Multam fain, Marian Iancu

Despre Marian Iancu se poate spune aproape orice. Că e gras, că e negru, că scuipă ca un birjar și înjură ca un anume europarlamentar. Că nu-i place să plătească impozite, că e un coșmar pentru partenerii comerciali, că-i place banul public, că e cu un picior în pușcărie, că a îngropat pe Poli în mocirla Diviziei B, dar nu poate spune nimeni că nu este salvatorul numelui și palmaresului fotbalului studențesc timișorean. Din 15 martie 2012, clubul alb-violet revine, prin recunoașterea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, la denumirea de FC Politehnica Timișoara. Brandul Poli nu a fost salvat de „Brandul” Ostaficiuc, nici de Titu Bojin, nici măcar de rectorul-senator Robu ori de marele polist Adi Orza, ci de atât de înjuratul mitic și „țigan” de Dâmbovița Marian Iancu, aducându-l definitiv în Timișoara pe numele ASFC-ului lui Viorel Boiț. Măcar pentru acest lucru, dacă nu pentru alte bucurii fotbalistice fără precedent, Marian Iancu merită mulțumirile fanilor timișoreni. La fel cum și-a meritat înjurăturile când a retrogradat la masa verde echipa, din motive de indisciplină fiscală. Cu toată convingerea pot afirma că fără ambiția lui Marian Iancu și fără banul plătit de acesta italianului Claudio Zambon, numele Poli ar fi fost definitiv pierdut pentru Timișoara, rămânând îngropat într-un obscur cartier bucureștean. În martie 2012, Marian Iancu a reparat greșeala comisă printr-o criminală indiferență de autoritățile locale timișorene în urmă cu mai bine de zece ani. Acum, poate că e rândul ca politicul local și județean să-i întoarcă serviciul polistului Iancu – da, polistului Iancu – scăpând echipa de la un faliment anunțat încă din vara trecută. Dezamăgirea lăsată de Marian Iancu la spartul târgului va fi cu siguranță uitată, regretul că am ratat două titluri pe ultima sută de metri poate fi digerat în ani, însă aducerea pe Bega a identități datate 1921, fie ea și lipită ulterior pe un produs de import, este, vorba reclamei, neprețuită. O bătaie amară pe obrazul celor care se împăunează cu calitatea de mare polist din patru în patru ani. Mulțam, fain Marian Iancu! Și să fii iubit oriunde te-ai duce. Dacă te duci.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

gigi a spus: (martie 16th, 2012 at 09:36 )

sa vedem urmatoru’ , „investitor”,cu il ia de la Iancu..? 🙂

O R B U L a spus: (martie 16th, 2012 at 11:00 )

Am treit sa o VAD si p-asta !!! Si tocmai de la cine DE LA DOMNUL MARIAN IANCU, mult prea hulit, mult prea injurat, mult prea dispretuit! Si de cine,? De niste gunoaie stradale timisorene, jeguri timisorene, care sub acoperirea de MARI POLISTI, isi dadeau pareri pe la toate tv-urile locale! Fratilor, UN LUCRU E CLAR, avem mult prea multe uscaturi in Padurea Verde TIMISOARA! Inteleg democratie, dar asta nu cred ca inseamna sa toleram gunoaiele deasupra tuturor!

Aqwilla-Violla a spus: (martie 16th, 2012 at 11:02 )

L-am injurat si pe Daniel Stanciu, ca A AVUT CURAJUL SA NE SPUNA ADEVARUL IN FATA ! Multi din acest oras nu meritam un INVESTITOR, ca M.IANCU ! Doare rau, dar asta e !

