Timisoara nu merita metroul lui Robu!

Indubitabil, timișorenii nu-și merită primarul! Aici s-a cam ajuns după aproape un an de mandat al lui Nicolae Robu. Iar de aici încolo există doar două variante. Ori timișorenii își revizuiesc comportamentul față de primar, ori acesta din urmă are toate motivele din lume să fie iremediabil supărat pe locuitorii de pe malurile Begheiului. Exact aceleași irefutabile motive pe care le-a avut și ciobanul (nu Gigi, altul!) când s-a supărat pe satul ingrat. Iar când mă refer la timișoreni, îi pun în calcul și pe ziariști, asupra unora dintre ei planând suspiciunea că n-ar avea „bolentin” de Timișoara.

De unde această concluzie? Păi, la puțin timp după ce a reușit s-o readucă pe Poli în prima ligă, lăsând acasă namila de Damila Măciuca, primarul le-a mai dat o veste extraordinară timișorenilor. Și anume că le face metrou. Cum au reacționat aceștia? (Mă rog, cei care s-au pronunțat în mediul virtual!) Ca neamul prost, luând în derâdere, ba chiar făcând bășcălie de un asemenea demers. Evident că nu-ți cade bine așa ceva! Eu vreau să-ți fac metrou, ție, timișoreanule, iar tu, în ingratitudinea ta, faci mișto!

„Eu mă așteptam să văd o bucurie, un entuziasm că în Timișoara se face așa ceva, dar văd că unora, de dragul de-a fi critici la adresa primarului, le place să rămână calea ferată acolo, să le șuiere trenul la urechi, să fie acel morman de pământ pe care se strâng pungi cu mizerii (…) E mai bine așa decât să fie acolo un spațiu ultramodern”, a declarat, pe bună dreptate, Robu, dezamăgit de reacții. Chiar așa, primești un metro moca și tu faci bășcălie!

Și cine știe, după metrou, pot urma și o telegondolă, o autostradă suspendată, un turn pentru bungee-jumping, o trambulină pentru sărituri cu schiurile etc. Evident că nu se vor mai face, atâta timp cât timișorenii nu vor un amărât de metrou. Unii cârcotași s-au întrebat de unde banii, de parcă ar fi treaba lor. Alții au opinat că, în condițiile în care CFR merge tot mai prost, de ce trebuie o cale subterană pentru unul sau două trenuri pe zi. Și ca să vezi până unde merge mârlănia, unii au opinat că terenul mlăștinos al Timișoarei nu se pretează la astfel de lucrări. După fotbal și politică, se pare că, mai nou, oamenii se pricep și la geotehnică și metrouri!

Evident că îți mai poți pune întrebarea în cât timp se pot construi cinci kilometri de tunel subteran, dacă pentru 200-300 de metri la lucrarea de la Michelangelo, termeul oficial este de un an și jumătate. Dar sunt mizilicuri. La fel și faptul că o amărâtă de șosea ocolitoare pentru aceeași lucrare de pe Michelangelo trebuia finalizată de prin aprilie, dar nu e gata nici în iunie. Ei – ar spune unii! – aici e o altă discuție. Șoseaua în cauză o face firma unuia care are și o televiziune, poate singurul canal media care prezintă în cel mai obiectiv stil cu putință realizările primarului. Că altfel, s-ar fi făcut în două-trei zile! Iar dacă tot nu avem șosea de centură, străzi circulabile, fluență în trafic, parcări, spitale și clinici civilizate, școli moderne, parcuri, măcar un metrou ca lumea puteam avea. Dar timișorenii nu-l merită!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Noni a spus: (iunie 5th, 2013 at 11:16 )

Bai Ino …este vorba de o viziune pe 20-30 de ani, poate 50…ce e atat de greu de inteles??…eu unul imi doresct ca sa avem cat mai curand calea ferata sub pamant si sunt gata sa pariez ca in 20, 30 de ani ea acolo va ajunge…asta e directia in care Timisoara trebuie sa se dezvolte si eu sunt convins ca asa cum Timisoara de azi nu arata ca si cea de la Revolutie, nici Timisoara de peste 30 de ani nu va arata ca si cea de azi..

