Sase giratorii, sase arteziene, plus o fantana cantatoare! Asta propune in buget Primaria Timisoara

Vom avea nu doar o fântână muzicală, ci și fântâni ornamentale în mai multe sensuri giratorii din Timișoara! Toate sunt prevăzute în bugetul pe 2018, în faza de SF, iar primarul Nicolae Robu spune că sunt frumoase și fac aerul mai curat. Când vom putea admira din trafic artezienele nu se știe încă.

În 2012, când a câștigat primul mandat de primar, Nicolae Robu a anunțat că unul dintre proiectele la care ține foarte este cel legat de o fântână cu muzică și jocuri de lumini, care ar fi urmat să fie construită pe Bega. Pentru că soluția nu s-a dovedit viabilă, Robu a anunțat ulterior că fântâna va fi făcută nu pe apă, ci în Parcul Botanic. Decizia a stârnit o mulțime de reacții, fiind strânse chiar și semnături contra unei astfel de investiții. Și totuși, în bugetul pe 2018 este sunt prevăzute 60.000 de lei pentru studiul de fezabilitate, respectiv 1 milion de lei pentru proiect tehnic și execuție „Fântână ornamentală muzicală”. „Vom face, evident, fântâna cântătoare. Ați văzut ce îmi place formula asta lansată de hateri. (…) Ați văzut ce receptiv sunt eu, chiar și la hateri. Vom face și va fi un obiectiv foarte apreciat, vă garantez eu”, spune acum primarul Nicolae Robu. Întrebat dacă fântâna va fi făcută în Parcul Botanic, edilul a răspuns că nu e foarte sigur de asta, dar n-a vrut să dea detalii. „Specialiștii au temă de la mine să exploreze. V-am mai spus eu că am niște idei, dar nu are rost să stârnesc o discuție”, a completat acesta.

Nu va fi însă singura fântână pe care o vrea administrația locală. În buget sunt prevăzute sume pentru studiile de fezabilitate pentru mai multe fântâni ornamentale. Este vorba, mai exact, de cinci astfel de obiective, amplasate în sensurile giratorii de la Praktiker și Selgros, în Calea Lipovei, la Galeria 1 și în Piața Iuliu Maniu, ale căror SF-uri sunt estimate să coste 8.000 lei / bucata, cea de-a șasea urmând să fie în Piața Bălcescu, cu un SF de 12.000 lei. În februarie 2016, consilierii locali aprobau 15.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o fântână în Piața Bălcescu. Nu s-a făcut însă nimic până acum. „Fântânile sunt frumoase, contribuie la îmbunătățirea parametrilor aerului. De aceea ne orientăm spre așa ceva. Temele de proiectare nu sunt încă făcute. Vrem să facem fântâni, ne apucăm și de reabilitarea Fântânii cu Pești”, a explicat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Pe de altă parte, municipalitatea își pregătește terenul pentru o cheltuială serioasă legată de fântâna cântătoare. În buget este trecută suma de 17,3 milioane de lei, credite de angajament, pentru această investiție. Până nu vor fi făcute SF-ul și proiectul tehnic nu se va ști însă exact cât costă fântâna.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (februarie 18th, 2018 at 07:41 )

Un sanatoriu pentru grandomanii care dau teme specialiştilor nu se construişte? Chiar pe insula din sensul giratoriu? O clădire cu uşi paralele şli geamuri subterane? Freddy, ieşi la luptă, că fără Radu Ţoancă în Primărie nici ţurca nu mai e ce-a fost odinioară!

 
birlic a spus: (februarie 18th, 2018 at 10:53 )

Spitalul 9,ce sanatoriu?

 
Ron a spus: (februarie 18th, 2018 at 16:46 )

Imbecilul de Robu nu se putea gândi să prevadă în planurile de cheltuieli ale orașului decât asemenea prostii, exprimându-și obsesia lui bolnavă pentru fântâni „cântăcioase”, cu multe sclipiciuri și sensuri giratorii înconjurate de multe semafoare total inutile. Asta în vreme ce primarii din Cluj și Oradea cumpără atuobuze noi, tramvaie noi și troleibuze noi pentru transportul comun urban și vin și cu alte inițiative absolut utile orașelor lor. Acestea vor avansa rapid și vor deveni zone economice preferate și de investitori, în vreme ce Timișoara se va scufunda tot mai mult în Kitsch-ul și inițiativele costisitoare și inutile ale acestei catastrofe de primar. Cineva, care a fost student la politehnică în vremea când Robu era doar asistent, mi-a povestit că omul era luat în râs de toată lumea pentru prostia lui trufașă și era disprețuit pentru caracterul lui infect, pentru oportunismul lui. „Era și este în continuare un jeg absolut, un cretin.” Așa că nu mă miră „mărețele realizări” avute în vedere de acest individ anormal și grandoman: fântâni cântătoare, sensuri giratorii și tot felul de pasaje subterane costisitoare, metrouri imposibil de construit în Timiușoara fără miliarde de euro.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

strategie

Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare

Cu puțin timp în urmă, secretarul general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, le-a prezentat colegilor de partid o așa-numită strategie pentru „îmbunătățirea activității organizației PNL Timiș”. Popoviciu i-a anunțat pe liderii liberali că acest document trebuie să le țină de acum înainte loc de „Biblie de căpătâi”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu puțin timp în urmă, secretarul general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, le-a prezentat colegilor de partid o așa-numită strategie pentru „îmbunătățirea activității organizației PNL Timiș”. Popoviciu i-a anunțat pe liderii liberali că acest document trebuie să le țină de acum înainte loc de „Biblie de căpătâi”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum vrea PNL Timiș să-l facă pe Cosmin Contra mascota filialei, printre ceaune și fum de grătare
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com