Portalul anticorupție România curată i-a dedicat o amplă investigație candidatului PSD la Primăria Timișoara, deputatul Florică Bîrsășteanu. Aceasta este legată în special de legăturile de afaceri pe care Bîrsășteanu le-a avut cu baronul penal de Mehedinți Adrian Duicu, alături de care a „greblat” sume imense de bani de la stat.
Conform romaniacurata.ro, arată că, în 2007, Florică Bîrsășteanu și Adrian Duicu, de altfel colegi de partid, au înființat centrul imagistic Romrad RMN, cei doi având cote egale. Ei au profitat de faptul că în Drobeta Turnu Severin nu exista la acea oră niciun aparat RMN, mehedințenii fiind nevoiți să să meargă pentru acest gen de investigații în alte orașe. În perioada respectiv, adică primele luni ale lui 2007, sumele decontate de CJAS Mehedinți pentru servicii de imagistică au variat între 20.000 de lei și 40.000 de lei. Imediat după apariția Romrad, numărul de solicitanți a crescut de 20 de ori, bătând toate statisticile medicale, arată portalul amintit. În octombrie 2007, în prima lună în care a intrat pe piață, CJAS Mehedinți a alocat Romrad 162.547 de lei, reprezentând nu mai puțin de 95,9% din totalul de bani alocați serviciilor de imagistică. Absolut năucitor, în noiembrie, Romrad primește de la aceeași CJAS 526.488 de lei. Și asta, în condițiile în care, în intervalul ianuarie-septembrie 2007, a fost alocată imagisticii din Mehedinți o sumă totală de 223.037 lei!
Și mai absurd este însă că numărul mehedințenilor cu „nevoie de RMN” s-a înmulțit în noiembrie 2007 cu… 1.800%. Or, asemenea fenomene apar doar în cazul unor accidente cu victime colective sau cataclisme. În acea lună s-a calculat că durata medie a unei investigații a fost de nouă minute, în condițiile în care specialiștii spun că un RMN corect se face în minimum 20 de minute. Deși a produs un adevărat boom cu firma lor, relația dintre cei doi a luat sfârșit în 2008, an în care Duicu a rămas singur șef peste această afacere megaprofitabilă. Baronul mehedințean susține că a cumpărat de la timișorean partea acestuia, în timp ce Bîrsășteanu a afirmat că, prin inginerii nelegale, Duicu i-ar fi luat firma.
Foarte interesant, actul prin care Bîrsășteanu ceda atribuțiile de administrator către Adrian Duicu a fost autentificat la notariatul unei anume Ilinca Marta. Condamnată deja într-un dosar penal, aceasta este soacra eurodeputatului Cristian Bușoi. Și aici intră în scenă un alt personaj, fiindcă același Bușoi, în anul 2013, pe când conducea Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a suplimentat, printr-o semnătură, bugetul CJAS Mehedinți cu suma de 936.000 de lei. De altfel, în dosarul lui Duicu au apărut mai multe interceptări ale discuțiilor amicale între Duicu și Bușoi. Semn că afacerile cu iz penal nu au culoare politică…
Comentarii prin facebook