Sunteți curioși de o călătorie… gastronomică în vreme și vremuri? Haideți în ultima zi de Făurar, pe seară, la Casa Artelor, unde veți putea petrece două ceasuri ca-n copilărie, în cuina bunicii. Sala StudioArt, galeria Subterana și Café Klapka se transformă total.
Gusturi de demult, desfătări vizuale cu obiecte din copilărie și amintiri ale gusturilor de-acasă. Despre asta e vorba miercuri, 28 februarie, de la ora 17,30, la o întâlnire gastronomică și mai mult decât atât, programată la Casa Artelor. Întâlnirea, care va debuta cu înscrierea participanților și vorbe de bun venit din partea organizatorilor, cuprinde trei prezentări:
- Gastronomie și identitate: Banatul din farfurie – Nicoleta Mușat, co-moderator Comunitatea locală Ro100 Timișoara (orele 18,20 – 18,30)
- Micro-armonia din farfurii sau Banatul și feeriile culinare – prof. univ. dr. Adriana Babeți (orele 18,30 – 19)
- Bucătăria și bagajul identitae: între nostalgii și regăsiri – conf. univ. dr. Smaranda Vultur (orele 19 – 19,30)
„După ce vorbele goștilor de seamă se vor fi terminat, se scot din credențuri și sertare obiecte și fotografii ale dragilor noștri din alte vremuri, lucruri pe care le-au lăsat moștenire, obiecte încărcate cu emoții și amintire. Ele vor fi expuse, în galeria Subterană, de miercuri seara, de la ora 20, vreme de două săptămâni”, spun cei de la Comunitatea locală România 100 Timișoara, organizatorii evenimentului, alături de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Partea… delicioasă a serii abia începe însă. Seara se va încheia în Cafe Klapka cu o masă întinsă și plină de bunătăți. Din „meniu” nu lipsesc grenadiermarch, pleskavica, crumpi cu carne, plășintie cu ludaie, babe negre, sușituri, cușma lui Guguță sau păsulă frecată, însoțite de răchie și vinuri alese.
Comentarii prin facebook