Nea Robule, bre Titule, s-a stricat jucaria!

Nu ascund că am fost unul dintre microbiștii timișoreni care, cu strugurii acri deasupra capului, am calculat că e mai bine că am retrogradat în liga a doua în vara acestui an. Nu e greu de argumentat. Anul acesta din divizia secundă, seria a II-a, nu prea avea cine promova, să ne temem de concurență. Pe de altă parte, prima ligă anunța o luptă fără șansă pentru echipele mici, în formatul în care șase echipe urmau să retrogradeze. Dar tot căutând părțile bune ale eșecului din ediția trecută de campionat, mai puteam adăuga fereastra de timp pe care am câștigat-o pentru a forma o echipă bună pentru la anul, când, neîndoilenic, vom reveni în liga întâi. Gospodărește vorbind, nu exista o oportunitate mai bună pentru ACS Poli să omogenizeze o echipă, să acumuleze experiență pentru antrenorul Dan Alexa și să profite de ocazie pentru a readuce, prin joc frumos, publicul timișorean pe arena „Dan Păltinișanu”. Credeam că asta e și ideea urmărită de managerul Ioan Timofte, echipa de antrenori și nu în ultimul rând de „finanțatorii” Nicolae Robu și Titu Bojin.

Netelevizarea meciurilor din eșalonul secund ne-a ținut departe de imaginea adevărată a lui Poli în deplasare. Nici acasă nu am strălucit, dar după rezultatul bun de la Pitești am zis că suntem în grafic. Au urmat două insuccese, la Vâlcea și Reșița, treabă care nu ar strica mult din strategie, dacă jocul echipei nu s-ar desfășura fără vreo viziune. Am fost sâmbătă în tribuna estică a stadionului „Mircea Chivu” din Reșița. Mărturisesc că nu am avut nicio emoție înaintea jocului, considerând că eșecul de la Vâlcea a fost un accident. Ce-a urmat a fost o mostră de neputință, dar mă tem că nu neapărat a echipei, cât a antrenorului care a făcut sâmbătă tactica și formula de joc. Singurele două ocazii mari ale lui Poli au venit din acțiuni individuale ale lui Henrique: o lovitură liberă executată în bară și o pătrundere pe dreapta cu centrare perfectă, ce mai, un gol gata făcut pentru neinspiratul Keita! În rest, handbal cu joc pasiv, greșeli grave în apărare și schimbări aiurea la Alexa, echipa rămânând în zece oameni după terminarea bateriei atacantului brazilian.

Repet, deranjul la Poli nu vine neapărat din pierderea a două meciuri. Mai sunt atâtea partide de jucat, apoi mai e play-off-ul, nu e nicio nenorocire. Dezastrul e că echipa joacă la alibi, încurajată de un antrenor preocupat mai degrabă de strategii psihologice de destabilizare a adversarului, decât de tactici care să le străpungă apărările. În loc să jucăm pentru spectatori, Poli din „epoca Alexa” joacă economicos, la rezultat. Iar ca și când nu am avea suficientă forță pentru asta, Alexa mai lucrează și la punerea presiunii pe adversar. Când vorbește că FC Carnasebeș trage la promovare, Alexa vrea să pună presiune pe FC Caransebeș, ca să o bătem mai ușor. Măi, frate, dacă Poli cu lotul și finanțările pe care le are mai are nevoie să se joace cu psihicul adversarilor, atunci e grav, domnilor patroni ai clubului! La ce nume de jucători avem luați la bucată, Poli ar trebui să zburde pe teren, să se distreze și să distreze un public ce-ar trebui să revină în număr tot mai mare la stadion. Altfel că în vara viitoare să putem spera că nu ne facem de râs în noul format al primei divizii.

Suntem la patru puncte de Reșița, o echipă clar sub Poli, dar care încă câștigă din entuziasm, cam cum câștigau Szekely, Boldea și Bărbuț prima etapă cu Dinamo în liga întâi. Etapa viitoare stăm și ajungem la șapte puncte de lider. Deja presiunea este pe noi și mă întreb ce va face Alexa, dacă va mai rămâne la echipă. Va pune presiune pe arbitri, va anunța precum Marian Iancu că vrem să transferăm în iarnă cel mai bun jucător al adversarei? Simptomele antrenorului Dan Alexa arată că avem un tehnician gata îmbătrânit în tactici diversioniste aplicate tocmai când nu este cazul. Și care nu se bucură de oportunitatea de a forma o „gașcă nebună” la Timișoara, precum reușeau alții la Sportul ori Corvinul. Administratorii clubului trebuie să se asigure că revenim la fotbal și la creșterea unei echipe, altfel cheltuim degeaba, mult mai în pagubă decât pe vremea fraudulosului Marian Iancu, vorba Curții de Conturi.