Aqwilla-Violla a spus: (martie 16th, 2012 at 11:49 )

Hai sa facem UN MARE MMITING, dar nu in Piata Operei, unde chiar daca ne adunam 2-5000, nu e mare lucru! Mai bine hai sa ne adunam la stadion la Oradea si MAI ALES, la STADION la TIMISOARA la meciul cu Slatina !

banatean100% a spus: (martie 16th, 2012 at 12:27 )

adevarul este ca acest iancu a scris cel mai glorios capitol din istoria clubului!… niciodata in istorie poli nu a terminat pe locul doi incampionat si niciodata nu am batut steaua si dinamo cum am facuto in acesti ani, am avut golgheteri ai campionatului, am fost ani la rand echipa cu cele mai multe goluri marcate in campionat, ne-am califiat pentru prima data in grupele unei competitii europene, am eliminat o detinatoare de cupa europeana, am avut record de meciuri fara infrangere, s-a batut cu toata lumea(frf,zambon,fifa,tas) pentru poli, a adus palmaresul la timisoara, ne-a scos din umilinta! Acest individ („tiganu de Iancu”) prin fotbal ne-a redat mandria si fala de banateni! … acum sa vedem daca autoritatile pot distruge ce a construit acest individ la timisoara!

alex a spus: (martie 16th, 2012 at 12:31 )

da, trebuie sa privum si partea plina a paharului, nu doar mizeriile facut de iancu. puse in balanta, cred ca sunt mai multe faptele bune ale iancului. niciun timisorean, niciun banatean nu a facut pentru poli ce a facut iancu. el este constient de asta, asta fiind si motivul pentru care mapnipuleaza nitel. dar asta e, daca suntem banateni fara momite.

dan a spus: (martie 16th, 2012 at 14:48 )

– merita tot respectul nostru,eu cred ca a facut mai multe lucruri pe care le-a promis, decit nu a facut.respect.acum e al lui palmaresu,nu e al orasului Timisoar cel putin legal si pentru moment,speram sa trecem si de cosmarul asta sa redevenim ceea ce am fost.o echipa cu istorie Poli ceea din 1921.La Timisoara nu se discuta,se iubeste.FORTZA VIOLA.

O R B U L a spus: (martie 16th, 2012 at 14:56 )

Oare autoritatili VAD?

un timisorean a spus: (martie 16th, 2012 at 15:30 )

intotdeauna in timisoara cei care sunt buni si vreau sa faca ceva bine sunt datzi la o parte de lepre precum ciuhandu, cojocariu, ostaficiuc , etc.
iancule bravo !

Dante a spus: (martie 16th, 2012 at 17:25 )

Pacat de fotbalul timisorean! Nu avem noi noroc sa ne mearga bine! Pacat de toata investitia de pana acum si ca s-a recurs la niste „artificii” financiare care ne-au explodat in fata! Pacat ca in fruntea frf si lpf dar si in fotbalul romanesc exista atata mafie! Doamne, scutura-i pe toti sa cada merele putrede pentru a ne putea bucura din nou de un fotbal curat, fara alte interese decat cele sportive…

Pop Sandu a spus: (martie 16th, 2012 at 20:12 )

marian iancu a readus numele, culorile etc. nu pentru timisoreni ci in primul rand pentru el. Valoarea echipei creste cu acest palmares si vanzarea porneste de la un alt pret in posesia acestor „bunuri”. Spun bunuri pentru ca este proprietatea lui si nu a timisorenilor. Timisorenii pot scanda, se pot bucura sub aceste culori, dar singurul care-l poate impacheta si decu unde vrea (ca si Zambon) este Marian iancu. Asa ca nu va bucurati ca ati primit ceva ce de fapt apartine lui si nu voua.

O R B U L a spus: (martie 16th, 2012 at 23:31 )

@daca ai vedea ai citi, ca de fapt nu e lui Iancu ci al TIMISORII ! Dar cititul e ceva mai complicat,indiferent de varsta!

