Planuri mari pentru 2018. Anul viitor ar trebui să înceapă lucrările la cele două poduri anunțate, la pasajele Solventul și Piața Consiliul Europei, stadion, bazine de înot. Nu vor fi uitate fântâna muzicală din Parcul Botanic, complexurile sportive din cartiere și reabilitarea Operei. Nicolae Robu spune că vor fi bani în buget, dar nu a putut estima o sumă.
Primarul Nicolae Robu are o listă uriașă de proiecte pentru 2018. edilul spune că, în ciuda numărului mare de șantiere care vor fi deschise, ele nu vor prodce atât disconfort cât au produs lucrările de la pasajele Jiul și Popa Șapcă. „Vom începe construcția Pasajului Solventul, al patrulea în portofoliul nostru de pasaje, vom începe construcția primelor două noi poduri peste Bega din ultimii 50 de ani, Podul Jiul și Podul ILSA. Vom începe construcția Pasajului Consiliul Europei. Vom lărgi la patru benzi Bd. Sudului și strada Mareșal Constantin Prezan. Vom închide Inelul 2 de trafic. Vom avea, iată, un prim inel închis pe un traseu corect. Vom realiza bună parte din inelul 5 de trafic. Vom face o legătură directă, în afara orașului, între Calea Torontalului și Calea Aradului (…) Vom lansa studiul de fezabilitate pentru aquapark. Vom reabilita Piața Victoriei, înnoind toate rețelele de utilități și pavajul, păstrând însă, așa cum am făcut și altă dată, spațiile verzi. Vom reabilita fațadele laterale ale Palatului Culturii (…) Vom finaliza noul corp, demisol, parter plus șase etaje la Spitalul de Copii. Vom lasa studiul de fezabilitate pentru obiectivul sală polivalentă de 16.000 de locuri (…) Vom restaura vechile cinematografe pe care tocmai le-am recuperat salvându-le de la jaf. (…) Vom începe construcția în Calea Lipovei și Calea Buziașului a câte unui complex sportiv și de agrement, format fiecare din bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, teren de tenis, teren de minifotbal, handbal și baschet, locuri de joacă și spații verzi, În plus, în complexul din Calea Buziașului se va realiza și un nou stadidon, care la început va avea 5.000 de locuri, apoi în a doua etapă 10.000 și în final 15.000 de locuri”, a declarat, vineri, primarul Timișoarei. Urmează, de asemenea, să fie amenajate noi piste de biciclete, atât în Timișoara, cât și înspre comunele adiacente.
De pe lista edilului nu lipsește unul dintre cele mai controversate proiecte pe care le-a girat acesta. Este vorba despre fântâna din Parcul Botanic. Robu nu renunță la idee, pentru că, spune el, eventualii contestatari nu au căderea să se pronunțe pe marginea unei astfel de idei. „Vom crea fântâna cântătoare. Ați văzut că am preluat sintagma, a început să îmi placă. Ce opoziție? Aia e opoziție? Vorbind cât se poate de serios, pentru că eu am simțul umorului, subiectul este unul cât se poate de serios. Nu își poate permite fiștecine pe care nu îl recomandă nimic pentru asta să ducă în derizoriu ceea ce gândesc mari specialiști ai lumii în arte și tehnologii. Cine nu pricepe asta, asta e, e dreptul lui să nu priceapă, fiecare avem limitele noastre. Și pe mine dacă mă pui să ridic o halteră de 200 de kilograme nu pot. Mergem înainte. E vorba de fapt despre un sistem complex de spectacole, muzică, jocuri de lumină și jeturi de apă”, a mai spus edilul.
Întrebat dacă există o estimare de costuri pentru toate aceste proiecte, Robu spune doar că bugetul local își poate permite investițiile. „Toate aceste proiecte sunt abordabile și le vom aborda în orice condiții. Am avut sute de proiecte pe an. Eu v-am citit 20, majoritatea sunt obiective punctuale. Le acoperim. S-ar putea să nu mergem în ritmul aceelarat pe care l-am avut până acum, dar pentru toate vom aloca fonduri de la buget”, a conchis primarul.
Comentarii prin facebook