Ziarul Financiar şi Banca Transilvania iniţiază o serie de evenimente în care se vor discuta posibilităţi practice de impulsionare a dezvoltării capitalului privat românesc şi de prezentare a celor mai reuşite afaceri anteprenoriale româneşti. La Timișoara, conferința „Capitalul privat românesc – o şansă pentru dezvoltarea economică a României” are loc miercuri, 20 aprilie.
O parte din temele dezbătute la această serie de evenimente sunt: situaţia capitalului privat românesc în regiune – pondere în cifra de afaceri pe sectoare, în numărul de angajaţi, profitabilitate, surse de finanţare, investiţii, comparatia cu mediile naţionale ale dezvoltării capitalului privat românesc în diverse regiuni, topul celor mai mari firme cu capital privat românesc în regiune, cei mai mari exportatori cu capital privat românesc din regiune – cazuri de bună practică, cum să ajungi pe pieţele externe UE şi non-UE, accesul la finanţarea bancară, prin emisiune de acţiuni sau obligaţiuni, vânzarea parţială sau totală către fonduri de investiţii, măsuri de creştere a productivităţii în firmele cu capital privat românesc – bune practici de preluat de la investitorii străini etc. La Timişoara, la întâlnirea de la Hotel Boavista, vor fi dezbătute situaţia si posibilităţile de dezvoltare ale capitalului privat românesc din judeţele Timiş și Caraș-Severin.
Speakerii evenimentului sunt Florian Neagu, director adjunct Directia de Stabilitate Financiară a BNR, Liviu Bugescu, administrator Prospero, Bogdan Cocian, director general Elba SA, Ioan Popa, director Pangram SA, Horia Cardos, director general Agroland, Florentin Banu, director general Interpart Production, Iancu Suteanu, director general Electroechipament IND, și Liviu Almăjan, director general Condor-ex SRL. Moderatorul conferinţei va fi Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar. Proiectul a pornit de la primul studiu asupra capitalului privat românesc, publicat de Ziarul Financiar în decembrie 2015, care arată că firmele cu capital privat românesc sunt mai profitabile decât cele străine, dar mai îndatorate, sunt prezente mai ales în estul ţării, domină în agricultură, industria alimentară şi construcţii şi au o valoare adaugată mai mare decât firmele străine în industrie, construcţii şi servicii. Mai multe detalii despre conferinţă şi înscrierile pentru participare găsiți aici.
Comentarii prin facebook