Sorin Grindeanu: „Nu vad foarte multe schimbari la Primaria Timisoara”

Deputatul Sorin Grindeanu nu exclude ca, într-o zi, să vrea scaunul lui Nicolae Robu. Până atunci, vorbeşte despre succesorul său în funcţia de viceprimar, sexagenarul Traian Stoia, şi cum i-a cerut acestuia să nu-şi mai atace aiurea colegii de partid. Grindeanu se mândreşte că e contemporan cu ţărănistul Gheorghe Ciuhand și îl trage voalat de urechi pe colegul său de parlament, Alin Popoviciu, despre care spune că nu prea trece pe la serviciu.

Cum vedeţi din afară, chiar din București, Timișoara în general și Primăria Timișoara, în special?
Îmi este greu acum să dau o definiţie a Timişoarei văzută din afară. Sunt foarte multe proiecte pe care executivul primăriei încearcă să le demareze cu ajutorul majorităţii din consiliul local, cu ajutorul nostru al parlamentarilor, al guvernului. Sper ca mare parte dintre ele să se şi realizeze. Aşa cum ziceţi, din afară, aş da un sfat, ar trebui să fie o concentrare mai bună pe doar câteva proiecte, dar acelea să fie importante.

Totul vi se pare OK în primărie?
Sincer, nu văd foarte multe schimbări în ultima perioadă. Poate doar un ritm mai alert în a se dori, în a se face ceva. Important este însă să se şi facă.

Viceprimarul Stoia a descoperit tot felul de lucruri de când a venit. De exemplu, nu mai puţin de 5.000 de terenuri care ar fi fost dosite și multe alte lucruri… El a spus-o și e colegul dumneavoastră de partid.
Habar nu am. Am răspuns de cu totul alte domenii. Chiar nu am avut aproape nicio tangenţă cu patrimoniul oraşului. Dacă lucrurile stau aşa, asta înseamnă bani în plus pentru oraş şi acesta e un lucru foarte bun. E însă un lucru rău că nu a fost valorificat până acum tot acest patrimoniu. Sper să existe înţelepciunea necesară de valorificare. Cheia acestui mandat pe patru ani ar trebui să fie valorificarea patrimoniului.

Cel puţin la nivel declarativ, activitatea succesorului dumneavoastră în scaunul de viceprimar, Traian Stoia, este extrem de spectaculoasă…
Aici aveţi perfectă dreptate (râde)

Parcă, până nu a veni Stoia, nimeni n-a făcut nimic prin primărie. Cum comentați?
Nu cred că se poate spune lucrul ăsta, cu toate că unele declaraţii ale domnului Stoia sunt spectauloase. Viceprimarul încearcă să-şi facă foarte bine treaba pe domeniile pe care le are în gestiune. Sper să continue… Asta nu înseamnă că nimeni nu şi-a făcut treaba până nu a venit el.

Într-un interviu îşi ataca colegii consilieri din PSD, în general, şi pe Florică Bîrsăşteanu, în special. Vi se pare normal?
Eu le-am atras atenţia atât lui Traian Stoia, cât şi lui Florin Bîrsăşteanu că sunt colegi şi că e bine, dacă sunt anumite nemulţumiri, să le rezolve în interiorul partidului. Trebuie să conlucreze. Eu asemenea chestiuni şi atacuri nu accept. Din partea nimănui, nu doar a lor.

Apropo de domnul Stoia, spunea că toţi timişorenii ar trebui să ne mândrim că suntem contemporani cu fraţii Cristescu. Vă dați mare cu acest lucru pe la București?
Fiecare persoană, indiferent că are afaceri mai mari sau mai mici are un rol în societate. Eu mă mândresc cu foarte mulţi oameni cu care am lucrat. Mă mândresc cu faptul că am lucrat pe linie de partid cu profesorul Poenaru, cu Ilie Sârbu. Acum lucrez cu Titu Bojin. Din punct de vedere administrativ, mă mândresc că am lucrat cu Gheorghe Ciuhandu şi cu Nicolae Robu.

Fiecare om poate să ajute la binele comunităţii. Într-o formă mai mare sau mai mică. Rolul pe care îl au marii oameni de afaceri din Timişoara, în mai binele scoietăţii, dacă sunt bine intenţionaţi, poate fi determinant. Asta, dacă nu sunt doar aplecaţi asupra binelui proproiu.

