Ca la noi, la nimeni! Primăria Timișoara a făcut un patinoar, dar acesta stă nefolosit. Explicația lui Nicolae Robu: oamenii nu vin cu patinele de acasă, deși accesul este gratuit. Acum, patinoarul ar putea fi dat în administrare unei firme private.
În octombrie 2015, consilierii locali au aprobat banii pentru construirea unui patinoar artificial, dar investiția a fost făcută, cu greu, abia în acest an. Licitația a fost câștigată în februarie, la un preț de 532.000 lei, de către SC Zitico SRL. Patinoar sintetic „all season” de 670 metri pătrați, amplasat în Parcul Copiilor, a fost deschis în luna octombrie. „Este un obiectiv pe care l-am dorit foarte mult. Am avut multiple solicitări de la copii, să le facem un patinoar. În sfârșit l-am putut realiza și l-am realizat într-o tehnologie modernă, astfel încât el va funcționa pe tot parcursul anului. Tehnologia este una bazată pe un plastic special. Se va putea patina în bune condiții, pentru că alunecarea este la 90% din alunecarea de pe gheața cea mai bună (…) Nu am avut în vedere să închiriem patine, acum ne bazăm pe faptul că fiecare utilizator, copil sau adult, va veni cu propriile patine. În timp vom analiza dacă este oportun să avem și un centru de închiriere”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu.
Sună foarte bine, dar, de atunci, foarte rar a fost văzut cineva patinând efectiv în Parcul Copiilor. Construcția pare părăsită, iar acum, spune Robu, se ia în considerare o altă variantă. „Constatăm că nu e folosit și este păcat. Este un patinoar foarte bun, l-am făcut cu bani foarte puțini ca să oferim o bucurie, tinerilor, oamenilor de orice vârstă cărora le place să patineze. Voi ridica problema oportunității închirierii. Îl dăm spre administrare cuiva care să vină cu patine, să își plătească personal și să îl facem folosibil. Noi am vrut să funcționeze într-un alt regim. Am vrut să-l lăsăm la liberă utilizare, fiecare să vină cu propriile patine și să se bucure de investiția noastră”, a declarat primarul. Acesta susține că municipalitatea nu se va putea ocupa de patinoar, pentru că are „alte atribuții”. „Să fim noi acum și furnizori de patine? Până unde se poate merge cu preocupările? Se pare că nu e folosit, pentru că oamenii nu vin de acasă cu propriile patine. Încercăm o variantă de genul acesta. Dăm în administrare, vine cineva, închiriază patine şi oferă tot serviciul de întreţinere pe care l-am fi făcut noi, că întreţinerea o asumam, nu era o problemă. Dacă ai patine acolo, trebuie să ai şi personal angajat care să gestioneze patinele, trebuie să ai şi oameni de pază, ca să nu te trezeşti că dispar, şi aşa mai departe. Nu putem să angajăm funcţionari publici pentru acest lucru”, a mai declarat Robu. Edilul crede că patinoarului gratuit i s-a făcut îndeajuns de multă publicitate, dar timișorenii nu par să fie interesați de el, deși accesul este gratuit. „Dacă gratuit nu e vrut, nu o să îl ţinem numai pentru pozat”, a conchis Nicolae Robu. În octombrie, el lua în considerare posibilitatea construirii unor patinoare similare și în alte zone ale orașului. Acum, o astfel de variantă pare să fi ieșit total din calcule. Edilul mai spune că administrarea patinoarului va fi scoasă la licitație.
Comentarii prin facebook