Primăria Timișoara a trecut la ghilotină. Ultimele căzute, cablurile de pe Mihai Viteazu

Operațiunea „Ghilotina” continuă la Timișoara. Noaptea trecută, au fost tăiate cablurile de pe Bd. Mihai Viteazu, iar dimineață la fiecare colț de stradă trona câte un „șarpe” uriaș. Acum 2 săptămâni, în Piața Mărăști, abonații au rămas fără internet și TV timp de câteva zile.
cabluri
Încă de marți noapte, pe rețelele de socializare au început să apară fotografii cu mănunchiuri întregi de cabluri, căzute la pământ pe Bd. Mihai Viteazu. Acestea au fost tăiate, în doi timpi și trei mișcări, de angajații STPT. „Dispoziția este venită de la Direcția Edilitară, am înțeles că trebuie introduse în subteran și s-au tăiat. Am eliberat acele cabluri de pe stâlpi, la solicitarea lor. Urmează ca operatorii să și le introducă în subteran. Ni s-a spus să mergem să le tăiem. Avem mașini speciale, avem 3.900 de stâlpi în administrare, la STPT (…) Tot ce ține de iluminat și ce este pe stâlpi este responsabilitatea noastră”, explică Nicu Bitea, directorul STPT. Este a doua oară în ultimele două săptămâni când, la solicitarea primăriei, sunt tăiate cablurile de pe stâlpi. S-a întâmplat în Piața Mărăști, chiar înaintea închiderii șantierului de reabilitare. Atunci, mai mulți abonați au rămas timp de câteva zile fără Internet și televiziune. „Ați văzut cât de sfidători pot să fie acești deținători de cabluri aeriene? Am spart tot orașul, cu ghilimele de rigoare, este o formulă consacrată în limbajul străzii, kilometri de trotuare, câteodată după ce au fost făcute frumoase au fost sparte pentru a se realiza tubulatura în vederea ducerii în subteran a cablurilor aeriene. Niciunul nu a făcut nimic să și ducă cablurile în subteran, niciunul dintre acești deținători. La toate lucrările mari pe care le-am avut, la cele trei pasaje, Michelangelo, Popa Șapcă, la Jiul, mai recent la lucrarea Piața Mărăști, la centrul istoric, am făcut nenumărate înștiințări, notificări către deținătorii de cabluri și n-au răspuns. Și după cum ați văzut, în Timișoara totuși cablurile au început să dispară. Cum? Luând noi ghilotina. Cu acești oameni nu se poate altfel”, explica, în urmă cu câteva zile, primarul Nicolae Robu.

La Mărăști a trebuit să tăiem cabluri. Știți câte cabluri au fost? Un mănunchi de 170 de cabluri. Pe strada mea, Mareșal Prezan, sunt niște stâlpi înclinați… la anul începem extinderea la 4 benzi și cu această ocazie evident că vom tăia toate cablurile. Vom merge pe această linie, radical, și tot vom rezolva problema. Pentru că noi ținem la acest oraș, acești indivizi nu țin decât la bani, se pare. Vom continua cu radicalism să punem orașul la punct.
Primarul Nicolae Robu

Doru Sofican, director zonal al RDS-RCS, spune că primăria a anunțat operatorii încă de acum o lună. „Am fost înștiințați mai demult, inițial termenul a fost o săptămână, apoi s-a prelungit. Notificarea vizează toate zonele în care s-au făcut reabilitări: Pasajul Popa Șapcă, Piața Mărăști, dar și Bd. Mihai Viteazu. Am reușit să rezolvăm situația, chiar dacă nu peste tot”, ne-a declarat acesta. Există o hotărâre mai veche de CL care prevedea introducerea în subteran a cablurilor până la sfârșitul anului 2012, termenul fiind prelungit deja de două ori. El va expira din nou la finele lunii septembrie 2018.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Tripludoct a spus: (septembrie 19th, 2018 at 17:07 )

UPT, UVT, Moisil, Academia – instituțiile cu ochii-n soare.

tibi a spus: (septembrie 19th, 2018 at 19:14 )

la taiat esti as, robule. la pus becuri esti Z/E/R/O. „Pentru că noi ținem la acest oraș, acești indivizi nu țin decât la bani, se pare.” cum de nu-ti vine sa-ti dai singur pumni in cap, nu inteleg.

cetatean a spus: (septembrie 19th, 2018 at 22:50 )

@tibi Ai dreptate, trebuie rezolvată problema cu becurile. E vinovat Robu. Dar să o dai cu „e bun la tăiat cabluri” ma face să cred ca esti postac psd sau angajat „la cablu” . FB ca le taie si ca e bun la tăiat cabluri, ce are sula cu prefectura.

tibi a spus: (septembrie 20th, 2018 at 05:08 )

cetatene, gandesti extrem de prost daca iti pui in felul asta problema. cum adica ce are una cu alta? nu e acelasi stpt care se urca pe stalpi? ne e foarte usor sa taiem, nu? orice bou poate sa taie. acum inchipuie-ti ca lucrezi in IT sau ca esti chiar firma de cablu, si te trezesti ca un bolnav psihic s-a pus sa iti taie firele. si mai are tupeul sa o dea pe aia cu „ne pasa de oras”.
daca tu nu in felul asta iti pui problema, ci ca as fi eu de la vreun partid sau cablist, ai o mare problema.