Niciolae a spus: (martie 17th, 2012 at 14:06 )

Sunteți habarniști.. da, niște păcălici. Inclusiv Sasu, semnatarul rândurilor de sus. Nu iancu este salvatorul pe care îl ridicai la rang de mare erou. La baza actelor și docmentelor care au ajuns la TASS au fost următori: Zache Gheorgiescu ( fie iertat!), Andrei Costantin, Sandu Dumitrașcu, Ion Marinescu, Ad. Crăciun,V./ Boiț. Primii – ajutați din umbră de jurnalistul Dan Gârlea (în anul 2002) – care au reușit să obțină de la FRF avizul semnat de A. Kașay ca Poli 2002 să fie coninuatorea Politehncii și păstrarea numelui și a palmaresului. Armele au fost întoarse împotriva lui Zambon de membrii fondatori printr-o adunare generală… Restul…. Și Iancu știe acest lucru. O poate spune. Vezi întâlnirea de la Hotel Reghina: Iancu, Gheorhiescu, Andrei, Negrei… Meritul lui Iancu este acela de a coninua lupta pentru recăpătarea palmarsului.

bravo smecherului iancu a spus: (martie 17th, 2012 at 15:36 )

iancu a blufat cu palmaresul asta. practic l-a luat pe gratis de la zambon, cu presiunea orasului catre frf. pute asa il aibe demult, dar l-a scos acum ca sa puna presiune pe fraierii de la autoritati, care vor scoate acum mai mult bani din buzunarul prostilor de fani. manipularea are nevoi ede proati. iar timisoara e plin ade ei.

loati a spus: (martie 17th, 2012 at 17:59 )

echipa asta a ajuns de rapa prin bunavointa anumitor oameni care au avut interese ascunse tiganul de iancu care face atatea pt poli s a dovedit ca nu a facut nimic investitia lui a fost sub forma de imprumut si in cazul asta si a luat toti bani si in plussssssss altul care a tras sfori ascunse a fost OSTAFICIUC. astia 2 au facut manariile la poli

eugen nasu a spus: (martie 17th, 2012 at 19:54 )

feliciări! Nu-l înțeleg pe Sasu care îl linge în cur pă Inacu. Ba poate că el habar nu are cum s-a juns la acest episod pe care îl scoatre țiganul din mânecă abia acum. hai, sictir și să o mluăm de la capăt. pa!

Horea a spus: (martie 17th, 2012 at 22:45 )

Dupa ce-l va lua DNA-ul pe Iancu,si asta se va intimpla cit de curind,vor mai fi citiva de pe la CPJ si CLT care vor da explicatii pentru banii pe care i-au dat acestui tigan din mahalaua Bucurestiului.Marele investitor Iancu a dispus de banii CJT si CLT dupa bunul lui plac si numai in folosul lui.

loati a spus: (martie 18th, 2012 at 18:58 )

ar fi bine sa intre DNA pe iancu, daca il salta pe el o sa salte multi si de la primarie si CJT care au impartit bani dupa bunul lor plac nu dupa nevoile orasului si judetului

loati a spus: (martie 18th, 2012 at 19:48 )

iancu fara Consiliu local si astia de la CJT nu facea nimic. toti bani manariti de ei puteau merge in proiecte comunitare nu in buzunarele lor

cineva de undeva a spus: (martie 20th, 2012 at 09:50 )

Bey,loati ti-am vazut”proiectili comunitari”, put al draku a propaganda electorala de kkt !!! POLI te-a oprit sa ti le pui in practica? Bey, penibile, puti de la o posta a consilier! Cand ai votat telparkul, nu te-ai gandit la „proiectili” de care zici? Sau la timisoreni, sau la POLI? Ma bucur ca , pana la urma la DNA vor ajunge din astia ca tine, nu Iancu si cine zici tu! Abia astept, iti voi trimite chiftele cu prastia, sa vezi ca totusi timisorenii sunt capabili de „proiecte umanitare”!

Propagandistul a spus: (martie 20th, 2012 at 10:07 )

Pt. toti cei care-i considerati pe timisoreni niste prosti: daca ati sti sa intrati pe site-ul TAS ati vedea exact cand a aparut decizia cu Poli! Dar credeti ca daca voi habar nu aveti, atunci nici timisorenii nu stiu si postati tot felul de imbecilitati, leegate de TAS,Iancu si Poli! Oamenii din Timisoara, spre deosebire de voi, au evoluat. Cu poantele voastre idioate incercati eventual pe la sate, dar nici acolo nu cred ca veti mai gasi mai fraieri ca voi! SUCCES LA VOT !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
Top