti în 11 iunie.

Taxa auto se extinde!

Românii care vor cumpăra, din ţară, maşini înmatriculate aici până la 1 ianuarie 2007 vor fi nevoiţi să plătească, la rândul lor, taxa auto. Decizia a fost luată luni de membrii coaliţiei şi urmează să fie aprobată în şedinţa de guvern de miercuri.

„Beneficiile programelor de formare profesionale se vor vedea in timp”

Vasile Ruşeţ, managerul Departamentului de Educaţie Permanentă al Universităţii Politehnica Timişoara, lucrează de peste zece ani cu fonduri euroepene. Experienţa acumulată în acest interval îi permite să explice, pe înţelesul tuturor, ce înseamnă să ai acces la bani europeni, ce condiţii trebuie să îndeplineşti şi ce reguli trebuie să urmezi.

Spalarea legumelor tine departe bacteria E.coli

În România nu sunt loturi de castraveţi bio, importaţi din Spania şi contaminaţi cu bacteria E.coli. Specialiştii de la ANSVSA spun că legumele trebuie spălate bine, sub jet puternic de apă, înainte de a fi consumate. În Germania, mai multe persoane au prezentat tulburări grave,denumite sindromul hemolitic uremic (SHU).

Top