(P) Primarul Timisoarei, Nicolae Robu: Pentru PSD, soseaua ocolitoare a Timisoarei nu a fost niciodata o prioritate!

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a vorbit despre prioritățile liberalilor în ceea ce privește infrastructura, arătând că singurii cu adevărat interesați de proiectele pentru Timiș sunt liberalii.

img_3281

Domnule primar, PNL pune un accent important pe infrastructura din România. Cum se vede Timișul pe harta priorităților liberale?

Proiectele de infrastructură sunt cele care duc România înainte. Aduc dezvoltare, creează locuri de muncă și cresc competitivitatea românească pe plan extern. Pentru Timiș, PNL a definit foarte clar prioritatea de infrastructură: șoseaua ocolitoare Sud a Timișoarei, pe care, pot spune răspicat acum, dacă PNL câștigă alegerile, se va putea circula în 2020.

Sunt șanse deci să avem șoseaua ocolitoare gata în următorii 4 ani?

Categoric. Vă reamintesc că ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a venit la Timișoara la începutul lunii noiembrie și am avut o întâlnire foarte bună cu domnia sa și cu președintele PNL, doamna Alina Gorghiu, exact despre acest proiect. Am stabilit, atunci, un calendar clar, am convenit asupra sursei de finanțare – este vorba despre fonduri europene nerambursabile –, asupra faptului că, pentru a se câștiga timp și a se evita tot felul de complicații devenite clasice în România cu licitațiile și antreprenoriatul general –contestații, insolvențe, falimente, etc.-, lucrarea se va face de către Compania Ministerului Transporturilor, prin CNAIR. Pot spune că totul este, la ora actuală, în grafic. În viziunea PNL, Centura Sud este cel mai important proiect pentru județul nostru, iar viitorul guvern liberal se va ocupa îndeaproape de el. Pentru PSD însă, șoseaua ocolitoare a Timișoarei nu a fost niciodată o prioritate. Ba mai mult, cred că au făcut tot posibilul să nu o avem! Guvernul Ponta nici n-a dorit s-o introducă în master-planul pe transporturi! A făcut-o doar la amenințarea mea cu un mare miting în pragul alegerilor prezidențiale din 2014. Asta spune cât de important a fost pentru ei Timișul.

Cum vedeți însă afirmațiile unora din PSD legate de infrastructura mare din România? Ce ar trebui să fie prioritar și ce mai poate aștepta?

Sunt teste de inteligență spontane pe care unii le pică foarte ușor. Ei pun problema în termenii: ce este mai important, o autostradă între Transilvania și Moldova sau Centura Timișoarei. Păi ambele sunt de importanță maximă, una națională, cealaltă locală și ambele trebuie făcute ultraprioritar. PNL le va face pe ambele, va face chiar mult mai multe și adaug și că și sursele de finanțare sunt diferite, proiectanții, executanții sunt diferiți, nu-i nicio concurență între cele două!
Dacă vorbim despre noi autostrăzi, prioritare pentru România de azi sunt, evident, cele 3 autostrăzi peste Carpați: Pitești – Sibiu, Comarnic – Brașov și Iași – Tg. Mureș. Nu avem nicio autostradă peste Carpați, iar centenarul Marii Unirii trebuie să ne găsească cu ele în construcție. Viitorul guvern liberal va demara foarte rapid lucrul la ele.
În privința autostrăzilor în Timiș, lucrurile sunt clare: se merge pe autostradă de la Timișoara la Arad din 2012, de la Timișoara la Lugoj de anul trecut, iar tronsonul de la Traian Vuia spre granița cu județul Hunedoara e în lucru și un guvern PNL îl va finaliza rapid.

Sigur, unii încearcă diverse atacuri de deturnare a atenției, interpretând total greșit – și o fac cu bună știință – ba ce spune doamna președinte PNL, candidat la Senatul României din partea județului Timiș, Alina Gorghiu, ba ce spun eu sau alți colegi, doar-doar va uita lumea că Guvernul Ponta a fost guvernul „zero kilometri de autostradă”. Iar guralivilor din PSD le-aș aminti că Victor Ponta a spus în 2013 că nu va mai candida pentru Parlament dacă autostrada Comarnic – Brașov nu e gata în 2016. Autostrada nu e nici măcar începută, dar Ponta e un mândru candidat pe listele PSD din Gorj. Paiul din ochiul altuia și bârna din ochii lor … În concluzie, e o mare diferență între PNL și PSD pe subiectul infrastructură: pe noi ne interesează realmente, pentru ei s-a dovedit neimportant.

