„Baza de la Herneacova poate ajunge capitala sporturilor ecvestre din Europa de Est. Şi va ajunge. Este un loc magnific, gazdele bune şi profesioniste, iar baza a ajuns în timp scurt la cote înalte”, a spus turcul Armagan Ozgorkey, refetitor la Herneacova International Jumping.
Vorbim despre o competiţie ecvestră, cea mai importantă care s-a disputat în România după Revoluţie, care va reuni la start peste 400 de cai şi tot atâţia sportivi din 17 ţări. Este destul să spunem că toată crema Europei, din Germania, Franţa, Olanda şi Belgia, va fi prezentă la competiţie, dar vor veni şi reprezentanţi ai Japoniei şi Coreei de Sud, ceea ce înseamnă că ecourile competiţiei ce se va disputa în judeţul Timiş au ajuns pe întreg mapamondul.
Cuvinte de laudă depre proiectul celor de Clubul Sportiv Herneacova, principalii organizatori ai competiţiei a avut şi preşedintele Federaţiei Ecvestre Române, Vlad Bontea. „Este cea mai frumoasă şi profesionistă bază ecvestră din România. Am îmbrăţiţat şi ni ca Federaţie acest proiect şi credem în capacitatea celor de aici de a organiza o competiţie ce nu s-a mai disputat în România”, a spus acesta. Vorbim de un concurs unic, care se va disputa în două weekenduri. În 13-17 septembrie are loc primul concurs cu bara de sărituri adusă la 1.30 de metri, iar al doilea, pe 20-24 septembrie, cu participarea celor mai buni cai şi jockey din Europa (bara va fi ridicata la 1.50 m). Costurile unor astfel de organizări sunt enorme, dacă ne gândim la simplul fapt că zile bune peste 400 de cai vor fi prezenţi în competiţie.
„Pentru a ne asigura că acest concurs este la cel mai înalt standard, am cooptat în echipa de organizare oameni cu mare experienţă în domeniu. Preşedintele juriului este Damaris Ismalun, din Franţa. Tot din Franţa vin Michel Ismalun, care organizează obstacolele şi probele, şi Pierre Hantz, consultant în echitaţie. Din Italia vine Stefano Morriale, care se va asigura că toți caii de concurs vor sta în condiții perfecte”, a declarat directorul de concurs, Daniel Scornea. La Herneacova International Jumping vor fi prezenţi peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai. Concursul va avea 42 de probe, cu niveluri diferite de dificultate. Sunt puse în joc premii în valoare de 237.900 de euro.
Comentarii prin facebook