Retrospectiva anului 2017 (4). Robu cugeta, deci exista: Nu s-a oprit finantarea la ACS Poli, doar ca nu s-a reluat finantarea oprita in 2015

17 iunie. Cu sprijinul politic retras și exclus din partid, premierul Sorin Grindeanu face o baie de mulțime în curtea de la sediul PSD Timiș. În ropot de aplauze, el îi declară război fățiș lui Dragnea, anunțând că președintele PSD nu va putea să-l dea afară din partid de câte ori se va înscrie el. Câteva luni mai târziu, Grindeanu se declara bucuros că nu e membru de partid, calitate incompatibilă cu funcția actuală plătită cu 8.000 de euro pe lună.
17 iunie. Ludovic Orban este noul președinte al PNL, umilindu-și la vot contracandidatul Cristian Bușoi: 3.518 la 952. Susținător al lui Bușoi, Nicolae Robu (483 voturi) pierde a doua zi la un scor zdrobitor funcția de prim-vicepreședinte în fața lui Iulian Dumitrescu (1.265). Nici Alin Popoviciu nu are mai mult noroc și pierde în fața lui Gheorghe Falcă un scaun de vicepreședinte regional. Ca umilința să fie supremă, Robu pierde și cursa pentru a fi membru simplu în Biroul Executiv. Cum voturile n-au mai fost numărate de Sanda Greblă și Ionuț Nasleu, Robu s-a clasat abia pe locul 23 din 40 de candidați. Certat dur în urmă cu puțin de timp de Nicolae Robu, Ben Oni Ardelean este singurul reprezentant al Timișului care obține o funcție de vicepreședinte în noua conducere a PNL.
18 iunie. Chiar a doua zi după ce Sorin Grindeanu s-a îmbăiat în mulțimea PSD-istă adusă cu autocarele din Caraș-Severin și Timiș, deputatul Matei Suciu a spart unitatea filialei. El a anunțat că va vota moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu.

19 iunie. Fiindcă a afirmat că-l susține pe Sorin Grindeanu, Freddy Simonis pierde funcția de secretar al Grupului PSD din Camera Deputaților.
21 iunie. Caz inedit în lumea civilizată. PSD își dă jos propriul guvern prin moțiune de cenzură. Dragnea și ai lui au transpirat serios, obținând doar cu opt voturi mai mult decât avea nevoie pentru a-l demite pe Grindeanu. Scene unice, PSD-iștii se bucură, aplaudă și se pupă între ei la anunțarea votului de parcă ar fi dat jos un guvern al… Statului paralel.
22 iunie. Circul de proastă factură din PSD nu s-a terminat cu votul din parlament. După ce și-au dat demisiile din funcții în perioada în care Sorin Grindeanu era premier, mai mulți miniștri vor acum să-și retragă demisiile. Printre aceștia, Olguța Vasilescu, Sevil Shhaideh, Ana Birchall și alții.
23 iunie. Nicolae Robu exultă și salută plecarea lui Sorin Grindeanu din fruntea guvernului.
26 iunie. Incompetentul incompetenților în evaluarea pe care Darius Vâlcov a făcut-o Guvernului Grindeanu, Mihai Tudose, ministru al Economiei, este propunerea PSD pentru funcția de premier. Klaus Iohannis acceptă propunerea în aceeași zi.
4 iulie. Cu mâna lui, primarul Robu taie finanțarea, oricum modestă (70.000 de lei), pentru clubul de șah AEM Luxten. Atenție, e vorba de singura echipă din Timișoara câștigătoare a Cupei Cmapionilor Europeni. Se întâmpla în 1998.
4 iulie. Robu a tăiat banii de la șah, dar dă 400.000 de lei pentru un SF privind construirea din banii primăriei a unei săli polivalente. Un proiect cu adevărat SF în actuala conjunctură economică.

4 iulie. E oficial. O altă năstrușnicie marca Robu este adoptată în consiliul tocal. Astfel, centrul Timișoarei devine interzis pentru biciclete, trotinete, triciclete, role etc.
5 iulie. Vin rezultatele la Bac. În Timișoara sunt două licee cu promovabilitate 100%: „CD Loga” și „Grigore Moisil”. La polul opus, cu niciun elev promovat, sunt Liceul Teoretic Socrates din Timișoara și Liceul Agricol din Orțișoara.
5 iulie. Se completează echipa de conducere a PNL Timiș prin numirea de către Nicolae Robu a controversatului Alin Popoviciu în funcția de secretar general.
10 iulie. Declarație adâncă a primarului Robu în privința (ne)finanțării lui Poli: „Nu s-a oprit nicio finanțare la ACS Poli, doar că nu s-a reluat finanțarea oprită în 2015”. Nici Gâgă n-o zicea mai profund.
11 iulie. Sorin Grindeanu se întâlnește cu primarii social-democrați din județ și le promite că rămâne președinte al PSD Timiș. Asta în condițiile în care a fost exclus din partid.
13 iulie. Guvernul anunță că-i face stadion nou lui Dragnea, la Alexandria, unde activează o echipa de Liga a III-a. Primarul Robu spune că se bucură pentru acest lucru, crezând probabil că după Alexandria vine Timișoara.

