Retrospectiva anului 2017 (2). Cu Robu la… Nu la psihiatru, doar la DNA

17 februarie. Primarul Nicolae Robu ajunge la sediul DNA București, unde, după audieri, i se pune calitatea de suspect într-un dosar privind vânzarea frauduloasă de imobile. Au mai fost chemați, printre alții, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu și fostul viceprimar Traian Stoia. Ulterior, DNA anunță că toți patru sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, prejudiciul calculat fiind de 40 de milioane de euro. În pofida sumei imense, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre acest dosar.
19 februarie. Pus sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu, Nicolae Robu spune că n-are niciun motiv să demisioneze din funcțiile deținute în partid. Edilul afirmă că e posibil să fi existat unele scăpări în primărie, dar nu e vinovat pentru ele. Era și culmea ca Robu să-și asume vreodată ceva. Trebuie spus că alți lideri liberali, precum Ludovic Orban, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Marian Petrache și alții, au demisionat imediat după ce au fost puși sub urmărire penală.
20 februarie. Se termină epopeea trecerii Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale. De altfel rămâne singurul din țară netransferat. În schimb, Ministerul Transporturilor promite o investiție de două milioane de euro într-un terminal.

28 februarie. Situație tragi-comică la Poli, fără precedent în fotbal. Clubul nu are bani să achite chiria pentru meciul retur din Cupa Ligii cu Târgu Mureș. Un meci care ar trimite Poli în finala Cupei, după ce în tur timișorenii au câștigat cu 4-2 în Ardeal. Pentru a fi plătită chiria către Consiliul Județean Timiș, cu câteva ore înainte de meci se face o chetă la club, la care contribuie și unii jucători. În cele din urmă, partida s-a jucat și Poli a ajuns în finala Cupei Ligii.
8 martie. Timișul are un nou subprefect. În locul lui Zoltan Marrosy destituit în decembrie 2016, a fost numit Daniel Cristian Franțescu. El este propus de ALDE, dar a fost un apropiat al premierului Sorin Grindeanu, pe când acesta era viceprimar. Franțescu merge la prefectură din poziția de consilier într-un birou din Primăria Timișoara. De la învestire a mai auzit cineva de acest Franțescu?
9 martie. Pe când alții de vârsta sa (67 de ani) așteaptă lunar cu sufletul la gură pensia, fostul deputat PSD Petru Andea începe o nouă viață. Grație premierului Grindeanu, el a ajunge secretar de stat în Ministerul Educației.
10 martie. Premierul Grindeanu își duce la București primii foști colaboratori din CJ Timiș. Este vorba de Sandu Chirilă și Eva Andreaș. Ascensiunea celei din urmă nu se oprește aici.
15 martie. La numai 49 de ani se stinge din viață o fostă glorie a lui Poli, Adrian Stoicov. La acea dată coordonator al Centrului de copii și juniori, Stoicov a fost răpus fulgerător de o boală incurabilă pe care a depistat-o târziu.

17 martie. Prima vizită oficială a lui Sorin Grindeanu în Timișoara în calitate de premier.. El merge la veșnica fabrică de protocol AEM, iar a doua zi participă la consiliul județean la o prezentare a Strategiei de Dezvoltare a județului Timiș.
20 martie. Se votează bugetul județului Timiș în mare armonie, votul fiind unanim. În total, e vorba de de 677 milioane de lei, dintre care 450 de milioane merg spre funcționare, iar restul de 227 la dezvoltare.
21 martie. Recent înființata echipă Informatica Timișoara câștigă Cupa României la futsal. S-a întâmplat acasă, în Sala „Constantin Jude”, după o finală dramatică cu Deva, fiind nevoie de lovituri de departajare.
24 martie. Un alt timișorean pleacă din structurile guvernamentale după ce Sorin Grindeanu a ajuns premier. Este vorba de Doru Dudaș, care, pentru a nu fi destituit, își dă demisia din funcția de vicepreședinte al ANAF.
27 martie. Oare ce-o fi zicând Vadim Tudor de acolo de unde este? Sirianul Aboultef Ghassan este ales președinte al PRM Timiș!
27 martie. Scandal în ALDE între Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Încă fidel cuplului Dragnea – Tăriceanu, Grindeanu îl demite imediat din funcția de vicepremier pe Constantin. Acesta va face ulterior echipă cu Victor Ponta, cu care a făcut și Grindeanu tandem. Încurcate mai sunt ițele politichiei!
28 martie. Se dau primele condamnări în Dosarul Gala Bute. Elena Udrea primește șase ani, iar Rudel Obreja, cinci. Cu executare!