Nu regretaţi niciun pic faptul că ați lăsat Timișoara pentru București?
Ştiţi foarte bine că nu am luat uşor această decizie. Mie mi-a plăcut foarte mult ce am făcut ca viceprimar. În momentul în care am luat această decizie, m-am concentrat foarte bine pe treaba pe care o am de făcut în parlament. Ţin foarte mult la anumiţi colegi pe care i-am avut în Primăria Timişoara, şi nu doar la colegi. Primăria Timişoara rămâne o parte sensibilă a mea, din punct de vedere sufleteşte. Sper ca, din poziţia pe care o am acum, prin anumite lucruri pe care le-am făcut şi pe care le voi face în continuare, să-i ajut cât mai mult pe cei din primărie.

Sunteţi membru în Comisia de supraveghere a SRI. Vă dă această calitate o mai mare putere, având acces la unele informații la care multă lume nu ajunge?
Nu… Nu, fără comentarii (râde)…

Veţi candida peste trei ani la scaunul de primar al Timişoarei?
Nu ştiu, e mult până atunci. Sper să rămână USL până atunci şi voi milita pentru acest lucru. Să putem realiza nu doar pe un mandat ci pe mai multe ce ne-am propus în 2012.

Dacă totuşi vă certaţi…
Asta nu depinde de mine. Depinde de organizaţie, important e să punem candidatul cel mai bine plasat în competiţie.

Poate nu peste trei ani, dar poate peste șapte, vă gândiţi totuşi să candidaţi la primărie?
Nu exclud aşa ceva. Familia mea a rămas în Timişoara. De abia aştept să vin acasă. Că e miercuri, că e joi, vă spun sincer, de aştept să vin la Timişoara.

Cum vă mai înţelegeţi cu Titu Bojin?
Foarte bine. Îl susţin total pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Nu doar pe el ca persoană, ci tot ceea ce înseamnă judeţul Timiş în a obţine această funcţie.

Dar cu Ilie Sârbu? Aţi avut divergenţe serioase cu el.
Nu, nu există divergenţe. Înţelegerea este foarte bună. Lucrăm în echipă. Să ştiţi că modul în care Ilie Sârbu înţelege să-şi facă treaba ca senator de Timiş şi forţa pe care o are în parlament, pentru mine cel puţin, e ca un model. Nu e uşor să fii lider de grup în Senatul României. Şi nu e uşor să fii una dintre puţinele voci respectate, nu numai de putere, ci chiar şi de opoziţie.

Un liberal sau un PSD-ist ar trebui să fie preşedinte sau guvernator al Regiunii Vest?
Un pesedist. Nici nu ştiu cum va fi. Vor fi alegeri, vor fi numiri, trebuie văzut cum va fi legea.

Cum vă mai înţelegeţi cu liberalii din Timiş?
Din punctul meu de vedere, colaborarea este foarte bună. Şi cu parlamentarii de Timiş, şi cu primarul Nicolae Robu. Cu toţi cei care am făcut o echipă pe parcusrul anului electoral 2012.

Aţi slăbit sau v-aţi îngrăşat de când sunteţi parlamentar?
De 15 ani am aceeaşi greutate – 75 de kilograme. Poate plus minus unul. Nu s-a petrecut nimic spectaculos cu greutatea mea de când am ajuns parlamentar.

Pe unii parlamentari îi mai ceartă soţiile că muncesc prea mult şi ajung tot mai rar pe acasă. Este şi cazul dumneavoastră?
Ştiu unde bateţi (n.r. Alin Popoviciu – deputat PD-L). Ar fi bine ca acei parlamentari, dacă tot stau în Bucureşti, să vină în parlament. Poate ar fi bine să vă uitaţi la prezenţele în parlament în primele trei luni ale celor pe care îi mustră soţiile. Poate au fost în altă parte, şi nu în parlament. Sper să nu fiu indiscret.

