Are panou de escaladă indoor și sală de fitness și va găzdui câteva zeci de firme din domeniul IT&C. Incuboxx, imobilul futurist de lângă pasajul Jiul, a fost inaugurat de primarul Nicolae Robu, care recunoaște că spațiile ar putea rămâne totuși goale în următoarele luni, pentru că, momentan, imobilul nu are nici administrator.
Incuboxx, un imobil de peste 6.300 de metri pătrați suprafață desfășurată, a răsărit, în ultimii ani, lângă pasajul Jiul. Lucrarea a costat peste 17 milioane de lei și arată foarte ciudat văzută din afară. Imobilul are patru etaje și găzduiește 52 de spații pentru firme, două birouri „all inclusive”, două săli de conferință, trei săli de seminar, trei săli de ședință etc. În plus, cei care vor lucra aici vor avea la dispoziție o sală de fitness, cu dușurile aferente, o sală de mese, precum și un perete de escaladă în interior.
Aspectul ciudat al clădirii se datorează policarbonatului multistrat, fabricat în Elveția. Arhitectul Ioan Andreescu, unul dintre proiectanții imobilului, explică de ce s-a apelat la această soluție. „Materialul acesta este folosit la clădirile unde trebuie să existe o reducere puternică a strălucirii. Este policarbonat multistrat, garantat 25 de ani de către fabricantul său din Elveţia. Costă cam 35% din cât ar fi costat dacă ar fi fost îmbrăcată în sticlă clădirea. Pe interior este alb, pe afară este albastru şi este tratat împotriva razelor ultraviolete. Reduce strălucirea şi asigură o bună izolare termică. Este o clădire inovativă”, spune Andreescu. Arhitectul susține că policarbonatul rezistă mai mult și la praful din Timișoara: „Dacă o clădire din sticlă trebuie spălată cam de două ori pe an, aceasta va avea nevoie de o astfel de operațiune o dată la doi ani”.
Încăperile par, pe alocuri, nefinisate, dar primarul Nicolae Robu spune că aspectul industrial este voit. „Aceste denivelări au fost concepute aşa. Iniţial erau şi coloane rămase aşa, cu beton, e o chestiune de design interior”, spune Robu. Momentan, Centrul Incuboxx nu are administrator. Primarul le-a propus reprezentanţilor Universităţii Politehnica şi Universității de Vest să se ocupe de acest aspect, dar n-a primit încă un răspuns clar. Dacă „universitarii” nu vor accepta oferta, municipalitatea va organiza o licitație care va desenmna administratorul clădirii.
Noul centru IT&C ar urma să fie funcțional cel târziu la toamnă. Firmele care vor fi găzduite aici vor fi fie la început de drum, fie deja înființate și aflate în stadiul de consolidare. Tinerii informaticieni care vor lucra aici se vor putea relaxa la sala de fitness, pe terasă sau, dacă simt nevoia de adrenalină, pe peretele de cățărat aflat chiar în holul clădirii. Lucrarea a fost executată de Saiftim, dar subcontractorii nu au fost plătiți încă în totalitate. Asta, deși primăria, ca beneficiar, a achitat întreaga sumă.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook