E licențiat în echitație, are nenumărate premii la concursuri și, după ce a antrenat echipa ecvestră a poliției din capitala Kuweitului, Laurențiu Covaci s-a întors acasă. A deschis aici o școală de echitație și vrea să-i facă pe timișoreni să îndrăgească acest sport nobil.
Centrul de Echitaţie Giroc si Școala de Echitaţie „Laurenţiu Covaci” funcționează, de puțin timp, în incinta Complexului Totalco, unde a fost organizată cea de-a cincea ediție a Cupei Presei la Călărie. Acest eveniment a deschis proiectul „Timișoara Ecvestră 2012”, destinat educației și promovării echitației în orașul de pe Bega.
Sportul ecvestru necesită efort, timp şi motivaţie. „Călăria reprezintă pentru unii o artă, pentru alţii un sport, dar pentru cunoscători ea constituie şi artă, şi sport. Ea este sportul care îmbină plăcerea cu talentul, îndrăzneala şi determinarea. A fi călare înseamnă a fi în contact cu o fiinţă viguroasă şi plină de energie, dar inteligentă şi înţelegătoare în acelaşi timp. Călăria nu reprezintă doar un exerciţiu fizic, ea constituie o gimnastică a inteligenţei şi caracterului, un exerciţiu de răbdare, de blândeţe şi de energie”, explică Laurențiu Covaci. Este primul român licențiat în echitație, iar marea ambiție a tânărului de 31 de ani este aceea de a face cunoscut și îndrăgit acest sport maselor largi.
Laurenţiu Covaci nu-şi aduce aminte când s-a urcat prima dată pe cal. Bunicul său era crescător de cai la Belinţ. „Eram toată ziua în grajd, le dădeam de mâncare, îi mângâiam, le ofeream zahăr şi făceam curat”, povestește Laurenţiu. În clasa întâi a început să practice la clubul Institutului Agronomic din Timișoara. A devenit campion naţional în 1999, de patru ori a fost vicecampion şi a cucerit o dată Cupa României. În 2003, Laurenţiu Covaci a făcut parte din echipa naţională de tineret, care a câştigat Campionatul Balcanic, de la Salonic. Cu un an înainte, a participat la un campionat mondial, de nivel B, la Târgu-Mureş, unde România s-a impus în faţa multor ţări. A lucrat scurt timp în Germania, pentru familia Bauman, care a dat numeroși campioni mondiali şi olimpici la echitaţie. Apoi, un sezon întreg a antrenat echipa Ministerului de Interne din Kuweit.
Cei care doresc să învețe să călărească, indiferent de vârstă, se pot înscrie acum la cursurile organizate de Laurențiu Covaci. Mai multe detalii puteți obține pe site-ul www.laurentiucovaci.ro sau la numărul de telefon 0726-383.486.
Comentarii prin facebook