Comandat de PNL Timiş. Publicat de SC Ahy Office SRL. Cod mandatar financiar: 11160004

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

skynews a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 13:51 )

Intrebarea este, de ce pentru PNL centura Timisoarei este o prioritate acum, in campania electorala? ca pana acum nu ati facut nimic… bineinteles, momeala electorala si prin asta atacam si celelalte partide politice…

unda verde a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 14:21 )

Evitati sa vorbiti despre realizarile dumneavoastra de cand sunteti primar:
– palmieri, 6000 euro + alte costuri
– minibusurile electrice, 30.000 euro + alte costuri, nu pot fi inmatriculate
– vaporasele, 2 mil euro + alte costuri, e nevoie de desemnarea unui operator de transport naval, deci vor mai sta mult si bine in port
– ACS Poli, 5-10 mil. euro, ambitia dumneavoastra care in 5 ani de zile retrogradeaza de 4 ori, papand astfel bani de pomana, ce-i drept acum doar de la sponsori
– sistemul inteligent de trafic, 6 mil. euro, cu care ati dat traficul peste cap, iar cel putin 30% din semafoare vor sta pe interminent ca sunt inutile
– tramvaie reabilitate, 8.5 mil. euro, doua deja sunt trimise in garantie, in conditiile in care cu 1 mil. euro costa unul nou.
etc.
Bani irositi de pomana pe care ii puteati investi in alte scopuri, scoli, spitale, pornind demersurile pentru mult asteptat centura, repararea drumurilor, etc.
Cu alte cuvinte, multumim domnului Robu si echipei PNL. Apropo, parca si Ciolos ti-a intors fundul prima data cand ai pomenit de centura. Acelasi Ciolos care nu intelege nici importanta autostrazii Timisora – Belgrad. Indrazneste sa crezi in Romania condusa de oameni capabili. hahahaha

Dorola a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 15:49 )

Cate drumuri ai făcut tu, bai estompat scârbos, la București pentru a promova proiectul Centurii de Sud? Răspuns final și corect = nici măcar unul! Îți convine faza asta cu victimizarea, ti-a adus voturi. Acum nu mai tine,na! Te cunosc timisorenii deja, vita breaza!

ERAT XES a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 17:08 )

micROBU vorbeste?!?

Mihaita a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 19:50 )

auleeeooo, comunistii tremura ca poate treaba cu centura chiar iese de data asta!

fara gluma acum e ireal ca politicienii nu pot sa vada interesul comunitatii. aceasta centura este vi-ta-la! fara a fi fan al primarului, daca reuseste sa duca la capat acest proiect sa faca presiuni pana la capat este de laudat!

restul sunt blablauri de postaci !

Alina a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 19:53 )

Sunteti niste nesimtiti! PSD-ul nu a fost interesat niciodata de timisoara iar voi ii sustineti in continuare! Bravo domnule ROBU!

Pompiliu a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 20:23 )

cand incepe santierul o sa merg cu o sapa sa pun umarul si eu.
Centura etse prioritate pt Banat!

Maria a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 20:25 )

Este o mare diferență între PNL și PSD pe subiectul infrastructură: pe cei de la Pnl ii interesează acest subiect, iar cei de la psd nu e important acest subiect

Alina a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 20:30 )

Psd un partid de corupti, de minicinosi. Psd nu a fost niciodata interesat de binele Timisoarei si de Romaniei , ei au fost interesati numai de binele lor

ARINEL a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 21:20 )

CAND VAD PE EUNUCUL DE ROBU PLÂNGÂNDU-SE, MI SE FACE SILA SA MAI IES LA VOT. DACA TOTUSI O VOI FACE, ASA O STAMPILA O SA PUN PE PSD DE NUMA’! M-AM SATURAT DE OFILITUL ASTA ȘI DE GASCA LUI DE HOTI DE LA PRIMARIE SAU DE LA PNL.

Sanda a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 21:41 )

PSD a sprijinit odar din vorbe Timisoara si o poate demonstra actiuniile lui Ilie cand era senator inainte sa mearga la curtea de conturi. haideti sa nu mai vorbim de ce a facut rosia inainte 😉

Laura a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 21:46 )

Si oricand PNL vrea sa faca ceva bun pentru oras iritatii se baga in seama. Oare de ce?

