Stirile din ziua: 16 mai 2018

Rugbiștii de la Timișoara Saracens i-au premiat pe campionii de la Special Olympics / FOTO

Rugbiștii de la Timișoara Saracens i-au premiat pe campionii de la Special Olympics / FOTO

Ca de la campioni la campioni. Copiii cu nevoi speciale de la Fundația de Abilitare Speranța, care s-au întors acasă cu o salbă de medalii de la concursul Special Olympics din Ucraina, au fost premiați de rugbiștii de la Timișoara Saracens.

Vaporașele, tot la mal. Guvernul Dăncilă n-a înființat regia care gestionează circulația pe Canalul Bega

Cele 6 milioane de euro pe care ar trebui să le returneze Primăria Timișoara, dacă nu pornesc vaporașele, nu sunt o prioritate pentru Guvernul Dăncilă. Nici în ședința de miercuri, 16 mai, nu a fost înființată mult promisa Regie Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega.

10 restaurante din Timișoara, în ghidul Gault & Millau. Cine are cel mai mare punctaj

Prima ediție a ghidului Gault&Millau România a fost lansat oficial și include 10 locuri din Timișoara. Sunt 6 restaurante și 4 localuri Pop unde, spun specialiști, puteți fi siguri că veți avea parte de cele mai bune experiențe culinare și… sociale.

colterm

Robu nu vrea racordări cu forța la Colterm: Nu suntem în totalitarism! Regulamentul pentru energie termică va fi refăcut

Dezbaterea publică pe tema regulamentului serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara a fost anulată. Primarul Nicolae Robu a solicitat refacerea proiectului, în așa fel încât să nu reiasă că toate noile construcții din oraș trebuie obligatoriu racordate la Colterm, pentru că nu acesta este scopul.

Papa Francisc a numit un nou episcop romano-catolic la Timișoara

Timișoara are un nou episcop romano-catolic. Părintele József Csaba Pál a fost numit miercuri de Papa Francisc, iar consacrarea episcopală va avea loc pe 6 august, la Domul din Piața Unirii. Cel care a fost până acum episcop romano-catolic de Timișoara, Martin Roos, devine administrator apostolic.

parcări

O să avem 3 parcări cu etaj între blocuri, în Calea Martirilor și Lipovei. Numai să se mobilizeze SDM

Trei parcări cu două etaje, între blocuri. Asta trebuie să înceapă să facă în 2018 SDM, dar, până acum, n-are proiect. Primarul Nicolae Robu le cere drumarilor să se grăbească. Firma municipalității se plânge însă că nu are destulă forță de muncă.

Uitați în întuneric. Nevăzătorii din Timișoara, ignorați pe stradă, refuzați când vor să muncească

Nevăzătorii din Timișoara sunt o comunitate pe care societatea nu mai face niciun efort s-o includă. Cu ce fel de probleme se confruntă acești oameni? De la ieșitul pe stradă cu bastonul alb, unde nu sunt băgați în seamă de trecători, până la găsirea unui loc de muncă, acolo unde patronii îi refuză politicos și le spun să revină.

Pasaj rutier subteran și parcare de aproape 600 de locuri cu parc deasupra, la Openville

Al doilea pasaj subteran rutier din Timișoara și o parcare subterană cu aproape 600 de locuri – sunt cele două șantiere care încep în perioada imediat următoare în zona Iulius Mall. Ambele sunt realizate pe banii investitorului privat, care va dona ulterior pasajul către primărie.

sensuri giratorii

Jeturi de apă și lumini în giratorii. Primăria Timișoara se pregătește să facă 5 fântâni

Cinci fântâni cu jocuri de apă și lumini, una cu un bazin cu un diametru de 40 metri, vor apărea în cinci sensuri giratorii din Timișoara. Primăria vrea să cumpere „servicii de proiectare (SF)” pentru acestea și este dispusă să plătească aproape 9.000 de euro. Una dintre fântâni va fi în Piața Bălcescu.

Cu o mână pe trofeu. Informatica are 2-0 în finala de futsal și mai are nevoie de o victorie

Probabil că nu multe persoane din lumea futsalului se gândeau că Informatica poate obţine două victorii la rând pe terenul Galaţiului, dar iată că nimic nu este imposibil. După 1-0 în meciul de deschidere, a urmat o a doua partidă mult mai deschisă, dar care a avut în cele din urmă acelaşi deznodământ.

Top