Timisoara nu merita metroul lui Robu!

Indubitabil, timișorenii nu-și merită primarul! Aici s-a cam ajuns după aproape un an de mandat al lui Nicolae Robu. Iar de aici încolo există doar două variante. Ori timișorenii își revizuiesc comportamentul față de primar, ori acesta din urmă are toate motivele din lume să fie iremediabil supărat pe locuitorii de pe malurile Begheiului. Exact aceleași irefutabile motive pe care le-a avut și ciobanul (nu Gigi, altul!) când s-a supărat pe satul ingrat. Iar când mă refer la timișoreni, îi pun în calcul și pe ziariști, asupra unora dintre ei planând suspiciunea că n-ar avea „bolentin” de Timișoara.

De unde această concluzie? Păi, la puțin timp după ce a reușit s-o readucă pe Poli în prima ligă, lăsând acasă namila de Damila Măciuca, primarul le-a mai dat o veste extraordinară timișorenilor. Și anume că le face metrou. Cum au reacționat aceștia? (Mă rog, cei care s-au pronunțat în mediul virtual!) Ca neamul prost, luând în derâdere, ba chiar făcând bășcălie de un asemenea demers. Evident că nu-ți cade bine așa ceva! Eu vreau să-ți fac metrou, ție, timișoreanule, iar tu, în ingratitudinea ta, faci mișto!

„Eu mă așteptam să văd o bucurie, un entuziasm că în Timișoara se face așa ceva, dar văd că unora, de dragul de-a fi critici la adresa primarului, le place să rămână calea ferată acolo, să le șuiere trenul la urechi, să fie acel morman de pământ pe care se strâng pungi cu mizerii (…) E mai bine așa decât să fie acolo un spațiu ultramodern”, a declarat, pe bună dreptate, Robu, dezamăgit de reacții. Chiar așa, primești un metro moca și tu faci bășcălie!

Și cine știe, după metrou, pot urma și o telegondolă, o autostradă suspendată, un turn pentru bungee-jumping, o trambulină pentru sărituri cu schiurile etc. Evident că nu se vor mai face, atâta timp cât timișorenii nu vor un amărât de metrou. Unii cârcotași s-au întrebat de unde banii, de parcă ar fi treaba lor. Alții au opinat că, în condițiile în care CFR merge tot mai prost, de ce trebuie o cale subterană pentru unul sau două trenuri pe zi. Și ca să vezi până unde merge mârlănia, unii au opinat că terenul mlăștinos al Timișoarei nu se pretează la astfel de lucrări. După fotbal și politică, se pare că, mai nou, oamenii se pricep și la geotehnică și metrouri!

Evident că îți mai poți pune întrebarea în cât timp se pot construi cinci kilometri de tunel subteran, dacă pentru 200-300 de metri la lucrarea de la Michelangelo, termeul oficial este de un an și jumătate. Dar sunt mizilicuri. La fel și faptul că o amărâtă de șosea ocolitoare pentru aceeași lucrare de pe Michelangelo trebuia finalizată de prin aprilie, dar nu e gata nici în iunie. Ei – ar spune unii! – aici e o altă discuție. Șoseaua în cauză o face firma unuia care are și o televiziune, poate singurul canal media care prezintă în cel mai obiectiv stil cu putință realizările primarului. Că altfel, s-ar fi făcut în două-trei zile! Iar dacă tot nu avem șosea de centură, străzi circulabile, fluență în trafic, parcări, spitale și clinici civilizate, școli moderne, parcuri, măcar un metrou ca lumea puteam avea. Dar timișorenii nu-l merită!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Noni a spus: (iunie 5th, 2013 at 11:16 )

Bai Ino …este vorba de o viziune pe 20-30 de ani, poate 50…ce e atat de greu de inteles??…eu unul imi doresct ca sa avem cat mai curand calea ferata sub pamant si sunt gata sa pariez ca in 20, 30 de ani ea acolo va ajunge…asta e directia in care Timisoara trebuie sa se dezvolte si eu sunt convins ca asa cum Timisoara de azi nu arata ca si cea de la Revolutie, nici Timisoara de peste 30 de ani nu va arata ca si cea de azi..