28 martie. Scandal mare în primărie. Se face publică lista cu tinerii care primesc teren pentru case. Pe listă apar numele unor apropiați ai primarului Robu și tineri liberali. Dintre ei amintim pe celebra Sanda Greblă, Grigore Grigoroiu, Cătălin Iapă sau Andreea Stănilă.
28 martie. Meci fenomenal făcut de Poli cu CFR Cluj în sferturile de finală ale Cupei României. Cu un jucător în minus din startul reprizei a II-a, Poli duce meciul până la loviturile de departajare, acolo unde se impune cu 6-5 și se califică în semifinale.
1 aprilie. Nu era nici o păcăleală, era data la care primarul Nicolae Robu a promis că vaporașele vor începe să navigheze pe Bega. Se știe, nu s-a întâmplat. Problema este că vine un nou 1 aprilie și tot nu vom avea vaporașe pe Bega.
2 aprilie. Pacea dintre PSD și PNL instaurată prin votul unanim de la CJ, se termină brusc. PSD anunță că face sală de sport polivalentă la Giroc, unde primar e un PSD-ist. Robu, în schimb, o vrea în zona stadionului. Scos din schemă, primarul amenință cu „dezvăluiri” importante despre unele afacerei imobiliare ale PSD-iștilor în zona Giroc. „Dezvăluiri” care n-au fost făcute publice nici până în ziua de azi.
4 aprilie. Și-a văzut visul cu ochii. Fostul deputat Ion Răducanu ajunge președinte național al UNPR. Problema este că, oficial, UNPR s-a desființat prin fuziune cu PMP, iar o decizie a Justiție în acest sens se așteaptă și la această oră.
5 aprilie. SDM primește monopol pe tot ce înseamnă întreținerea drumurilor, trotuarelor, podurilor și pasajelor din oraș. Contractul este pe patru ani, iar valoarea lui totală este de 36 de milioane de euro (nouă milioane pe an). Înainte de asta, SDM mai primise monopol pe drumurile pietruite și altul pe 15 ani pentru semnalizare rutieră. Poate n-ați auzit știrile, dar promotorul acestui monopol anti-liberal este primarul Nicolae Robu. Care e și președinte al PNL Timiș.
6 aprilie. Situație bizară la Săcălaz. Deși are protocol de colaborare cu PMP, PSD îl destituie pe viceprimarul „popular”, pentru a-l înlocui cu un „dușman” din PNL.
7 aprilie. Cunoscutul om de afaceri timișorean apropiat de PSD Neculai Miron este condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Sentința îl prinde însă în Italia, acolo de unde nu s-a întors nici până în ziua de azi.

10 aprilie. Deputatul PSD Matei Suciu pierde definitiv un proces de incompatibilitate cu ANI. El trebuie să lase scaunul vacant. La Timișoara se caută înlocuitor, însă, cu ajutorul lui Liviu Dragnea, Suciu este și acum deputat.
11 aprilie. Robu șochează din nou. Dacă CNI și PSD vor face sală polivalentă de 16.000 de locuri la Giroc, el va face una la fel de mare, pe banii primăriei, în zona stadionului. Adică ori două săli, ori niciuna. În mod normal, pentru o asemenea afirmație ar trebui consultat inclusiv medicul, nu doar de alte instituții ale statului.
12 aprilie. Cei doi candidați la președinția PNL Timiș anunță pe cine vor susține la alegerile de la nivel național. Robu merge pe mâna lui Cristian Bușoi, în timp ce Alin Nica îl susține pe Ludovic Orban.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Poli 21 a spus: (ianuarie 2nd, 2018 at 18:24 )

Nefiind nici pe departe fan orbu, nu ma pot abtine sa nu remarc tendentiozitatea acestei retrospective. Sau poate necunoscutii din redactie ( articol neasumat) se pregatesc de marea cotitura spre stinga.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu”, respectiv Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Găvojdia. CJT investește în condiții mai bune pentru copii și persoanele cu nevoi speciale. Președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, a semnat contractele de execuție pentru renovarea a două clădiri importante...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare
L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2. După ultima pauză internațională a anului, mai sunt patru jocuri de campionat până în pauza de iarnă: acasă cu CSC Șelimbăr, în deplasare la Unirea Ungheni, acasă cu CS Afumați și din nou în deplasare, la FC Voluntari. Jocul cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Mai multe firme timișene au participat la o vizită organizată de CCIAT în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, cu ocazia vizitării celei de-a 136-a ediții a Târgului de Import și Export Canton de la Guangzhou, cel mai vechi, cel mai mare și mai cuprinzător târg internațional din China, cu cele mai cuprinzătoare categorii de mărfuri, cel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai multe firme timișene au participat la o vizită organizată de CCIAT în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot vota și în străinătate. În diaspora sunt organizate 950 de secții de votare pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, secţiile fiind deschise tim de trei zile, de vineri pănă duminică Secţiile de vot din diaspora au fost deschise la ora locală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Calea Buziașului, din municipiul Timișoara, un tânăr ar fi fost rănit, în timp ce încerca să ajute la mutarea unui panou ce s-ar fi desprins de deasupra unei clădiri, din cauza vântului. Polițiștii s-au deplasat, de urgență, la fața...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc să învețe să cânte la un instrument, dar nu au avut oportunitatea până acum, dar și celor care vor să își perfecționeze tehnicile. La AIM School poți învăța să cânți la pian, tobe, chitară clasică/ acustică/ electrică sau ukulele, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai mult decât o alegere politică — este o șansă de a îndrepta România către un viitor integru și prosper. Ce opțiuni avem? Dacă analizăm candidaturile principale, devine evident că fiecare dintre contracandidații săi vine cu bagaje semnificative care ridică întrebări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi – Singura opțiune de încredere pentru o România pentru toți
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare cu Schmidt Science Fellows. Clasamentul evidențiază contribuțiile și angajamentul universităților față de știința interdisciplinară, care integrează cunoștințe din mai multe discipline academice pentru a aborda provocările globale, iar printre instituțiile din clasament se află și Universitatea de Vest Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând: Cupa României. Competiţia supremă a padelului autohton se va desfăşura, exact ca şi anul trecut la Padel Center, baza timişoreană fiind una primitoare pentru cele mai importante competiţii de acest gen. Reamintim, Circuitul Profesionist de Padel şi-a disputat în acest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa, Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu”, respectiv Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Găvojdia. CJT investește în condiții mai bune pentru copii și persoanele cu nevoi speciale. Președintele CJ Timiș, Alfred Simonis, a semnat contractele de execuție pentru renovarea a două clădiri importante...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un teren de la ieșirea orașului spre comuna Săcălaz. Vehiculul a rămas blocat când descărca gunoiul, iar deținătorul acestuia l-a abandonat într-o groapă. La fața locului s-au deplasat miercuri echipe din partea Primăriei Timișoara, Poliției Locale și Societății Drumuri Municipale (SDM)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”
Top