Stirile din ziua: 9 mai 2018

„Leii” bat Steaua și mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge în semifinale

„Leii” bat Steaua și mai au nevoie de o victorie pentru a ajunge în semifinale

BC SCM Timișoara a învins miercuri seară pe pe CSM Steaua EximBank la o diferenţă de 7 puncte, în meciul al treilea din sferturile de finală. Bănăţenii au revenit după ce au fost conduşi, reuşind un sfert 4 magnific. A fost BCT – Steaua 89-82 (13-19, 22-23, 22-20, 32-20).

Adam Crăciunescu, achitat în dosarul retrocedărilor

După mai multe amânări, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat miercuri sentința în celebrul de acum dosar al retrocedărilor ilegale. Printre membrii numerosului grup acuzat de DNA pentru mai multe fapte de corupție (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor și altele) s-a numărat și timișoreanul Adam Crăciunescu, fost director general Romsilva.

Vaporetto

Plen două zile la rând, pentru vaporașe. Primăria intabulează prima dată o clădire pe care o deține de… un secol!

A dat în comodat o clădire care n-a fost niciodată intabulată! Este vorba despre Primăria Timișoara, care a constatat că imobilul în care va funcționa sediul Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș nu a fost niciodată înscris în cartea funciară. Deși îl are în proprietate de aproape 100 de ani!

Editorial de Eugen Sasu

Nicolae Robu e primar bun, dar îl manipulează „prietenii”

Compania germană Continental Anvelope este considerată de publicul timișorean unul dintre cei mai mari poluatori din urbe. Ca în orice societate vie, povestea cu mirosuri de cauciuc a luat de-a lungul anilor diferite forme: proteste în spațiul virtual, în fața fabricii, cu activiști îmbrăcați decent sau goi dezbrăcați.

Cu trenul prin Europa, la tarife mai mici. Călătorii nelimitate în 30 de țări

De Ziua Europei puteți să vă luați… lumea în cap, călătorind în glasul roților de tren pe bătrânul continent. Puteți vizita mai multe țări din Europa, cu trenul, la tarife avantajoase. Puteți beneficia de călătorii nelimitate pe o perioadă de până la o lună de zile, din Scandinavia până în Turcia.

Prietenii lui Napoleon al III-lea și istoria fascinantă a Sălii Senatului UPT

Prietenii lui Napoleon al III-lea vor susține o conferință la Timișoara. Este vorba despre asociația cu același nume ai cărei membri vor vorbi despre construcția României, începând cu prima unire a principatelor române, în 1859. Veți afla și date fascinante despre Sala Senatului Universității Politehnica.

Nicolae Robu

De ce face Robu selecție pe Facebook: Nu discut cu etnobotaniști și primitivi, pe unii îi blochez ca să mă distrez.

Etnobotaniștii și primitivii sunt cei blocați pe pagina de Facebook a primarului Nicolae Robu. Edilul spune că are anumite standarde sub care nu dorește să coboare, dar admite, pe de altă parte, că altora le-a interzis accesul… ca să se distreze, iar motivul ține de firea lui.

Se lucrează susținut pe Autostrada Liliecilor, dar șoseaua ar putea fi… muzeu. Depinde ce face CNAIR / VIDEO

Pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva se lucrează bine, iar șoseaua ar putea fi finalizată până la jumătatea anului 2019. Totuși, ea ar putea fi una inutilizabilă, în cazul în care CNAIR nu rezolvă rapid problema nodului rutier de pe Lotul 3.

Top