CJ Timiș își tipărește monitor cu… 0,095 lei / pagină! În Ilfov

Dacă nu și-a reluat încă tipărirea Agendei, oprită acum doi ani, CJ Timiș și-a rezolvat problema propriului monitor. Vor fi trei ediții până la finele anului, în total 500 de exemplare. Cea mai bună ofertă a venit dintr-un sat al comunei Chiajna.

CJ Timiș va plăti, până la finele anului, aproape 15.900 de lei pentru propriul monitor. Vor fi, de fapt, 3 ediții diferite, din care două cu până la 400 de pagini. Instituția a semnat un contract valabil în perioada 1 iunie – 31 decembrie, pentru „paginare, tehnoredactare, editare, tipărire și livrare” a Monitorului Oficial. Practic, contractul vizează „Monitorul Oficial al județului Timiș”, apariție trimestrială, format A5, tiraj 200 exemplare / apariție, copertă policromie carton 300 gr/mp, interior hârtie offset 60 gr/mp tipărit cu negru, număr de pagini interior între 150 și 400 per exemplar / apariție, respectiv „Monitorul Oficial al județului Timiș”, apariție semestrială, format A5, tiraj 100 exemplare / apariție, copertă policromie carton 300 gr/mp, interior hârtie offset 60 gr/mp tipărit cu negru, număr de pagini interior între 60 și 70 pagini per exemplar / apariție. Contractul a fost semnat cu SC Alpha Print Express SRL, din Sat Roșu, comuna Chiajna, județul Ilfov. CJ Timiș va plăti, practic, 0,095 lei pentru fiecare pagină.

La CJ Timiș urmează să reapară și Agenda CJ. „«Agenda CJT» este publicaţia oficială care are ca obiect de activitate producţia editorială, tipografică şi de difuzare a informaţiilor de interes şi utilitate publică”, după cum au votat, într-un plen de la finele lunii martie, consilierii județeni. Noua / vechea publicație va apărea lunar, cheltuielile de editare, tipărire şi difuzare fiind asigurate din bugetul CJ. Liberalul Nicu Bitea a avut o solicitare expresă în plen. „Va fi editată, din ce am văzut, în aproximativ 10.000 exemplare lunar. Am vrea să aibă oportunitatea fiecare coleg consilier județean să se regăsească cel puțin măcar o dată, până în 2020, pentru a-și transmite proiectele și cu ce s-a implicat în activitatea pe cei patru ani”, a spus Bitea. Va fi, așadar, înghesuială mare în cele maximum 16 pagini, format B3, ale publicației care va apărea în a doua săptămână a fiecărei luni. La „ziar” vor scrie angajații CJ, iar de distribuție se va ocupa Direcţia Administrarea Patrimoniului, Serviciul logistic. CJ Timiș a mai avut o „Agendă”, dar acesta și-a încetat apariția în 2016. Pe de altă parte, Primăria Timișoara editează lunar un „Monitor”, într-un tiraj de 125.000 de exemplare. Publicația scoate din bugetul local, pentru tipărire și distribuție, în jur de 123.000 de euro pe an. Monitorul Primăriei Timișoara apare în format A3, pe 16 pagini.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (iunie 18th, 2018 at 13:48 )

„CJ Timiș a mai avut o „Agendă”, dar aceasta și-a încetat apariția în 2016.” Publicaţia se numea „Agendă C.J. Timiş”, a apărut între anii 2006-2016, avea în iunie 2016 finanţarea asigurată până în noiembrie acelaşi an, dar i-a întrerupt apariţia fostul preşedinte al C.J. Timiş, N.O. Grindeanu, nemulţumit, el şi trepăduşii lui, că în paginile mensuelului nu apăreau doar pesedişti! Datorită distribuţiei dificile, asigurată tot de Serviciul Logistică, s-a tras finalmente un tiraj de 2 500 de exemplare lunar, deşi iniţial s-a tipărut un tiraj de 5000 de exemplare lunar. Iar 10 000 de exemplare pe lună, după cum le zice Bitea, e o expresie a unei cufureli ideatice iliberale totale. Să încerce Nicu B. pe Marte sau Saturn, poate doar aşa… Cât despre Serviciul Logistic, acesta nu cred că mai există! Chestia cu angajaţii care vor scrie la „la ziar” e colosală! Va fi bătaie mare pe editoriale şi pe articole de sport. Dom’le, bănuiam că Nicu Bitea e mai isteţ, dar glagorea sa începe să o întreacă până şi pe cea a lui ALDERobu, ceea ce nu e mare brânză. Vorba lui Ion Creangă: „Nu vezi tu că dacă nu-i glagore-n cap, nu-i și pace bună?”

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top