Marian a spus: (iunie 5th, 2013 at 12:17 )

draga noni, nimeni nu zice sa nu se faca de-astea. dar, la budapesta, probabil ca au canalizare in tot orasul, iluminat public peste tot, parcari, strazi fara gropi… sa se faca tot ce e bun pentru timisoara, dar sa se inceapa de jos. nu cu povesti fantasmagorice despre ce va fi peste 30 de ani. pana atunci ne ia dracu in bezna, ne uscam de bani reparandu-ne masinile etc etc. mutarea asta a liniei ferate oricum nu se poate face prea curand, cfr-ul n-are bani, primaria n-are bani, dar sa vorbim nu ne doare gura. atata tot.

brusc a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:17 )

Eu cred ca se poate realiza pana in 10 ani. Problema e la moralul nostru si lipsa cronica de incredere . Vreau sa ii transmit primarului Nicolae Robu ca noi suntem dezamagiti de promisiuni in general , iar cand auzim de ceva asa mare o vedem ca pe o dezamagire mare. In schimb avem nevoie repede de cateva realizari concrete pentru a ni se largi viziunea ( ex. terminarea inainte de termen a subpasajului de termal , amenajarea malurilor de pe bega , demararea lucrarilor pt. un stadion nou , relatie extrem de dura cu firmele desmnate , eliminarea firmelor capuse si partial-capuse din micul buget )

păstorul Svejk a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:40 )

Stimate d-le Ino, degeaba ati facut o analiza aproape pertinenta a fenomenului metro(logic), daca plecati de la o premiza falsa. Ciobanul la care faceti referire (evident altul decat ex-parlamentarul!) si care s-a supărat pe satul ingrat, nu era cioban ci ditamai vacarul !
Iar ca solutii ne mai putem gandi si la altele . De pilda am putea pleca cu totii sa ne cautam un alt oras.

păstorul Svejk a spus: (iunie 5th, 2013 at 13:51 )

Stimate d-le Ino. Inutila si desueta cercetarea dv. aproape pertinenta, daca plecati de la o premiza falsa. Ciobanul la care faceti referire si va incepeti analiza metro(logica) si care in mod evident este cu totul altul decat ex-parlamentarul cu nume de behaiala, nu este deloc cioban , ci ditamai vacarul.
Iar ca solutii am mai identificat una posibila , ar trebui sa plecam cu totii sa ne cautam un alt oras! Asa va putea edilul sa construiasca in liniste.

Ce moral ?! a spus: (iunie 5th, 2013 at 14:37 )

Ce moral? Ce incredere poti sa mai ai dupa potopul si prapadul portocalio – taranistic din orasul asta ? NORMAL ca NICI NU AI DE UNDE SA INCEPI ! Atatea trebuie incepute, ca fiecare vrea sa se inceapa cu altceva! Tot orasul e praf si pulbere, DAR…..de undeva trebuie inceput!

Noni a spus: (iunie 5th, 2013 at 15:38 )

Robu nu a spus nici o clipa ca e vorba de ceva ce trebuie facut urgent ci doar ca este forba de un plan pe termen lung. Iar pe termen lung eu unul imi doresc si sper sa se faca ce a s;pus Robu si multe altele in plus!

Ioan Savu a spus: (iunie 5th, 2013 at 16:10 )

Timisorenii…..Orasul nu-i merita pe ei, de aia au asa primarie.

Structura orasului s-a modificat mult. Inainte de razboi erau evreii la putere, industrie, comert, peste tot. Era un pras prosper si civilizat. Apoi Ceasca a adus mase de olteni, moldoveni etc sa lucreze in fabrici. Orasul s-a stricat. Evreii, germanii si oamenii priceputi au emigrat.

Dupa ’90 au venit cocalarii, vamesi, politisti, securisti, judecatori, etc. care aveau bani si au ocupat orasul. A, si tiganii. Structura orasului s-a modificat in favoarea borfasilor si interlopilor care populeaza cam toate institutiile statului.

