De îndată. Primăria Timișoara a găsit 2,8 milioane de lei, pentru plăți urgente

Consilierii locali s-au întrunit, pentru a treia oară în acest an, într-un plen „de îndată”. Ei au avut de votat repartizarea excedentului bugetar neutilizat. Municipalitatea are de făcut plăți urgente, una dintre ele către Astra Arad.

După ce au adunat și au socotit, cei de la Direcția Economică a Primăriei Timișoara au ajuns la concluzia că, la 31 august, exista un plus de bani de aproape 2,9 milioane de lei. Vorbim despre o sumă propusă „a se utiliza pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile şi cheltuielile secţiunilor de funcţionare și dezvoltare în anul 2018”. Consilierii locali au fost chemați să voteze rapid repartizarea acestor bani. S-a întâmplat în doi timpi și trei mișcări, în cea mai scurtă ședință de plen din acest an. „Avem 2,8 milioane de lei din diverse excedente, colectări apărute, care nu au fost comunicate și nu le-am avut niciodată în evidențe. Noi avem acum, la venituri, o anumită sumă. Față de tot ce am considerat noi ca venituri, unele s-au înfăptuit, altele vor și rămâne neînfăptuite, se adaugă acum încă o sursă, acești 2,8 milioane, care există fizic. Noi îi vom prevedea în bugetul nostru pentru anumite destinații, dar nu înseamnă că fix aceste 2,8 milioane trebuie plătite pentru acele destinații. Veniturile noastre au crescut și, prin urmare, tot ce avem ca venituri, trebuie să se regăsească în prevederi bugetare”, spune primarul Nicolae Robu.

Întrebat de ce era nevoie de convocarea unui plen de pe o zi pe alta, edilul a spus că numai așa putea „intra” în acești bani chiar de luni. „Atâta lume așteaptă, n-am vrut să stau după o ședință ordinară sau extraordinară de consiliu local. Am vrut de îndată, pentru că sunt atâția care au nevoie urgentă de bani, eu i-am înțeles. Sunt mai multe urgențe, probabil că cel puțin o parte din acești bani o să îi folosim pentru Astra Arad. Am plătit o parte, dar să plătim ce mai avem din tramvaiul respectiv”, a explicat Robu. Vă reamintim, PMT s-a confruntat în acest an cu dificultăți financiare. „Am transmis un mesaj clar că avem probleme financiare, este o notă internă prin care am cerut să se minimizeze cheltuielile și am interzis să se angajeze noi cheltuieli fără aprobarea mea, personal. Și la școli, și la spitale, și la toate unitățile subordonate, și la direcțiile din primărie. Am interzis orice angajare de noi cheltuieli fără aprobarea mea”, declara primarul Timișoarei, la finele lunii iulie.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a făcut o descoperire neașteptată, astăzi, într-o parcare de pe DN6, situată în apropierea localității Șandra. Muncitorii au găsit, aruncat pe marginea drumului, un pistol, pe care l-au predat imediat către polițiști. Oamenii legii au constatat că este vorba de un pistol cu bile. „Pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pistol aruncat pe marginea drumului a fost găsit de drumari, în Timiș