Mihaela a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 21:48 )

Lumea vorbeste de PNL in schimb aia de la Ponta ce fac inafara decat sa fure de la stat? jalnic am ajuns acum ca si tara, pleaca tinerii ca in tara nu au bani de nimica.

Roxanica a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:02 )

Decat PSD mai bine votez cu aia care fac ceva pentru tara

Arina a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:08 )

Fato,(A.S.) dar la cate maini mai scrii? 🙂 Chiar atat de mare este dezastrul care se anunta pt.pnl de te-a trimis micROBU la munca de jos? 😉 Te stiiim noi, Alinutzo….

Adelinuta mea frumoasa a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:09 )

Un articol de cacao cum sa scrii asa prostii bai Robule cu tine PNL nu va face prea mult, mult succes viitorul presedinte daca mai ramai tu va fi cam aiurea

Ana are albe parti frumoase a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:20 )

Eu ca memebru PNL am decis sa votez cu acest parrid din considerenta fatptului ca la alte partide nu ai cu cine vota, este gresita alianta cu aia de acuma 3 ani dar asta este viata merge inainte poate scapam de ei la doamna Iliescu

Alex a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:32 )

Se vorbeste acum despre centura Timisoarei, deoarece pana acum Timisoara a primit 0 lei de la guvernele PCR-iste, scuze PSD-iste

DEMTERTUL a spus: (noiembrie 29th, 2016 at 22:45 )

SCLAVU SI PARTIDUL LUI DE HOTZI SI PACALICI AR TREBUI IMPUSCATI PENTRU PERICLITAREA SI SUBMINAREA INTERESELOR TIMISOAREI.DIXIT!

Folică a spus: (noiembrie 30th, 2016 at 05:32 )

MITOMANIA ŞI TUPEUL PARTIDELOR PENALE
Din 2012 au promis şosea de centură Timişoarei, acum în timpul campaniei electorale tovărăşeii ne mai amăgesc încă o dată.
Timp de 2 ani și 7 luni, cât am fost consilier local, am solicitat USL-ului să se implice pentru construirea șoselei de centură a Timișoarei, dar din partea lor nu a existat nici o reacție. Acum fiind în timpul campaniei parlamentare au mirosit că acest proiect poate fi o electorată aburitoare pentru memoria cetățenilor. Ilie Sârbu este senator PSD, Vasile Blaga este senator PNL,…în Timiș aveți 20 de parlamentari, începând din 2012. De 26 de ani v- ați rotit la putere și pentru Timișoara nu ați făcut nimic. Doar ați împărțit funcții între voi și contracte pentru firmele de partid.
,,Prin faptele lor, reprezentanţii USL, care se află de 3 ani la guvernare, au majoritate în Consiliul Judeţean Timiş şi deţin Presedinţia Consiliului Judetean Timiş,Primăria Timișoarei, sunt deputaţi şi senatori, nu numai că nu a ajutat oraşul cu nimic, ci au adus prejudicii timişorenilor.
Timişoara este singurul oraş important din România care nu are şosea de centură. Guvernul USL Viorel Ponta aflat la putere de peste 3 ani, nu a aprobat includerea centurii Timişoarei în Master Planul de transport al României. Am cerut cosilierilor USL din CL Timişoara să explice de ce Guvernul USL, preşedintele CJT Titu Bojin (PSD) şi majoritatea USL din CJT pedepsesc Timişoara şi nu doresc să construiască şoseaua de centură. Nu am primit niciun răspuns. Din ’89 Timişoara este pedepsită, în continuu, pentru că s-a ridicat împotriva tovarăşilor din PCR, FSN, PSD.
Şi anul acesta se anunţă o vară caniculară, iar la nivelul asfaltului vom avea temperaturi de peste 60C. Circulaţia prin oraş a autovehiculelor de mare tonaj va distruge, din nou, şoselele Timişoarei iar refacerea lor va necesita din nou alocarea de bani din bugetul local, provenit din taxele şi impozitele plătite de noi, timişorenii (nu de către USL Timiş)…” 2014 Plenul PMT.
FOLICĂ PETRICĂ,
DEPUTAT INDEPENDENT PENTRU BĂNĂȚENI!

Vadim a spus: (noiembrie 30th, 2016 at 18:17 )

Folica…0,0001% în Timiș. Ce faci tu nu e campanie ci doar labă pe mila adminilor de site-uri de știri și informație. Cat crezi ca te mai suporta și astia?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top