Liniuțe ca la Jiul. Intersecția de la Popa Șapcă are marcaje noi

Pasajul Jiul a fost începutul, iar acum Pasajul Popa Șapcă urmează același model. Intersecția cu strada Demetriade are același model de marcaje rutiere care au stârnit o avalanșă de reacții în urmă cu o jumătate de an, dar sunt extrem de apreciate… în Franța.

Marcajul plin de linii din intersecția de la Pasajul Jiul a făcut vâlvă în media românească și internațională la finele anului trecut. Primarul Nicolae Robu a reacționat atunci, pentru că multă lume a spus că ideea i-ar aparține. „N-am nicio legătură cu acel marcaj! Dimpotrivă, părerea mea a fost să nu se realizeze și mi-am exprimat-o la fața locului, sâmbătă, în jurul orei 19, înainte de a pleca de pe șantier. Dar un primar nu este nici proiectant și nici realizator de marcaje rutiere și lucrul acesta ar trebui să-l știe orice om care pretinde că are inteligența superioară unei gâște – ca să iau un referențial”, spunea, nemulțumit, edilul. El a derulat atunci un sondaj, întrebându-și prietenii de pe Facebook ce părere au despre marcajul respectiv, dar, pentru că răspunsurile nu au fost destul de concludente, a anunțat că va lăsa specialiștii să se pronunțe, neexcluzând nici renunțarea la marcajele xu pricina.

Aparent, specialiștii au spus că ideea este extrem de bună, astfel că ea a fost deja pusă în practică și la Pasajul Popa Șapcă, a cărui deschidere oficială a fost anunțată de Robu pentru marți, 29 mai. Intersecția de după pasaj a fost „desenată” cu aceleași marcaje care, de sus, arată haotic, dar care, spun cei din PMT, sunt extrem de utile pentru șoferi, Mai mult decât atât, aceștia susțin că marcajele de la Pasajul Jiul au fost foarte apreciate de specialiști din Franța, așa că a fost un motiv în plus pentru a repeta experiența și în noua amenajare de la Popa Șapcă. Aceasta a presupus lărgirea la patru benzi a străzii cu același nume, înlocuire vechiului pod pentru calea ferată, dar și refacerea trotuarelor. Prin pasaj sunt 6 benzi, 4 pentru înainte și câte una pentru viraje la stânga și la dreapta. Lucrările, începute în mai 2016, când a fost predat amplasamentul, au costat 28,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, și au fost executate de asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Tableros Y Puentes SA – SC Petrucco SA. Să mai spunem că, în 2017, SDM, care are monopol pe ceea ce înseamnă stâlpișori, semafoare și indicatoare rutiere, a facturat marcaje rutiere în valoare de 4,09 milioane lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Radu Moraru a spus: (mai 26th, 2018 at 14:18 )

Cand nu gasesti subiecte prin care sa te iei de Robu, inventezi. Nu am auzit soferi care sa se planga de marcajele de la Jiul, care in paraanteza fie spus ajuta foarte mult, am vazut insa jurnalisti care din lipsa de inspiratie, fac rahatul praf. Nu stiu daca doamna/domnisoara Tomescu este sau nu sofer (probabil ca nu), dar oricum, daca intr-adevar este, atunci nu ea a scris acest articol ci „razboiul debanatului-ului cu Robu”. Si ca sa fiu un troll pana la capat, o sa-l citez pe anteconbega: Freddy primar!

Jack a spus: (mai 26th, 2018 at 18:27 )

Si?

anteconbega a spus: (mai 27th, 2018 at 19:10 )

Mai bine trolleybus articulat decăt troll, așa e, Naşule dragă, așa gândește și viitorul manager general de la RATT, Sorin Supuran, motociclist bilezean şi doctor în agronomie! Există însă si reversul medaliei, pe care-l poate invoca oricând domnişoara Tomescu: răzbelul lui ALDERobu cu timișorenii, indiferent de sex, vârstă, apartenenţă politică, marca trotinetei sau profesiune. Marcajele văzute de sus de la Pasajul Popa Bască au un scop precis, bilibicistrocizant, şi care ţin cont de curba în pantă a lui Gauss: markărele alea sunt astfel realizate încât ușurează enorm arobizarea navelor cosmice venite din Constelația Liberală Futex, vorba unui mare gazetar timişorean, Ioan Băcălete, emigrat pe vremea lui Iliescu în Vaterland. De ce-l vrei, Naşule, pe Freddy primar? Pe ce te bazezi? Ai?

