17 februarie. Primarul Nicolae Robu ajunge la sediul DNA București, unde, după audieri, i se pune calitatea de suspect într-un dosar privind vânzarea frauduloasă de imobile. Au mai fost chemați, printre alții, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu și fostul viceprimar Traian Stoia. Ulterior, DNA anunță că toți patru sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, prejudiciul calculat fiind de 40 de milioane de euro. În pofida sumei imense, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre acest dosar.
19 februarie. Pus sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu, Nicolae Robu spune că n-are niciun motiv să demisioneze din funcțiile deținute în partid. Edilul afirmă că e posibil să fi existat unele scăpări în primărie, dar nu e vinovat pentru ele. Era și culmea ca Robu să-și asume vreodată ceva. Trebuie spus că alți lideri liberali, precum Ludovic Orban, Vasile Blaga, Dan Motreanu, Marian Petrache și alții, au demisionat imediat după ce au fost puși sub urmărire penală.
20 februarie. Se termină epopeea trecerii Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale. De altfel rămâne singurul din țară netransferat. În schimb, Ministerul Transporturilor promite o investiție de două milioane de euro într-un terminal.
28 februarie. Situație tragi-comică la Poli, fără precedent în fotbal. Clubul nu are bani să achite chiria pentru meciul retur din Cupa Ligii cu Târgu Mureș. Un meci care ar trimite Poli în finala Cupei, după ce în tur timișorenii au câștigat cu 4-2 în Ardeal. Pentru a fi plătită chiria către Consiliul Județean Timiș, cu câteva ore înainte de meci se face o chetă la club, la care contribuie și unii jucători. În cele din urmă, partida s-a jucat și Poli a ajuns în finala Cupei Ligii.
8 martie. Timișul are un nou subprefect. În locul lui Zoltan Marrosy destituit în decembrie 2016, a fost numit Daniel Cristian Franțescu. El este propus de ALDE, dar a fost un apropiat al premierului Sorin Grindeanu, pe când acesta era viceprimar. Franțescu merge la prefectură din poziția de consilier într-un birou din Primăria Timișoara. De la învestire a mai auzit cineva de acest Franțescu?
9 martie. Pe când alții de vârsta sa (67 de ani) așteaptă lunar cu sufletul la gură pensia, fostul deputat PSD Petru Andea începe o nouă viață. Grație premierului Grindeanu, el a ajunge secretar de stat în Ministerul Educației.
10 martie. Premierul Grindeanu își duce la București primii foști colaboratori din CJ Timiș. Este vorba de Sandu Chirilă și Eva Andreaș. Ascensiunea celei din urmă nu se oprește aici.
15 martie. La numai 49 de ani se stinge din viață o fostă glorie a lui Poli, Adrian Stoicov. La acea dată coordonator al Centrului de copii și juniori, Stoicov a fost răpus fulgerător de o boală incurabilă pe care a depistat-o târziu.
17 martie. Prima vizită oficială a lui Sorin Grindeanu în Timișoara în calitate de premier.. El merge la veșnica fabrică de protocol AEM, iar a doua zi participă la consiliul județean la o prezentare a Strategiei de Dezvoltare a județului Timiș.
20 martie. Se votează bugetul județului Timiș în mare armonie, votul fiind unanim. În total, e vorba de de 677 milioane de lei, dintre care 450 de milioane merg spre funcționare, iar restul de 227 la dezvoltare.
21 martie. Recent înființata echipă Informatica Timișoara câștigă Cupa României la futsal. S-a întâmplat acasă, în Sala „Constantin Jude”, după o finală dramatică cu Deva, fiind nevoie de lovituri de departajare.
24 martie. Un alt timișorean pleacă din structurile guvernamentale după ce Sorin Grindeanu a ajuns premier. Este vorba de Doru Dudaș, care, pentru a nu fi destituit, își dă demisia din funcția de vicepreședinte al ANAF.
27 martie. Oare ce-o fi zicând Vadim Tudor de acolo de unde este? Sirianul Aboultef Ghassan este ales președinte al PRM Timiș!
27 martie. Scandal în ALDE între Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Încă fidel cuplului Dragnea – Tăriceanu, Grindeanu îl demite imediat din funcția de vicepremier pe Constantin. Acesta va face ulterior echipă cu Victor Ponta, cu care a făcut și Grindeanu tandem. Încurcate mai sunt ițele politichiei!
28 martie. Se dau primele condamnări în Dosarul Gala Bute. Elena Udrea primește șase ani, iar Rudel Obreja, cinci. Cu executare!