Marian a spus: (iunie 5th, 2013 at 12:17 )

draga noni, nimeni nu zice sa nu se faca de-astea. dar, la budapesta, probabil ca au canalizare in tot orasul, iluminat public peste tot, parcari, strazi fara gropi… sa se faca tot ce e bun pentru timisoara, dar sa se inceapa de jos. nu cu povesti fantasmagorice despre ce va fi peste 30 de ani. pana atunci ne ia dracu in bezna, ne uscam de bani reparandu-ne masinile etc etc. mutarea asta a liniei ferate oricum nu se poate face prea curand, cfr-ul n-are bani, primaria n-are bani, dar sa vorbim nu ne doare gura. atata tot.

brusc a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:17 )

Eu cred ca se poate realiza pana in 10 ani. Problema e la moralul nostru si lipsa cronica de incredere . Vreau sa ii transmit primarului Nicolae Robu ca noi suntem dezamagiti de promisiuni in general , iar cand auzim de ceva asa mare o vedem ca pe o dezamagire mare. In schimb avem nevoie repede de cateva realizari concrete pentru a ni se largi viziunea ( ex. terminarea inainte de termen a subpasajului de termal , amenajarea malurilor de pe bega , demararea lucrarilor pt. un stadion nou , relatie extrem de dura cu firmele desmnate , eliminarea firmelor capuse si partial-capuse din micul buget )

păstorul Svejk a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:40 )

Stimate d-le Ino, degeaba ati facut o analiza aproape pertinenta a fenomenului metro(logic), daca plecati de la o premiza falsa. Ciobanul la care faceti referire (evident altul decat ex-parlamentarul!) si care s-a supărat pe satul ingrat, nu era cioban ci ditamai vacarul !
Iar ca solutii ne mai putem gandi si la altele . De pilda am putea pleca cu totii sa ne cautam un alt oras.

păstorul Svejk a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:51 )

Stimate d-le Ino. Inutila si desueta cercetarea dv. aproape pertinenta, daca plecati de la o premiza falsa. Ciobanul la care faceti referire si va incepeti analiza metro(logica) si care in mod evident este cu totul altul decat ex-parlamentarul cu nume de behaiala, nu este deloc cioban , ci ditamai vacarul.
Iar ca solutii am mai identificat una posibila , ar trebui sa plecam cu totii sa ne cautam un alt oras! Asa va putea edilul sa construiasca in liniste.

Ce moral ?! a spus: (iunie 5th, 2013 at 14:37 )

Ce moral? Ce incredere poti sa mai ai dupa potopul si prapadul portocalio – taranistic din orasul asta ? NORMAL ca NICI NU AI DE UNDE SA INCEPI ! Atatea trebuie incepute, ca fiecare vrea sa se inceapa cu altceva! Tot orasul e praf si pulbere, DAR…..de undeva trebuie inceput!

Noni a spus: (iunie 5th, 2013 at 15:38 )

Robu nu a spus nici o clipa ca e vorba de ceva ce trebuie facut urgent ci doar ca este forba de un plan pe termen lung. Iar pe termen lung eu unul imi doresc si sper sa se faca ce a s;pus Robu si multe altele in plus!

Ioan Savu a spus: (iunie 5th, 2013 at 16:10 )

Timisorenii…..Orasul nu-i merita pe ei, de aia au asa primarie.

Structura orasului s-a modificat mult. Inainte de razboi erau evreii la putere, industrie, comert, peste tot. Era un pras prosper si civilizat. Apoi Ceasca a adus mase de olteni, moldoveni etc sa lucreze in fabrici. Orasul s-a stricat. Evreii, germanii si oamenii priceputi au emigrat.

Dupa ’90 au venit cocalarii, vamesi, politisti, securisti, judecatori, etc. care aveau bani si au ocupat orasul. A, si tiganii. Structura orasului s-a modificat in favoarea borfasilor si interlopilor care populeaza cam toate institutiile statului.

Asa ca….asta e.

cetateanu optimist a spus: (iunie 5th, 2013 at 21:18 )

Tuturor timisorenilor care au votat USL la locale si la parlamentare mai ales intelectualilor le recomand sa citeasca articolul Angelei Tocila pe – politicstand.ro -Votantul USL -si vor vedea ca da SE MAI POATE. Canitul Robu planteaza palmieri face metrouri baga POLI in Europaligue si cite si maicite Daca aceste idei veneau din capul unui pedagog de scoala veche care ostraciza minore la scoalaMIU – – –

asw a spus: (iunie 5th, 2013 at 22:36 )

asta nu e in stare sa cumpere tramvaie noi dar viseaza metrou

ALINTM a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:25 )

ne trebuie 10 ani ca sa reconstruim orasul distrus de CIUHANDU_ORZA ,milioane de euro au furat din primarie

ALINTM a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:27 )

pt cetateanul optimist , votez mai bine cu un bosketar decat sa votez cu ORZA -CIUHANDU, cei mai mari hoti si incompetenti din istoria orasului .

