S-au incheiat noile contracte cu CJAS Timis

Furnizorii de servicii medicale din Timiş au încheiat noile contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş, pentru anul 2011/2012. În cazul unităţilor sanitare cu paturi, valoarea de contract a fost stabilită conform clasificării în funcţie de competenţă.

„În baza Contractului Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2011 – 2012 aprobat prin H.G. Nr. 1389/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a normelor metodologice pentru anul 2011 aprobate prin Ordinul 864/538/2011, actualizat, CJAS Timiş a încheiat cu furnizorii de servicii medicale, servicii farmaceutice şi dispozitive medicale un număr de 1103 contracte”, a declarat Oana Răchitan, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş. Faţă de anul trecut, sunt cu şapte contracte mai mult în ceea ce priveşte asistenţa medicala ambulatorie de specialitate, cu trei contracte mai mult pentru asistenţă medicală spitalicească şi cu două mai mult pentru specialităţi paraclinice. Alte două contracte în plus sunt pentru medicină dentară, respectiv dispozitive medicale. În cazul unităţilor sanitare cu paturi, valoarea de contract a fost stabilită conform clasificării spitalelor în funcţie de competenţa acestora, realizată în baza Ordinului 323/2011, a mai anunţat Răchitan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Andrei Popescu a spus: (iulie 7th, 2011 at 01:22 )

Ce fac alti romani, si cand te gandesti ca Viena e mai aproape de noi:

Spital de elită la Craiova
Eveniment – Valentin TUDOR http://www.gds.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)

Craiova ar putea intra în elita oraşelor care beneficiază de serviciile unui spital de renume mondial. Celebra clinică AKH, unde s-au operat preşedintele Traian Băsescu, realizatoarea TV Teo Trandafir şi „cârcotaşul“ Şerban Huidu, vrea să construiască un spital de urgenţă şi traumatologie cu două sute de paturi.

Lider de piaţă în reorganizarea, construirea şi conducerea facilităţilor complexe din domeniul sănătăţii, grupul Vamed administrează printre altele şi clinica AKH din Austria, devenită faimoasă după ce nume grele din politică sau vedete TV au apelat la serviciile ei. Vamed are banii, dorinţa şi planul de afaceri, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj are terenul şi utilităţile, singurele cerinţe ale firmei de la autorităţile locale. Ce ar însemna existenţa unei clinici de asemenea anvergură în Bănie? Un pas uriaş pentru bolnavii care nu mai trebuie să călătorească mii de kilometri şi să cheltuiască sume importante, mai ales că spitalul va funcţiona în regim public, adică este suficient să fii asigurat la stat pentru a fi tratat altfel decât în spitalele româneşti. „Grupul Vamed ne-a trimis o scrisoare de intenţie în care ne anunţă că vor să construiască un spital cu 300 de paturi, o investiţie de 200 de milioane de euro. Noi venim cu 10-12 hectare de teren lângă aeroport şi cu utilităţile. Ei vor să construiască în regim de parteneriat public-privat, care este o lege nouă şi care va necesita foarte multe aprobări. Ne-am dori ca spitalul să devină secţie şi partener al spitalului AKH din Viena. Doctorii care trebuie să crească în grad vor fi transferaţi la Craiova trei-şase luni, deci vom avea şi aici medici de elită. Vor ca spitalul să fie dotat cu un heliport, deoarece la ei elicopterul aterizează de câteva ori pe zi. Cred că întreaga Românie va sta cu ochii pe noi“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Acesta a precizat că demersurile vor fi făcute în prima şedinţă de consiliu. „De doi ani suntem în discuţii cu ei. Este cel mai important proiect al CJ şi va avea un impact special pentru că vizează pe oricare dintre noi. Vom alege două-trei locuri din terenurile pe care le avem, astfel ca firma care finanţează să-şi aleagă unul dintre ele, cu atenţia deosebită de a nu fragmenta acel teren şi nici să nu fie problema altor chestiuni legate de înălţime sau restricţiile referitoare la aeroport“, a mai spus el. Prioteasa a precizat că suma de 200 de milioane de euro este limita maximă până la care o bancă ar fi dispusă să finanţeze un astfel de proiect. „Din punctul lor de vedere nu există probleme legate de fonduri, pentru că firma Vamed a avut în 2009 o cifră de afaceri de 618 milioane de euro. În aceste momente de criză, un spital este bancabil (finanţabil – n.r.) până la 200 de milioane de euro. Ei spun că ce trece peste această sumă este foarte greu să obţină de la bancă“.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Mos

Liderul USR Timiş, Cristian Moş, are o veste bună pentru Nicolae Robu: nu e singurul primar rupt de realitate

USR Timiş îşi continuă campania de-a acoperi cu organizaţii toate UAT-urile din judeţ, în perpectiva alegerilor locale. Ţinta partidului la aceste alegeri este câştigarea preşedinţiei CJ Timiş, dar şi a cât mai multor primării, inclusiv cea a Timişoarei. Nu de alta, dar sunt mulţi primari în judeţ, precum Nicolae Robu, care sunt rupţi de realitate, spune preşedintele USR Timiş, Cristian Moş.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul USR Timiş, Cristian Moş, are o veste bună pentru Nicolae Robu: nu e singurul primar rupt de realitate
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social