Asa ca….asta e.

cetateanu optimist a spus: (iunie 5th, 2013 at 21:18 )

Tuturor timisorenilor care au votat USL la locale si la parlamentare mai ales intelectualilor le recomand sa citeasca articolul Angelei Tocila pe – politicstand.ro -Votantul USL -si vor vedea ca da SE MAI POATE. Canitul Robu planteaza palmieri face metrouri baga POLI in Europaligue si cite si maicite Daca aceste idei veneau din capul unui pedagog de scoala veche care ostraciza minore la scoalaMIU – – –

asw a spus: (iunie 5th, 2013 at 22:36 )

asta nu e in stare sa cumpere tramvaie noi dar viseaza metrou

ALINTM a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:25 )

ne trebuie 10 ani ca sa reconstruim orasul distrus de CIUHANDU_ORZA ,milioane de euro au furat din primarie

ALINTM a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:27 )

pt cetateanul optimist , votez mai bine cu un bosketar decat sa votez cu ORZA -CIUHANDU, cei mai mari hoti si incompetenti din istoria orasului .

Alex a spus: (iunie 6th, 2013 at 01:35 )

Robu are defectele lui, dar un aspect pozitiv este ca gandeste pe termen lung. Nu a spus altceva decat ca un asemenea proiect ar trebui introdus in planul urbanistic general, care este o strategie de organizare/dezvoltare a orasului pe termen lung, cuvinte complet straine de multi timisoreni (si romani in general) dupa 20 de ani de primari/guvernanti lipsiti de perspectiva – strategie, termen lung.
Daca voua vi se pare normal ca in secolul XXI sa treaca trenul prin mijlocul orasului peste un damb, sa inghesui mii de masini pe sub 2-3 gauri in acel damb si sa stai chiar la bariera uneori (!), atunci va rog sa emigrati in Myanmar sau Bangladesh, unde veti fi fericiti.
Metroul este cea mai eficienta modalitate de transport urban si este ceva firesc in orice oras civilizat. Da, e greu de realizat in Romania de la 0, dar nu imposibil.
Iar legenda cu Timisoara mlastinoasa este depasita, ca si gandirea voastra. Asa cum se poate face pasajul Michelangelo, se poate face si metrou.

Tot a spus: (iunie 6th, 2013 at 10:27 )

Cata deontologie profesionala domle’! De unde vine deontologia asta domu’ ziarist? De la Dinu Instal, Sorin Lucaci sau tasu cu firma lui de consultanta?

dana a spus: (iunie 7th, 2013 at 15:56 )

Acuma putem scrie articole elogioase, si critica pe cei care cirtica. Dar daca tot umplem parcurile de terase, ca nu ne ajung banii luati din Piata Unirii si Corso, chiar trebuie sa-i dam pe palmieri? Oare cati copaci „normali” si adaptati climei noastre ar fi putut planta cu acesti bani? Apoi, care oras de 300000-400000 de locuitori din Europa are metrou? Nu ar fi mai bine sa relocam gara si pe amplasamentul actualei cai ferate care, impreuna cu podurile de pe Bega, sugruma cirulatia in Timisoara sa facem o sosea rapida? Si ar mai fi propuneri mai echilibrate. Sau, daca trebuie sa facem concurenta lui Mazare, propun si un carnaval cu care alegorice, animatoare si samba

Adrian_TM a spus: (iunie 8th, 2013 at 17:54 )

Exista niste norme si reguli de dezvoltare urbana dupa care te apuci sa propui un metrou….Nu faci asaceva doar ca e fain si simplu. Cat costa investitia si cati ar cumpara bilet sa mearga cu el?? Cat costa infrastructura si salariile angajatilor?? Noi nu avem nici 300 000 de locuitori care sa mearga cu asaceva. La Bucuresti 10 calatorii cu metrorex=15 ron. Si fara bilet nu mergi ca la noi, ca-ti rup paznicii ficatii daca te prind. :))))))))

El provoaca niste discutii de gen „ti-ar placea daca ti-ar cumpara tati jucaria aia??e faina asa-i??” :))))

Radu a spus: (iunie 8th, 2013 at 21:55 )