28 martie. Scandal mare în primărie. Se face publică lista cu tinerii care primesc teren pentru case. Pe listă apar numele unor apropiați ai primarului Robu și tineri liberali. Dintre ei amintim pe celebra Sanda Greblă, Grigore Grigoroiu, Cătălin Iapă sau Andreea Stănilă.
28 martie. Meci fenomenal făcut de Poli cu CFR Cluj în sferturile de finală ale Cupei României. Cu un jucător în minus din startul reprizei a II-a, Poli duce meciul până la loviturile de departajare, acolo unde se impune cu 6-5 și se califică în semifinale.
1 aprilie. Nu era nici o păcăleală, era data la care primarul Nicolae Robu a promis că vaporașele vor începe să navigheze pe Bega. Se știe, nu s-a întâmplat. Problema este că vine un nou 1 aprilie și tot nu vom avea vaporașe pe Bega.
2 aprilie. Pacea dintre PSD și PNL instaurată prin votul unanim de la CJ, se termină brusc. PSD anunță că face sală de sport polivalentă la Giroc, unde primar e un PSD-ist. Robu, în schimb, o vrea în zona stadionului. Scos din schemă, primarul amenință cu „dezvăluiri” importante despre unele afacerei imobiliare ale PSD-iștilor în zona Giroc. „Dezvăluiri” care n-au fost făcute publice nici până în ziua de azi.
4 aprilie. Și-a văzut visul cu ochii. Fostul deputat Ion Răducanu ajunge președinte național al UNPR. Problema este că, oficial, UNPR s-a desființat prin fuziune cu PMP, iar o decizie a Justiție în acest sens se așteaptă și la această oră.
5 aprilie. SDM primește monopol pe tot ce înseamnă întreținerea drumurilor, trotuarelor, podurilor și pasajelor din oraș. Contractul este pe patru ani, iar valoarea lui totală este de 36 de milioane de euro (nouă milioane pe an). Înainte de asta, SDM mai primise monopol pe drumurile pietruite și altul pe 15 ani pentru semnalizare rutieră. Poate n-ați auzit știrile, dar promotorul acestui monopol anti-liberal este primarul Nicolae Robu. Care e și președinte al PNL Timiș.
6 aprilie. Situație bizară la Săcălaz. Deși are protocol de colaborare cu PMP, PSD îl destituie pe viceprimarul „popular”, pentru a-l înlocui cu un „dușman” din PNL.
7 aprilie. Cunoscutul om de afaceri timișorean apropiat de PSD Neculai Miron este condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Sentința îl prinde însă în Italia, acolo de unde nu s-a întors nici până în ziua de azi.
10 aprilie. Deputatul PSD Matei Suciu pierde definitiv un proces de incompatibilitate cu ANI. El trebuie să lase scaunul vacant. La Timișoara se caută înlocuitor, însă, cu ajutorul lui Liviu Dragnea, Suciu este și acum deputat.
11 aprilie. Robu șochează din nou. Dacă CNI și PSD vor face sală polivalentă de 16.000 de locuri la Giroc, el va face una la fel de mare, pe banii primăriei, în zona stadionului. Adică ori două săli, ori niciuna. În mod normal, pentru o asemenea afirmație ar trebui consultat inclusiv medicul, nu doar de alte instituții ale statului.
12 aprilie. Cei doi candidați la președinția PNL Timiș anunță pe cine vor susține la alegerile de la nivel național. Robu merge pe mâna lui Cristian Bușoi, în timp ce Alin Nica îl susține pe Ludovic Orban.
Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.
Scrie un comentariu
1 comentariu pentru acest articol
Poli 21 a spus:
(ianuarie 2nd, 2018 at 18:24 )
Nefiind nici pe departe fan orbu, nu ma pot abtine sa nu remarc tendentiozitatea acestei retrospective. Sau poate necunoscutii din redactie ( articol neasumat) se pregatesc de marea cotitura spre stinga.