anteconbega a spus: (mai 27th, 2018 at 19:12 )

Mai bine trolleybus articulat decăt troll, așa e, Naşule dragă, așa gândește și viitorul manager general de la RATT, Sorin Supuran, motociclist bilezean şi doctor în agronomie! Există însă si reversul medaliei, pe care-l poate invoca oricând domnişoara Tomescu: răzbelul lui ALDERobu cu timișorenii, indiferent de sex, vârstă, profesiune, marca trotinetei sau apartenenţă politică. Marcajele văzute de sus de la Pasajul Popa Bască au un scop precis, bilibicistrocizant, şi care ţin cont de curba în pantă a lui Gauss, vărul dlui Claudiu Ţaga: sunt astfel realizate încât ușurează enorm arobizarea navelor cosmice venite din Constelația Liberală Futex, vorba unui mare gazetar timişorean, Ioan Băcălete, emigrat pe vremea lui Iliescu în Vaterland. De ce-l vrei, Naşule, pe Freddy primar? Pe ce te bazezi? Ai?

antebega a spus: (mai 27th, 2018 at 19:35 )

Mai bine trolleybus articulat decăt troll, așa e, Naşule dragă, așa gândește și viitorul manager general de la RATT, Sorin Supuran, motociclist bilezean şi doctor în agronomie! Există însă si reversul medaliei, pe care-l poate invoca oricând domnişoara Tomescu: răzbelul lui ALDERobu cu timișorenii, indiferent de sex, vârstă, profesiune, marca trotinetei sau apartenenţă politică. Marcajele văzute de sus de la Pasajul Popa Bască au un scop precis, bilibicistrocizant, şi care ţin cont de curba în pantă a lui Gauss, vărul dlui Claudiu Ţaga: sunt astfel realizate încât ușurează enorm arobizarea navelor cosmice venite din Constelația Liberală Futex, vorba unui mare gazetar timişorean, Ioan Băcălete, emigrat pe vremea lui Iliescu în Vaterland. De ce-l vrei, Naşule, pe Freddy primar? Pe ce te bazezi? Ai?

Radu F. Calistrat a spus: (mai 27th, 2018 at 19:40 )

Domnule, Mâmai bine trolleybus articulat decăt troll, așa gândește și viitorul manager general de la RATT, Sorin Supuran, motociclist bilezean şi doctor în agronomie! Există însă si reversul medaliei, pe care-l poate invoca oricând domnişoara Tomescu: răzbelul lui ALDERobu cu timișorenii, indiferent de sex, vârstă, profesiune, marca trotinetei sau apartenenţă politică. Marcajele văzute de sus de la Pasajul Popa Bască au un scop precis, bilibicistrocizant, şi care ţin cont de curba în pantă a lui Gauss, vărul dlui Claudiu Ţaga: sunt astfel realizate încât ușurează enorm arobizarea navelor cosmice venite din Constelația Liberală Futex, vorba unui mare gazetar timişorean, Ioan Băcălete, emigrat pe vremea lui Iliescu în Vaterland.

alecuruso a spus: (mai 27th, 2018 at 19:50 )

Mai bine trolleybus articulat decăt troll, așa gândește și viitorul manager general de la RATT, Sorin Supuran, motociclist bilezean şi doctor în agronomie! Există însă si reversul medaliei, pe care-l poate invoca oricând domnişoara Tomescu: răzbelul lui ALDERobu cu timișorenii, indiferent de sex, vârstă, profesiune, marca trotinetei sau apartenenţă politică. Marcajele văzute de sus de la Pasajul Popa Bască au un scop precis şi care ţin cont de curba în pantă a lui Gauss, vărul dlui Claudiu Ţaga: sunt astfel realizate încât ușurează enorm arobizarea navelor cosmice venite din Constelația Liberală Futex, vorba unui mare gazetar timişorean, I. B., emigrat pe vremea lui Iliescu în Vaterland.

anteconbega a spus: (mai 28th, 2018 at 07:48 )

Ce-i prea mult, strică, domnilor!