19 iulie. Știți care e culmea plagiatului? Să scrii un roman copiind la greu fragmente întregi de pe Wikipedia. Se poate așa ceva? Se poate și a demonstrat-o Maria Grapini.
20 iulie. Fostul activist comunist Petru Andea este numit președinte interimar al PSD Timiș. Nu va face însă prea mulți purici în fiuncția asta.
20 iulie. Avere de bugetar la Primăria Timișoara. Printre altele, șefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, deține un automobil de lux Lexus și un apartament în Tenerife.
21 iulie. Începe noua ediție de Liga I la fotbal. În fața a 20.000 de spectatori, Poli pierde acasă cu Steaua, scor 0-1. Și asta în condițiile în care din minutul 35 Poli a jucat cu un om în minus.
25 iulie. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, vine la Timișoara pentru a face ordine în filiala social-democrată. Prea multe nu rezolvă, cu excepția faptului că Andea nu mai este președinte interimar. PSD Timiș urmează să fie condus de Călin Dobra, dar nu din poziția de președinte interimar, ci din funcția pe care o deține, cea de președinte executiv.
28 iulie. Pe urmele soțului Dorel Cojan, Rodica Cojan este numită director interimar la Direcția de Asistență Socială. O direcție proaspăt înființată special pentru soția șefului Poliției Locale.

29 iulie. În fine, Sorin Grindeanu face contestație oficială împotriva deciziei de excludere din PSD.
3 august. În plenul Consiliului Local organizat cu ocazia Zilei Timișoarei, primarul Nicolae Robu propune alocarea cinci milioane de lei pentru ACS Poli. Lipsind doi consilieri liberali, Robu retrage proiectul după două ore de discuții. Ulterior nu va mai încerca.
4 august. Un val de căldură fără precedent se abate asupra Timișoarei. Întregul județ Timiș este sub cod roșu de căldură. Spitalele sunt asaltate de pacienți care suferă din cauza caniculei.
6 august. Termenul pentru depunerea ofertelor pentru proiectarea și execuția Centurii de Sud se amâna pentru a cincea oară. Nu-i de mirare că un an întreg s-a bătut pasul pe loc cu această investiție.
7 august. Apropo de centură, niște tipi inteligenți i-au făcut traseul astfel încât să distrugă o pistă de biciclete realizată la Giroc pe bani europeni.
8 august. Din cauza problemelor financiare este desființată echipa a doua a lui ACS Poli.
9 august. Cardiologia de la Pădurea Verde aproape că intră în stop cardiac. Fără investiții de doi ani, nu se mai pot face intervenții chirurgicale din cauza caniculei.
17 august. Hoteluri de patru stele, servicii all-inclusive. Sute de angajați din primăriile din Timiș sau instituții de stat au fost în stațiunile de pe Litoral la așa-zise cursuri de perfecționare. Chiar beneficiarii recunosc că „perfecționarea” s-a făcut la bere, în cluburi de fițe sau pe plajă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (ianuarie 5th, 2018 at 20:24 )

Dragi tovarasi de la drapelul rosu , felicitari pentru acest articol care infiereaza cu minie proletara tot ce nu se supune psd-ului , pardon,puilor de comunisti.

anteconbega a spus: (ianuarie 7th, 2018 at 08:58 )

Perfect adevărat, doamnă redacţie. Funcţionari publici din mai toate judeţele României Pesediste îngroaşă veniturile penalilor Ion Nicolae (hotel „Carmen” din Venus) sau Cristi Borcea („Bavaria Blue” din Mamaia, de exemplu), în ale căror hoteluri de patru şi cinci stele aflate la 20 de metri de plajă sunt cazaţi fruntaşi în munca socialistă din C.J-uri şi primării, indiferent de culoarea lor politică. Distinsul Bulă ’21 are dreptate parţial color: România de azi nu e condusă de pui de comunişti, că în 1989 erau vreo patru milioane de aşa zişi membri PCR. România de azi e condusă de puii de activişti şi de securişti care s-au putut cizela în blestematele de ţări occidentale pe banii proletarilor români care mâncau pe vremea lui Ceaşcă salam cu soia, că să-i facem dreptate şi tovarăşului Ion Iliescu, măi dragă, la mulţi ani! Trăiască lupta pentru pace!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top