Ce-ar fi să petreceți o parte dintre serile rămase până la 1 decembrie la… teatru? Pe scena Naționalului a început Iarna în Centenar, o platformă teatrală pentru dramaturgia contemporană românească, în ambele sale forme de exprimare: textul de teatru actual și rescrierea pentru scenă a operelor literaturii.
Teatrul Național din Timișoara descoperă autori români, promovează autori români și propune publicului spectacole de referință din dramaturgia românească. Din această perspectivă, proiectul Iarnă în Centenar se adresează unei game diversificate de public, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere al vârstei, educației etc.
Spectacolele „De ce iubim femeile”, după Mircea Cărtărescu, „Ce vine după”, de Mihai Ignat, „Aeroport”, de Ștefan Caraman, „M-am hotărât să devin prost”, adaptare de Antonella Cornici după romanul lui Martin Page, „Vorbește cu mine!”, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia, și „Pe mâine”, de Mihaela Iancu construiesc un spațiu de referință pentru autorii români.
Proiectul a fost deschis sâmbătă, 10 noiembrie, cu reprezentația „De ce iubim femeile”, după Mircea Cărtărescu, regia Mihaela Lichiardopol. El va continua astfel:
- marți, 20 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Ce vine după de Mihai Ignat, un concept de Roberta Popa Ionescu
- joi, 22 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” ,Aeroport, de Ștefan Caraman, regia Ion-Ardeal Ieremia
- duminică, 25 noiembrie, și marți, 27 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, M-am hotărât să devin prost, adaptare de Antonella Cornici, după romanul lui Martin Page
- miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2, Vorbește cu mine!, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia
- joi, 29 noiembrie, la Studio „Uțu Strugari”, Pe mâine, de Mihaela Iancu, one woman show Iuliana Crăescu
Iarnă în Centenar este un proiect al Teatrului Național din Timișoara. Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.
Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm
Comentarii prin facebook