Stirile din ziua: 21 mai 2018

poli

„Gladiatori” în declarații, slabi pe teren. Poli, tot mai aproape de retrogradare

„Gladiatori” în declarații, slabi pe teren. Poli, tot mai aproape de retrogradare

Deşi Rică Neaga vorbea de spirit de gladiatori din partea jucătorilor săi pentru ultimele patru etape, iată că vorbele s-au dovedit… în vânt. Pe teren, jucătorii au părut resemnaţi, obişnuiţi parcă cu ideea că nu pot mai mult.

Să citim wi-fi. O nouă lectură ConCentrica în Piața Libertății

Pentru al treilea an la rând, în același loc, dar altfel. Este vorba despre ConCentrica, una dintre cele mai mari lecturi publice din România. Evenimentul pus la cale de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” se întâmplă joi, 24 mai, și e sub semnul… wi-fi-ului.

Era Zero – o lume cu 0 accidente. Puteți experimenta cum se simte impactul la volan, chiar și la viteze mici

Era Zero se numește evenimentul destinat educării tinerilor în ceea ce privește riscurile din traficul rutier, precum și importanța metodelor de prevenție. La evenimentul care va avea loc la Timișoara puteți experimenta cum se simte impactul la volan chiar și la o viteză mai mică.

Alina Gorghiu

Gorghiu (PNL): PSD Timiș n-a sprijinit premierul din Timiș, dar îl lingușește acum pe cel din Teleorman

Senatorul liberal Alina Gorghiu nu crede că social-democrații vor ține marele miting în sprijinul premierului Viorica Dăncilă. La finele săptămânii trecute, PSD-iștii din vestul țării au semnat o rezoluție prin care anunță că sunt pregătiți inclusiv să iasă în stradă. Liviu Dragnea nu pare nici el foarte sigur că mitingul se ține.

Eu dau ordin! Dialogul dintre „troțkistul” Fălcoi și liberalul Robu / UPDATE: Robu: Se duce o campanie de intoxicare. VIDEO

Primarului Nicolae Robu i se pare absolut firesc să dea ordine polițiștilor locali, pentru că, printre altele, este șeful lor. USR Timiș a făcut public filmulețul discuției dintre „troțkistul” Nicu Fălcoi și edilul liberal al orașului de pe Bega. UPDATE: Nicolae Robu susține că la adresa lui se duce o „adevărată agresiune verbală (…) îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice”.

Editorial de Ino Ardelean

A depășit ultima frontieră. Robu, avocatul borfașilor sau ultimul stalinist în viață?

Știre națională de dată recentă: „Două cefe late dintr-o localitate controlată de un vicepreședinte ALDE au atacat o echipă de tineri care strângeau semnături pentru «Fără penali în funcții publice». Totul, sub privirile unei echipe a Poliției Locale ce supraveghea întreaga operațiune”.

Nesimțirea n-are limite! Prinși la aruncat gunoi după ce zona abia fusese curățată / VIDEO

Timișoara e plină de mizerie, dar o mare parte din vină aparține chiar locuitorilor ei, care aruncă tot ce nu le mai trebuie, fără să țină cont că strada nu e groapă de gunoi. Peste 800 de nesimțiți au fost amendați de la începutul anului, însă se pare că amenzile nu prea impresionează.

Sfinții Împărați Constantin și Elena, apărătorii creștinătății

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii îi sărbatoresc pe Sfinții împărați Constantin și Elena. Datorită celor doi, mamă și fiu, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost interzise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. Aproape 2 milioane de români își sărbătoresc în această zi onomastica.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat luni, 21 mai, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Dumbrăvița – str. Ardealul (p), Pinului, Ag (p), Paltinului (p), Iuventia (p), Giroc – str. Naturii nr. 47, Sînandrei, Bătești, SP Otelec, Comloșu Mare (p), orele 9 – 17.

Top