Alex a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:35 )

Robu are defectele lui, dar un aspect pozitiv este ca gandeste pe termen lung. Nu a spus altceva decat ca un asemenea proiect ar trebui introdus in planul urbanistic general, care este o strategie de organizare/dezvoltare a orasului pe termen lung, cuvinte complet straine de multi timisoreni (si romani in general) dupa 20 de ani de primari/guvernanti lipsiti de perspectiva – strategie, termen lung.
Daca voua vi se pare normal ca in secolul XXI sa treaca trenul prin mijlocul orasului peste un damb, sa inghesui mii de masini pe sub 2-3 gauri in acel damb si sa stai chiar la bariera uneori (!), atunci va rog sa emigrati in Myanmar sau Bangladesh, unde veti fi fericiti.
Metroul este cea mai eficienta modalitate de transport urban si este ceva firesc in orice oras civilizat. Da, e greu de realizat in Romania de la 0, dar nu imposibil.
Iar legenda cu Timisoara mlastinoasa este depasita, ca si gandirea voastra. Asa cum se poate face pasajul Michelangelo, se poate face si metrou.

Tot a spus: (iunie 6th, 2013 at 10:27 )

Cata deontologie profesionala domle’! De unde vine deontologia asta domu’ ziarist? De la Dinu Instal, Sorin Lucaci sau tasu cu firma lui de consultanta?

dana a spus: (iunie 7th, 2013 at 15:56 )

Acuma putem scrie articole elogioase, si critica pe cei care cirtica. Dar daca tot umplem parcurile de terase, ca nu ne ajung banii luati din Piata Unirii si Corso, chiar trebuie sa-i dam pe palmieri? Oare cati copaci „normali” si adaptati climei noastre ar fi putut planta cu acesti bani? Apoi, care oras de 300000-400000 de locuitori din Europa are metrou? Nu ar fi mai bine sa relocam gara si pe amplasamentul actualei cai ferate care, impreuna cu podurile de pe Bega, sugruma cirulatia in Timisoara sa facem o sosea rapida? Si ar mai fi propuneri mai echilibrate. Sau, daca trebuie sa facem concurenta lui Mazare, propun si un carnaval cu care alegorice, animatoare si samba

Adrian_TM a spus: (iunie 8th, 2013 at 17:54 )

Exista niste norme si reguli de dezvoltare urbana dupa care te apuci sa propui un metrou….Nu faci asaceva doar ca e fain si simplu. Cat costa investitia si cati ar cumpara bilet sa mearga cu el?? Cat costa infrastructura si salariile angajatilor?? Noi nu avem nici 300 000 de locuitori care sa mearga cu asaceva. La Bucuresti 10 calatorii cu metrorex=15 ron. Si fara bilet nu mergi ca la noi, ca-ti rup paznicii ficatii daca te prind. :))))))))

El provoaca niste discutii de gen „ti-ar placea daca ti-ar cumpara tati jucaria aia??e faina asa-i??” :))))

Radu a spus: (iunie 8th, 2013 at 21:55 )

Referitor la intentiile primarului:
1. Increderea se castiga, nu se primeste cadou. Daca vrea incredere, sa ne arate cateva realizari rapide. Si palmierii nu se incadreaza aici.
2. Judecand dupa culoarea in care a zugravit ditai cladirea Politehnicii, si dupa nonsensul cu palmierii, e clar ca gusturile domniei sale ar trebui un pic adaptate. Ca sa nu zic cenzurate. Eu vreau sa-l vad ca se consulta, si nu doar de forma, cu organizatii de specialisti.
3. TRAFIC. GROPI. PRAF. SCOLI. SPITALE. INVESTITII. Astea ne sunt prioritatile. Ce proiecte are pentru fiecare din capitolele astea? Pe termen mediu si lung. Ca eu aud doar de palmieri si metrou…

Banateanu' a spus: (iunie 9th, 2013 at 01:57 )

Urat din partea celor care il criticati! Bine ca va facut Ciuhandu multe.. De asta nu facem progresii..ca nu vreti nimic..
Comunisti..PDL-isti si securisti ce sunteti.

@Banateanu' a spus: (iunie 9th, 2013 at 09:47 )

dar tu ce esti? un stramb de doi bani, care pupa cururi. daca ar fi toti banatenii ca tine, ne-am duce la naiba, nesimtitule! acum nu mai aui voi nici sa critice oameni in orasul asta, nespalatule?

enache daniel a spus: (iunie 12th, 2013 at 21:44 )

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA LASA SA FACA SI METROU,A-TI RAMAS TOT IN URMA CU CIVILIZATIA,TOATA LUMEA AVANSEAZA ,ALTI AJUNG PE LUNA ,IAR TIMISOARA DE CE NU AR AVEA SI METROU ,POATE ASA E CIRCULATIA MAI LIBERA ,FOARTE BINE DOMNULE PRIMAR,FELICITARI NU VA LUATI DUPA TOT CIOBANUL

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Titu Bojin ALDE
Titi Bojin

Cele mai citite articole


Adrian Pau
Adrian Pau

Administratie vezi arhiva Administratie

stadion dan paltinisanu

Prezentată de primar, noua super-infrastructură sportivă a Timişoarei este sublimă pe hârtie, dar lipseşte cu desăvârşire în realitate

Primarul Nicolae Robu nu a ezitat să prezinte ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, o listă lungă de proiecte de infrastructură sportivă pe care le tot promite de la preluarea mandatelor. Dar, dintre acestea niciunul nu există, o recunoaşte chiar el, de vină fiind birocraţia, firmele necorespunzătoare, „vânătorii” de terenuri, astrele. Baze sportive de cartier,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prezentată de primar, noua super-infrastructură sportivă a Timişoarei este sublimă pe hârtie, dar lipseşte cu desăvârşire în realitate
Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Sport vezi arhiva Sport

Fără emoții, Simona se califică în semifinale

Simona Halep (2 WTA, principala favorită) s-a calificat astăzi pentru a cincea oară în semifinalele turneului WTA de la Roma, fază în care va întâlni, duminică, învingătoarea din sfertul Azarenka – Muguruza. Jucătoarea din Constanța a trecut în sferturi de Iulia Putințeva (30 WTA), după ce sportiva kazahă a abandonat din motive medicale, în momentul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fără emoții, Simona se califică în semifinale
iulius-town-aniversare_2020_728x90

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

cursuri CCIAT

CCIAT oferă noi cursuri de pregătire

CCIA Timiș  continuă înscrierile la cursurile gratuite de profesionalizare a angajaților în cadrul Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”. Acestea sunt organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și partenerii Expert Consulting și Universitatea Politehnica Timișoara. Se oferă cursuri de calificare autorizate: Cofetar-patiser – Nivel 3 (480 ore), Lucrător...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIAT oferă noi cursuri de pregătire

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul candidatei PSD pentru Primăria Timișoara, Voichița Lăzureanu, prevede teme pentru creșterea calității vieții pe baza unor principii sănătoase. Proiectul ei electoral este prezentat exclusiv online din două motive: primul are legătură cu transparența – pentru că aceasta, pe de-o parte, este esențială într-o instituție publică, și pe de alta, este cheia comunicării prezente și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Voichița Lăzureanu – Alegerea sănătoasă pentru Timișoara(P)
A treia zi de sâmbătă a lunii septembrie este Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. În 2020, ea se celebrează în 19 septembrie. În fiecare an, peste 500 de români sunt diagnosticați cu diferite tipuri de cancer al sângelui. Sunt peste 70 de boli hematologice care au ca indicație terapeutică transplantul de celule...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Îi poți ajuta pe cei diagnosticați cu diferite tipuri de cancer al sângelui. Înscrie-te în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem!
Simona Halep (2 WTA, principala favorită) s-a calificat astăzi pentru a cincea oară în semifinalele turneului WTA de la Roma, fază în care va întâlni, duminică, învingătoarea din sfertul Azarenka – Muguruza. Jucătoarea din Constanța a trecut în sferturi de Iulia Putințeva (30 WTA), după ce sportiva kazahă a abandonat din motive medicale, în momentul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fără emoții, Simona se califică în semifinale
Finalul de săptămână găsește TImișul cu zece focare active de SARS-Cov2, conform Direcției de Sănătate Publică. DSP transmite că astăzi sunt active și de află în supraveghere epidemiologică 10 focare de Covid-19. În ultimele 24 de ore nu au apărut cazuri noi în focarele de SARS-Cov2 din Timiș. Focarele de SARS-Cov2 din Timiș: CENTRUL DE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece focare de SARS-Cov2 în Timiș
Derby-ul Banatului s-a disputat în această dimineață în Valea Domanului, unde CSM Reșița a întâlnit Politehnica Timișoara. Ambele echipe veneau după victorii și își doreau să continue seria, dar tabela a rămas nemodificată după 90 de minute, 0-0. A fost însă o partidă palpitantă cu destule ocazii de poartă. Violeții au dominat prima parte și-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se putea mai bine, dar Politehnica rămâne în continuare neînvinsă
Cu 61 de persoane diagnosticate cu coronavirus, Timişul s-a aflat pe locul III la nivel naţional, pentru ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 33 sunt din Timişoara, iar şapte din Lugoj. Două persoane din Timiş au murit, în ultimele 24 de ore, din cauza coronavirusului. Cele 61 de persoane infectate din Timiş sunt din: Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, 61 de persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 33 sunt din Timişoara
Patru persoane au fost salvate în ultimele zile de piloții aeronavei Cessna Citation V. Două dintre acestea au avut „plecarea” din Vestul țării – o micuță de doar un an și șase luni din Timișoara și un pacient cu arsuri grave de la Arad. Comandorul Laurențiu Codreanu și locotenent-comandorul Florin Breahnă, piloți militari în cadrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Misiuni la înălțime pentru salvarea de vieți omenești. O micuță de un an și 6 luni, cu afecțiuni hepatice și digestive, transportată de la Timișoara la Roma
Top