Avocatul timișorean Alin Daniel Socol vrea să dea lovitura vieții la alegerile europarlamentare din mai. Sprijinit de câțiva profesori universitari, dar și de sindicaliști și pensionari, Socol a început lupta cu imposibilul. El trebuie să adune, până la jumătatea lui martie, 100.000 de semnături, pentru ca numele lui să apară pe buletinele de vot.
„Vreau să merg în Parlamentul European să propun directive europene pe chestiuni de impact major în justiție, sănătate, educație, cultură. Oamenii sunt plini de frustrări față de clasa politică și cred că mulți dintre ei ar alege un independent. Nu vreau să pun carul înaintea boilor, nu știu dacă voi reuși să adun semnăturile, dar am plecat și cu slogan la strângerea acestor semnături, «Parteneri egali în Europa». Sigla mea va fi balanța în care se găsește steagul României și cel al Uniunii Europene, iar în platforma eelectorală marșez pe principii elementare de drept – egalitate de șanse și de tratament în ceea ce îi privește pe toți partanerii din UE”, explică avocatul timișorean.
Alin Socol nu a făcut niciodată politică, dar crede că acum a sosit momentul său. De zece ani este avocat în Baroul Timiș și are două masterate, în științe penale și diplomație și securitate. Nu a făcut niciodată afaceri cu statul și spune că urăște politica pumnului în gură, impusă de toate regimurile de până acum. Cel mai tare în momentul de față îl deranjează condițiile impuse de legea românească pentru a putea candida la europarlamentare. „Această lege destul de scelerată îi impune unui candidat independent să strângă 100.000 de semnături, în codnițiile în care doar România și Bulgaria au acest sistem închis de vot la Parlamentul European. Este o chestie absurdă să te lupți singur cu mașinării politice care au zeci de mii de oameni înregimentați. Marșez pe dorința de schimbare a oamenilor. Am lângă mine mai mulți profesori universitari care mă ajută și împreună am plecat la acest proiect. Din cele 28 de state membre ale UE, România are repartizate 32 mandate și este al șaptelea stat ca putere în UE. Consider că nu mai trebuie să luăm poziția ghiocelului în probleme majore din cadrul UE și trebuie să ne impunem punctul de vedere”, ne-a mai spus avocatul din Timișoara.
Comentarii prin facebook