Stirile din ziua: 10 mai 2018

Handbalistii de la Poli inving în decisiv Minaur și vor juca pentru locul 5

Handbalistii de la Poli inving în decisiv Minaur și vor juca pentru locul 5

Ultimul derby al Vestului din Liga Naţională de handbal masculin în acest sezon s-a jucat joi seară în Sala „Constantin Jude”. Poli şi Minaur s-au întâlnit în joc decisiv pentru calificarea în finala locurilor 5-6.

Vaporașele mai așteaptă. Guvernul nu a înființat încă Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega

Guvernul Dăncilă s-a întrunit joi în ședință, iar pe site-ul oficial a fost făcută publică lista actelor normative care au fost luate în discuție. Pe această listă nu se regăsește înființarea Regiei Autonome Administrația Canalului Navigabil Bega, de care depinde circulația vaporașelor.

Direcția de Patrimoniu a Primăriei Timișoara se face… două, în est și-n vest. Robu vrea să schimbe iar organigrama

E haos în Direcția Patrimoniu a Primăriei Timișoara, pentru că oamenii nu fac față volumului mare de muncă. Este ceea ce susține primarul Nicolae Robu, care are în plan ceva nemaivăzut: „spargerea” direcției în două, cu două echipe și doi directori.

liga a II-a

ASU Poli pierde la masa verde cu UTA și îi sunt luate trei puncte

„În baza art. 79/6 din RD, clubul ACS ASU Politehnica Timișoara se sancționează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și i se aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei” – este decizia luată de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

Gunoaie pe străzi, la Timișoara

Amenzi de 45.000 de lei într-o zi, pentru societatea de salubrizare

Nu a adunat gunoaiele conform programării, așa că a fost amendată de Poliția Locală. Este vorba despre societatea de salubrizare Retim SA, care a primit sancțiunile maxime. Polițiștii locali fac însă apel la cetățeni, să anunțe de îndată când văd oameni care aruncă deșeuri în locuri în care acest lucru nu este permis.

S-a redeschis Galeria Calpe în Bastion. Parteneriat pe 3 ani cu Casa de Cultură a Municipiului

La câteva zile după ce a primit spațiile din Bastionul Theresia, Casa de Cultură a încheiat deja un parteneriat. Grație acestuia, s-a redeschis – și va rămâne așa până în 2021 – Galeria Calpe, închisă în toamna anului trecut, în urma unor „încurcături” de natură financiară. La Calpe a avut loc primul vernisaj.

Grevă la Kathrein. Oamenii cer mărirea salariului cu 50%, li s-a promis 9%

E agitație la una dintre cele mai mari fabrici din Timișoara. Producătorul de antene Kathrein se confruntă cu un protest al salariaților, care a început miercuri seară și continuă joi. Oamenii se plâng de salariile prea mici și spun că majorarea de 9% promisă de la 1 mai este o bătaie de joc.

bega

Când Bega devine scenă. Poți să devii actor într-un spectacol inedit la Timișoara

Vechiul port al Timișoarei se va transforma, în toamnă, în scenă. Este vorba despre un spectacol cu artiști locali și voluntari, care va purta marca Motion House, companie coordonată de Kevin Finnan, coregraful Jocurilor Paralimpice de la Londra. E parte a programului Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană și te poți implica și tu.

Procedură de expropriere a imobilelor proprietate privată în comuna Giroc

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Giroc nr. 4/31.01.2018, s-a aprobat declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes local „REALIZARE INFRASTRUCTURA RUTIERA DE INTERES LOCAL IN COMUNA GIROC, JUDETUL TIMIS” Lista imobilelor propuse spre expropriere, planul cu amplasamentul lucrării şi ofertele de despăgubire pentru

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua primară, va întrerupe joi, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde la PT Madgearu și Plevna. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor Brașov, F. Barbu, M. Viteazul, T. Vladimirescu, V. Madgearu, 16 Decembrie 1989 (parțial), Caraiman, Gheorghe Doja, Plevna și

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 10 mai, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ștefan cel Mare nr. 16, Calea Martirilor (p), orele 9 – 17; Giarmata – str. Industriilor, Giarmata nr. 969, Poieni, Poieni Cheia, Poieni TV, Pietroasa TV, Colonia Pini, Colonia Ilie, orele 9 – 17.

Top