P.S. Înainte de meci, grupul de fani locali autointitulat „Guardia Rosso-Nera” scanda „Metalul-Metalul”, îndemn mobilizator pentru echipa lor de suflet Damila Măciuca (Vâlcea), mutată în vară pe Bârzava. Atmosfera a devenit chiar comică atunci când susținătorii „Damilei” făceau ironii pe tema oaspeților din Recaș (Timiș). Ba chiar și în programul oficial de joc organizatorii se ocupau cu astfel de „șopârle”. Într-o clipită mi-am dat seama cât trebuie să fiu de mândru că la noi în oraș galeria defiliază prin alte divizii mai curate. Demn, firește.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

antirob a spus: (septembrie 29th, 2014 at 16:48 )

Ce mi se pare genial la tine Saxule, sunt PS urile (sau peseurile, sau pesedeurile ). Ai fost si tu la Resita si nu te-au tzinut spielhozarii sa nu bagi ceva de echipa suporterilor.S-au acrit strugurii deja?
Da , ma, sunteti Recas nu Poli – ati luat echipa aia din liga a doua si ati adus-o in divizia B – cu toti „deontologii” vostri de ziaristi de sub terase , brazi, pseudonime si comentatori ai propriilor stiri, prevestitori de apocalipsa mare si apocalipsa mica …
„În loc să jucăm pentru spectatori, Poli din „epoca Alexa” joacă economicos, la rezultat” – ai idee ce penibil suna asta in conditiile in care numarul de spectatori de pe DP este prim si mai mic ca 5 ???

iara un dastept de filozof... a spus: (septembrie 29th, 2014 at 19:33 )

Baseste Timisoara la filozofi pe banda rulanta si cul;mea ,aproape toti sunt pesedey si ACUristi , care le stiu pe toate, mai tari ca toti Nostradamusii(de la strabunici la stranepoti),ei le stiu pe toate, ei graiesc(sau grohaiesc…) adevarul si numai adevarul,ei cunosc legi,reguli si regulamente,dar …stati linistiti, adevarata distractie va incepe cand vom urmari cine ii va da euroii lui Marean Iancu? Pt. ca desi nu recunoasteti ASU a belit carASU !!!

++ a spus: (septembrie 29th, 2014 at 23:56 )

pierdem vremea cu plinsete desarte. dupa Iancu, dupa mai stiu eu ce. atit timp cit clovnul de la Bocsig are ceva de spus la echipa asta nu are sa iasa nimic. NU vom promova, asta e clar, se perinda amatori si incepatori la echipa asta. asa am jucat in Liga 1, asa am retrogradat si asa NU vom promova. cuplul Alexa/Timofte e doar o continuare a neputintei, cam penibila, e drept. doi oameni care au jucat fotbal mult timp si la un nivel acceptabil arata ca nu au nici cel mai mic talent de a organiza si a antrena o echipa si asta trebuie sa o aflam in plina lupta pentru promovare. ei nu trebuie sa fie tristi, nici Hagi nu a facut/face nici o para chioara ca antrenor/manager. asta tot la Timisoara am aflat-o.

@ iara a spus: (septembrie 30th, 2014 at 00:07 )

„urmarii” nu „urmari” cu doi de „i” …in 5 ani cand vei ajunge intr-a 4-a o sa inveti si despre asta.Nu stiam ca pesedeul recruteaza ca postaci si prescolari … Deocandata idolul tau Iancu are cateva milioane de euroi de returnat primariei si vre-o zece ani de puscarie de executat….plus un proces pierdut la TAS contra adevaratei Poli.

Radu a spus: (septembrie 30th, 2014 at 07:41 )

Joaca economicos?? Eu n-am vazut asta, eu vad o echipa cu multi jucatori tineri care si domina toti adversarii … Dacă băteau 3-0 Caransebesul, treceau in cupa si făceau 0-0 la Valcea, totul era bine… Cred ca echipa va câștiga mult mai lejer atunci cand vor reuși sa si marcheze

Lica a spus: (septembrie 30th, 2014 at 07:49 )

Eu tot am încredere in Alexa-Timofte, au fost aduși jucatori buni, multi.Alexa are nevoie si de puțin noroc, are multe ocazii si nu da gol! Haideti cu Bihorul la stadion sa-i încurajăm, nu e pierdut nimic.. Hai Poli

Politehnica1921StiintaTimisoara a spus: (septembrie 30th, 2014 at 09:18 )

Mda, suferinta mare, ACS Recas-Poli e la ananghie. Pai cum ar putea fi acest club, avortat cu fusul pe marginea santului, cand aproape nimeni nu si-l doreste aici in oras. Exceptand o mana de spectatori si cativa presari mai mult sau mai putin motivati de politrucii aflati la putere.
E suficient doar sa lecturezi numele celor responsabili de acest club ca sa realizezi ca nu are niciun prezent sau viitor.
Iar faptul ca echipa e apelata Recas, e foarte logic si normal. Face parte din istoria acestului club. Si Stelei i se mai spune CCA, si Craiovei Stiinta, cui nu-i convine trebuia sa protesteze in 2012, la nasterea acestui club, facut in palma dupa o noapte de betie si acorduri de ghitara.

radu a spus: (septembrie 30th, 2014 at 10:56 )

Pentru @iara: Înainte de a-i califica pe alţii, ar fi bine să ştii că vreo se scrie legat, nu vre-o!
Mai pune mana pe carte, sfertodoctule!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Top