Referitor la intentiile primarului:
1. Increderea se castiga, nu se primeste cadou. Daca vrea incredere, sa ne arate cateva realizari rapide. Si palmierii nu se incadreaza aici.
2. Judecand dupa culoarea in care a zugravit ditai cladirea Politehnicii, si dupa nonsensul cu palmierii, e clar ca gusturile domniei sale ar trebui un pic adaptate. Ca sa nu zic cenzurate. Eu vreau sa-l vad ca se consulta, si nu doar de forma, cu organizatii de specialisti.
3. TRAFIC. GROPI. PRAF. SCOLI. SPITALE. INVESTITII. Astea ne sunt prioritatile. Ce proiecte are pentru fiecare din capitolele astea? Pe termen mediu si lung. Ca eu aud doar de palmieri si metrou…

Banateanu' a spus: (iunie 9th, 2013 at 01:57 )

Urat din partea celor care il criticati! Bine ca va facut Ciuhandu multe.. De asta nu facem progresii..ca nu vreti nimic..
Comunisti..PDL-isti si securisti ce sunteti.

@Banateanu' a spus: (iunie 9th, 2013 at 09:47 )

dar tu ce esti? un stramb de doi bani, care pupa cururi. daca ar fi toti banatenii ca tine, ne-am duce la naiba, nesimtitule! acum nu mai aui voi nici sa critice oameni in orasul asta, nespalatule?

enache daniel a spus: (iunie 12th, 2013 at 21:44 )

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA LASA SA FACA SI METROU,A-TI RAMAS TOT IN URMA CU CIVILIZATIA,TOATA LUMEA AVANSEAZA ,ALTI AJUNG PE LUNA ,IAR TIMISOARA DE CE NU AR AVEA SI METROU ,POATE ASA E CIRCULATIA MAI LIBERA ,FOARTE BINE DOMNULE PRIMAR,FELICITARI NU VA LUATI DUPA TOT CIOBANUL

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

stadion Lego

Stadionul LEGO reapare în planurile pentru bugetul Timișoarei. Se pregătește și un stadion mic, în zona Mircea cel Bătrân

Timișoara ar putea avea un al doilea stadion ”de jucărie”, asemănător celui care va fi ridicat de Compania Națională de Investiții în spatele bazei ”Dan Păltinișanu”. Acesta ar urma să fie ridicat pe un fost teren de fotbal din zona Mircea cel Bătrân, unde există deja un studiu de fezabilitate. Una dintre marile ”cuceriri” ale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stadionul LEGO reapare în planurile pentru bugetul Timișoarei. Se pregătește și un stadion mic, în zona Mircea cel Bătrân
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Ben Oni Ardelean

Ben-Oni Ardelean anunţă că va cere oficial demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii

Deputatul PNL de Timiş Ben-Oni Ardelean afirmă că, în calitate de vicepreşedinte al partidului, îi va cere premierului Florin Cîţu să-l demită pe Vlad Voiculesu din funcţia de ministru al Sănătăţii. El afirmă că va face acest demrs într-un cadru ofiacil, respective Biroul Politic Național al partidului.  Ultimul scandal legat de Ministerul Sănătăţii, respectiv mutarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ben-Oni Ardelean anunţă că va cere oficial demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii
Iulius Mall
Iulius Mall

Sport vezi arhiva Sport

Rezultate slăbuţe pentru echipele din Timiş în Liga 3

Etapa a 15-a din eşalonul terţ nu a fost tocmai bună pentru cele cinci echipe din Timiş care evoluează aici. Doar Dumbrăviţa a reuşit o victorie, iar ACS Poli un egal, celelalte echipe pierzând la mare luptă. Echipa de la Pădurea Verde a renăscut după… pauza partidei cu Progresul Pecica. După primele 45 de minute,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate slăbuţe pentru echipele din Timiş în Liga 3
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Universitatea de Vest

Universitatea de Vest bifează un nou clasament universitar, de această dată în domeniul programelor de masterat

Trei proiecte de masterat ale Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara au ajutat instituția bănățeană de învățământ superior să bifeze un nou clasament universitar. De această dată e vorba despre Eduniversal „Best Masters”, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță clasarea performantă a programelor sale de studii de masterat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest bifează un nou clasament universitar, de această dată în domeniul programelor de masterat
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Numărul punctelor de alimentare a automobilelor electrice din Timișoara va crește în perioada următoare