Mbombe Ion a spus: (mai 28th, 2018 at 09:16 )

E drept ca gazetaria e fffffffff grea! Dar se pare ca soferia e si mai ffffffffgrea pt. unii timisoreni!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup

După două semifinale spectaculoase şi de excepţie, era clar că şi finala dintre SCM winsed.swiss Mozzart Bet şi campioana en-titre din Alpe Adria Cup, MKS Dabrowa Gornicza, va fi la fel! Iar suspansul a atins din nou cote nebănuite în meciul disputat în Final 4-ul din Austria. Bănăţenii au început bine şi au condus cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămânem finalişti! SCM Timişoara pierde în ultima secundă finala Alpe Adria Cup
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Rata șomajului rămâne extrem de redusă în Timiș

Județul Timiș este depășit în clasamentul celor mai puțini șomeri doar de un singur județ, Ilfovul. Dacă acolo rata șomajului este de doar 0,48%, Timișul are o rată a șomajului de doar 0,78 la sută, în scădere permanentă de mai mulți ani. Numărul efectiv al persoanelor înregistrate în Timiș cu acest statut este de 2615....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata șomajului rămâne extrem de redusă în Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Construcția unei noi creșe pe Calea Bogdăneștilor avansează rapid, anunță primăria. Conform instituției, parterul clădirii este gata în proporție de 90%, iar acum se lucrează la etajul 2, unde vor fi amenajate bucătăria, spații pentru personal și alte spații administrative și tehnice. Creșa ar urma să fie gata în vară. Se lucrează și la implementarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La noua creșă de pe Calea Bogdăneștilor continuă lucrările
Primarul interimar al comunei Giroc, Dan Vîrtosu, acuză uciderea a peste 100 de miei și oi de către câinii vagabonzi. Conform acestuia, câinii ar fi atacat și sufocat animalele de la stână. Acum cere ajutor din partea instituțiilor și organizațiilor de specialitate și reținere în acțiuni din partea locuitorilor comunei. Poliția a transmis că o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai multe oi ucise la o stână din Chișoda. Primarul interimar vorbește de câini vagabonzi, Poliția și de șacali
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș organizează a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea va avea loc în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei (https://goo.gl/maps/qidc3kT13rMQ8Mz69) în zilele de 15-16 martie 2024, în intervalul 10.00-14.00. Activitatea de plantare are în prim plan evidențierea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul ADID Timiş organizează a doua ediţie a campaniei “Şcoala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat astăzi trei sancțiuni în valoare totală de 105.000 lei unor persoane care nu au respectat legislația referitoare la depozitarea și predarea deșeurilor. În fapt, polițiștii locali au constatat, în urmă cu câteva zile, că în zona intersecției centura Timișoarei cu Drumul Boilor se află abandonată o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au făcut mizerie, acum vor plăti. Amenzi mari pentru persoane care au abandonat resturi din construcţii pe Centură
După cursurile gratuite de pregătire la matematică, la chimie și la desen, adresate elevilor și utile atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate, Universitatea Politehnica Timișoara vine cu o nouă ofertă adresată liceenilor. Cursurile gratuite de pregătire la informatică organizate de Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT respectă programa de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cursuri gratuite la informatică pentru elevi, organizate de UPT
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și reprezentant al PSD Timiș în parlament, admite că s-ar vedea președinte al partidului, desigur odată cu trecerea lui Marcel Ciolacu pe funcția de președinte al României. Surprinzător, Grindeanunu se mai vede din nou prim ministru. E drept, precedenta experiență pe acest post nu a fost pentru el una prea fericită…...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șef la partid, prim ministru nu. Grindeanu nu mai vrea biroul numărul unu de la Palatul Victoria
Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în februarie 2024, 39.2% dintre români cred că drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate cel mai bine în Uniunea Europeană. Totuşi 8,2% dintre respondenţi indică China, iar 2,1% Rusia. Jumătate dintre români cred că SUA au cea mai puternică armată din lume, pondere în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Unu din zece români crede că drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate cel mai bine în China şi Rusia. Sondaj INSCOP
Județul Timiș este depășit în clasamentul celor mai puțini șomeri doar de un singur județ, Ilfovul. Dacă acolo rata șomajului este de doar 0,48%, Timișul are o rată a șomajului de doar 0,78 la sută, în scădere permanentă de mai mulți ani. Numărul efectiv al persoanelor înregistrate în Timiș cu acest statut este de 2615....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata șomajului rămâne extrem de redusă în Timiș
Declarație incredibilă chiar şi pentru un PSD-ist a ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care se apără în scandalul stufului din Deltă cu… o declaraţie a  “președintelui nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”. Într-un interviu pentru Euronews, Barbu l-a invocat pe fostul dictator drept model. Într-un interviu pentru Euronews România, ministrul Florin Barbu a fost întrebat de ce zona...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministru PSD, la 34 de la revoluţie: “Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”
Top