Pe dumneavoastră vă înţelege soţia?
Încet-încet mă înţelege şi îi mulţumesc pentru asta. Nu a fost uşor şi nu este uşor. Avem şi un copil mic. Este un efort şi din partea soţiei, şi din partea mea.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

asa este a spus: (martie 25th, 2013 at 11:32 )

poate daca scapam de psd ar fii cea mai mare victorie

Omu' Nou a spus: (martie 25th, 2013 at 14:00 )

Sorin Grindeanu este , dupa parerea mea , un politician de viitor. Om de caracter , inteligent , serios , om de cuvant , tanar charismatic , intr-un cuvant : EXCEPTIONAL.

titbi a spus: (martie 25th, 2013 at 21:04 )

Grindeanu are de ce sa fie fericit cu Ciuhandu. Ciuhandu a fost omul care a adus PSD in TM la putere.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Iulia Mărginean de la Politehnica a câștigat bronzul la Campionatul Național de 10.000 de metri, la tineret

Patru sportive de la CSU Politehnica Timișoara s-au aflat la startul Campionatului Național de 10.000 de metri, la Târgu Jiu, întrecere destinată atletelor U23, dar și senioarelor. Cea mai bună clasare a fost obținută de Iulia Mărginean. A fost a treia clasată și a câștigat, astfel, medalia de bronz. Celelalte sportive care au reprezentat Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulia Mărginean de la Politehnica a câștigat bronzul la Campionatul Național de 10.000 de metri, la tineret
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

La Buziaş, eveniment în sprijinul copiilor afectați de hemofilie. Participă foştii fotbalişti Romulus Gabor, Mircea Axente şi Ovidiu Cuc

În această după-amiază, la Buziaş, are loc evenimentul „Hemofilia Cros – Astăzi alergi pentru mine, ca mâine să alergăm împreună”, organizat de Asociația Română de Hemofilie în parteneriat cu Centrul European de Tratare a Hemofiliei Cristian Șerban din Buziaș. Printre cei care vor alerga se numără foşti mari fotrbalişti precum “cangurul” Romulus Gabor sau foştii polişti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Buziaş, eveniment în sprijinul copiilor afectați de hemofilie. Participă foştii fotbalişti Romulus Gabor, Mircea Axente şi Ovidiu Cuc
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un teren viran, pe care erau mai multe clădiri dezafectate, a fost total transformat. La intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului sunt acum câteva zeci de noi locuri de parcare, soluția aleasă pentru realizare fiind dalele înierbate. Tot acolo vor fi plantați mai mulți copaci. Terenul transformat este deschis începând de sâmbătă seara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un teren viran, cu clădiri dezafectate, a fost transformat total și va oferi parcări și zone verzi
Patru sportive de la CSU Politehnica Timișoara s-au aflat la startul Campionatului Național de 10.000 de metri, la Târgu Jiu, întrecere destinată atletelor U23, dar și senioarelor. Cea mai bună clasare a fost obținută de Iulia Mărginean. A fost a treia clasată și a câștigat, astfel, medalia de bronz. Celelalte sportive care au reprezentat Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulia Mărginean de la Politehnica a câștigat bronzul la Campionatul Național de 10.000 de metri, la tineret
În weekend-ul următor, la Şag, va avea loc 𝐎𝐱𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥, o manifestare dedicată plantării de pomi pe ritmuri musicale. Vor fi două scene pentru concerte live, zonă de food & drinks; zonă pentru copii; ateliere și workshop-uri. Cu ce se îmbină mai bine o sesiune de plantare, dacă nu cu iubirea pentru folclorul românesc? ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oxigen Planting Festival la Şag. Plantare de pomi pe ritmuri de caval
După o serie de rezultate pozitive pentru majoritatea echipelor din Timiș, iată în etapa a 3-a din play-off și play-out, grupările noastre au fost sub așteptări. În C7, Ghiroda a pierdut la Șimian, pe un teren unde a fost învinsă și în sezonul regulat. Echipa din Mehedinți s-a impus cu 2-0, însă Ghiroda rămâne prima,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate dezamăgitoare pentru echipele timișene din Liga 3 în etapa a 3-a din play-off și play-out
Revenire fantastică. România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup după ce a reușit să învingă Ucraina, 3-2. În prima zi a confruntării, tricolorele au fost conduse cu 2-0, dar sâmbătă noaptea au realizat o revenire spectaculoasă. Rezultat în oglindă față de anul trecut, când tenismenele noastre au condus în Slovenia, 2-0,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incredibil! Naţionala de tenis feminin a României a întors spectaculos soarta întâlnirii cu Ucraina
Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad
Top