Timișoara va beneficia de un nou punct de încărcare a automobilelor electrice. Stația de încărcare va fi amplasată în parcarea unui important centru comercial, urmând să fie de mare putere și să permită încărcarea celei mai mari părți a bateriei în câteva zeci de minute. Tot mai multe stații de încărcare a autovehiculelor electrice sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Numărul punctelor de alimentare a automobilelor electrice din Timișoara va crește în perioada următoare

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 3.302 persoane, fiind efectuate doar 14.964 de teste RT-PCR şi 5.743 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.531 de pacienţi, cu 39 mai mulţi decât în ziua precdentă. Până astăzi, 11 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.006.167 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ alarmant: 1.531 de pacienţi în secţiile ATI. 3.302 persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore
Rata de infectare în Timişoara este azi 5,18 în scădere faţă de ziua precedentă, când era 5,42. La nivelul judeţului, rata este azi 4,39, tot în scădere față de ieri, când era 4,53. Cel mai mare coeficient de infectare din Timiș se înregistrează azi la Peciu Nou: 15,05. Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tot în scădere, rata de infectare în Timişoara se apropie de 5. La nivelul judeţului a scăzut la 4,39
Timișoara ar putea avea un al doilea stadion ”de jucărie”, asemănător celui care va fi ridicat de Compania Națională de Investiții în spatele bazei ”Dan Păltinișanu”. Acesta ar urma să fie ridicat pe un fost teren de fotbal din zona Mircea cel Bătrân, unde există deja un studiu de fezabilitate. Una dintre marile ”cuceriri” ale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Stadionul LEGO reapare în planurile pentru bugetul Timișoarei. Se pregătește și un stadion mic, în zona Mircea cel Bătrân
Trei proiecte de masterat ale Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara au ajutat instituția bănățeană de învățământ superior să bifeze un nou clasament universitar. De această dată e vorba despre Eduniversal „Best Masters”, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță clasarea performantă a programelor sale de studii de masterat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest bifează un nou clasament universitar, de această dată în domeniul programelor de masterat
Două instituții recunoscute pentru inițiativele de cercetare și inovare, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și Universitatea Politehnica Timișoara, răspunzând priorității strategice pe care tehnologia Blockchain o are în Uniunea Europeană, anunță lansarea proiectul „EBSI4RO: Connecting Romania through Blockchain” (Conectarea României prin Blockchain). Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană, prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara promovează tehnologia Blockchain
Reprezentanții PNL și cei ai USR PLUS nu se ceartă pe tema bugetului Timișoarei, ci…discută constructiv, ne spune viceprimarul liberal Cosmin Tabără. După ce mai mulți consilieri liberali s-au arătat total nemulțumiți de lipsa unui dialog cu conducerea primăriei pe tema bugeului, acum Tabără afirmă că mai multe proiecte ale fostei administrații liberale au fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bugetul Timişoarei, în sfârșit discutat de primar și cu liberalii. Viceprimarul Tabără vede armonie în dezbaterea pe această temă
Dumincă, la Spitalul Județean Timișoara a încetat din viață Carmen Rusmir. Om de afaceri, ea a fost implicată și în numeroase acțiuni caritabile. Fost director al societății Zoppas din Sânnicolau Mare, Carmen Ruşmir era extrem de activă în domeniul social, prin donații și implicarea în diferite acțiuni sociale. În ultima perioadă a ocupat și locul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Carmen Rusmir a pierdut lupta cu o grea boală
Campania „Tu poți renunța?” continuă cu ajutorul și sprijinul timișorenilor cu suflet mare. Familii nevoiașe din Timișoara au primit, zilele trecute, fructe, alimente, scutece, lapte praf, jucării, haine, pantofi și produse de igienă, care au adus un strop de zâmbet în viața unor oameni pentru care soarta nu a fost darnică. Direcția de Asistență Socială...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ai lucruri care stau degeaba în dulap? Donează-le pentru săracii și migranții din Timișoara/FOTO
Top