Luci_Pop a spus: (septembrie 20th, 2018 at 09:38 )

Sunt primul care este impotriva primarului, dar aici are MARE dreptate si a facut un lucru EXTRAORDINAR. Provideri de internet au pregatita infrastructura sa-si mute cablurile de peste 5 ani. Au fost notificari peste notificari sa-si bage cablurile si orasul arata penibil cu toate cablurile alea agatate aiurea.

tripludoct – tocmai aceste institutii trebuia sa se asigure ca intra in normalitate, dar merge si asa. Daca toti gandesc ca tine nu e de mirare ca sistemul de invatamant e la pamant.

tibi – in 2012 s-a dat prima notificare sa isi mute toti cablurile in subteran. Au trecut 6 ani de atunci. Hai sa nu fim ipocriti Ce s-a intamplat. Nimic! Metoda strutului a functionat perfect.

tibi a spus: (septembrie 20th, 2018 at 14:13 )

si ce a rezolvat? inca sunt cabluri pe stalpi. si cabluri pe jos, pe unde cica am eu dreptul sa ma deplasez.

anteconbega a spus: (septembrie 20th, 2018 at 14:38 )

La Cluj, Emil Boc, un primar care a resetat municipiul din temelii, a rezolvat de şase ani chestiunea cablurilor aeriene. De altfel, Clujul arată minunat: are o patină a vremii dezvăluită cu măiestrie şi susţinută cu multă minte, e un oraş demn de o Capitală Culturală Europeană. Timişoara Oraş Murdar arată cu doi ani înainte de evenimentul soţilor Simona şi Victoraş Neumann ca o babă ştirbă îmbrăcată în şubă şi încălţată cu pantofi toc.

Tripludoct a spus: (septembrie 20th, 2018 at 19:13 )

Luci_Pop – n-ai înțeles mesajul meu, era tocmai în sensul invocat de tine. Dacă vrei mai mult – UPT, UVT, Moisil au abonamente la RoEduNet, care pare că s-a mișcat rapid (pentru că netul e disponibil, din nou, de acum 24 de ore), o fi pentru că nodul e lângă UPT – nu cred că au îngropat ceva atât de rapid, cred că doar au însăilat etc.
Legat de educație, uite alte amănunte care confirmă degradarea obscenă:
1. nu a existat alternativa wireless, pentru că idioții au dat bani grei aceluiași furnizor, deci cade sârma – cade și wireless-ul.
2.Idioților cu rol de administrare din universități nu le-a trecut prin cap să-și informeze, rapid, studenții și angajații prin FB, Twitter s.a. despre situatia respectivă. N-a existat o minimală comunicare în acest sens. Au postat, în schimb, tot soiul de idioțenii demne de circ, nu de instituții care se pretind și se vopsesc în academice.

Luci_Pop a spus: (septembrie 21st, 2018 at 08:44 )

@Tripludoct – corect, imi cer scuze pentru interpretarea eronata.
Situatia este generata de managementul deficitar al institutiilor mentionate si de modul in care companiile de utilitati sunt lasate sa isi faca afacerile.

Timisoara e una din principalele pepiniere de talente IT din tara, dar ne plac solutiile de carpeala. Ora inovativ? In visele unora poate.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni

Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Consiliul Județean Timiș dorește să preia un nou drum pentru a-l moderniza și a-l aduce la standarde moderne. Șoseaua va fi clasificată ca și drum județean și va ajuta la scurtarea traseului dintre Coșteiu și Boldur, prin Jabăr. Șoseaua se apreciază că va avea lungimea de aproximativ șapte kilometri și cuprinde mai multe bucăți de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș preia un nou drum pentru a-l moderniza
Joi, 21 martie 2024, de la ora 19, la Muzeul Apei din Timișoara (Calea Urseni, nr. 26), asociația Euro CulturArt și Fundația Aquatim prezintă Noaptea de Poezie, în cadrul programului omonim ce se desfășoară în 10 spații culturale exponențiale din 7 orașe din România. Poeții Șerban Foarță, Daniela Rațiu, Marcel Tolcea și Costel Stancu, alături de muzicienii Ilie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joi, la Muzeul Apei Timișoara e Noaptea de Poezie
Etapă „curată” pentru reprezentantele Timișului în etapa a 17-a, penultima a sezonului regulat, toate obținând victorii pe linie. În C7, Ghiroda a învins Jiul Petroșani cu 2-0, după un autogol al lui Pătlăgică și reușita lui Bulza, iar echipa timișeană rămâne pe primul loc și chiar se distanțează față de de Deva, fostul lider, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toate divizionarele C din Timiș au obținut victorii importante în etapa din weekend
Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Salonul de Carte Bookfest Timișoara revine cu cele mai noi cărți, între 𝟐𝟏 𝐬̦𝐢 𝟐𝟒 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, la Centrul Regional de Afaceri. Sunt anunţate p𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 la această manifesare culturală de tadiţie pentru vestul României. La Bookfest vor veni personalitățile marcante ale culturii românești contemporane: 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 Pârvulescu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salonul Bookfest Timişoara îşi deschide porţile săptămâna viitoare
Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Top