Articole asemănătoare
Știri de ultimă oră
dB
Cele mai citite articole
- Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
- Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
- Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei
- E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
- O firmă s-a ales cu sesizare penală pentru că a abandonat 100 de tone de deșeuri/FOTO
- O lumânare aprinsă a creat haos într-un bloc din Timișoara
- Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
- Lovitură de teatru! PSD se retrage de la masa discuţiilor privind noua guvernare. Va vota însă un guvern de dreapta
Administratie
Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
19 decembrie 2024
de: Marcel Hoster
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
18 decembrie 2024
A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor
de: Marcel Hoster
Politica
Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
19 decembrie 2024
de: Alex Maniu
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
14 decembrie 2024
Emil Constantinescu a discutat despre Timiș cu liderul administrației județene
de: Marcel Hoster
Sport
Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
19 decembrie 2024
de: Daniel Neacșu
Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
Social
O lumânare aprinsă a creat haos într-un bloc din Timișoara
19 decembrie 2024
de: Daniel Neacșu
Joi, 19 decembrie, în jurul orei 17:45, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui incendiu într-un apartament situat pe strada Emilia Lungu Puhallo din Timișoara. A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și la locul evenimentului s-au deplasat de urgență trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică pentru lucru și salvare de la...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
19 decembrie 2024
UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
de: Daniel Neacșu
Sănatate
MedLife a inaugurat Spitalul Medici’s la Timișoara cu o investiție de peste 25 milioane de euro/Foto
Centrul Medical Cristian Șerban ”luptă” pentru un milion de kWh de energie. Vedeți cum puteți ajuta
O parte din tavanul Maternității Odobescu s-a prăbușit. Se pregătește mutarea mamelor și copiilor/UPDATE
Colegiul Fizioterapeuților din România: Protestul medicilor cu specialitatea medicină fizică și reabilitare din fața Ministerului Sănătății, o deturnare electorală
Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO
Ascultă-ți corpul și mergi la control. Policlinicile Regina Maria oferă consultații și analize medicale decontate de CAS
CNI caută dirigenție de șantier pentru construcția viitorului Institut Oncologic ce se va ridica la Timișoara
Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” a pus în funcțiune un aparat RMN achiziționat cu fonduri europene, prin ADR Vest
Zeci de firme, grupate în trei asocieri, vor contractul de peste 200 de milioane de euro pentru ridicarea Institutului Oncologic Timișoara
Conferință extraordinară la Timișoara: Viitorul sănătății – Convergența dintre medicină și tehnologie
Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara
Noul an școlar începe și la Centrul Stomatologic al Primăriei Timișoara
Timp liber și cultură
Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
„Colindăm Domnului Bun”. Concert de colinde, duminică, la Şag
Contribuția lui Albert Kristóf-Krausz la modelarea spațiul urban și artei locale într-o nouă expoziție temporară la MNArT
Program special de Crăciun și Revelion în Iulius Town: patinoarul şi Cinema City, deschise în fiecare zi
E vremea sărbătorilor și a reîntoarcerii la tradiții! Alaiul colindătorilor are loc zilele viitoare
Magia Sărbătorilor prinde viață! Copiii din Şag organizează un târg de Crăciun
Sigur nu știai că există atâtea tipuri de LEGO!
Alaiul Colindătorilor aduce la Timișoara cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun!
Filme definitorii ale cinematografiei româneşti, în programul „35 de ani de libertate”
Experienţă inedită la Iulius Town: spectacolul imersiv pentru copii „Magia sărbătorilor de iarnă” și show-ul „Gustav Klimt” vor rula la MINA Pop-Up
Pe 11 decembrie începe, la Timișoara, a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Ion Monoran
Festivalul de Datini, Colinde și Obiceiuri de Iarnă, pe 13 decembrie, la Ghiroda
Economic
E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
19 decembrie 2024
de: Marcel Hoster
Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul
Citeşte tot articolul
Învățământ
Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei
UVT și Primăria Timișoara au lansat sondajele pentru noua ediție a „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara”
Ce posibilități de angajare oferă o diplomă de absolvent din domeniul universitar. Datele, prezentate publicului
Studenții timișoreni se specializează pe cel mai performant echipament de restaurare din România
Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea din Torino vor emite diplome duble de absolvire a studiilor integrate
Atlasul Geografic General Tactil va fi lansat oficial la Gaudeamus București/FOTO
Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, în topul instituțiilor academice
Universitatea de Vest a premiat cei mai merituoși membri ai comunității academice în cadrul galei anuale/FOTO
Universitatea de Vest a susținut un curs despre diplomație la București
Se caută proiectant și constructor pentru viitorul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu
Aquatim colaborează cu Liceul Tehnologic de Vest Timișoara pentru formarea de viitori electricieni și instalatori
Sediul Facultății de Arte si Design și al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara va fi extins prin Programul Regional Vest 2021-2027
Știri de ultima oră
E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul
Joi, 19 decembrie, în jurul orei 17:45, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui incendiu într-un apartament situat pe strada Emilia Lungu Puhallo din Timișoara. A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și la locul evenimentului s-au deplasat de urgență trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică pentru lucru și salvare de la...
Citeşte tot articolul
Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul
Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
19 decembrie 2024
de Alex Maniu
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul
Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul
Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul
Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
19 decembrie 2024
de Marcel Hoster
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul
UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
19 decembrie 2024
de Daniel Neacșu
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul
“Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
19 decembrie 2024
de Ino Ardelean
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul
Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
19 decembrie 2024
de Advertorial
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul
Comentarii prin facebook