Fondul suveran e un instrument care, în țări cu guvernări sincere și preocupate de dezvoltare, produce bani din domenii profitabile și prioritare pentru stat, gestionând active aflate în patrimoniul său sau ridicând afaceri de la zero. La noi s-a luat conceptul ca pretext pentru un jaf, precum clica lui Dragnea a făcut cu reforma în justiție, la recomandarea unor foruri UE preocupate de alinierea legislației românești cu cea europeană.
A ieșit praful din justiția din România, ceea ce am văzut cu toții. Probabil că același lucru se va alege și de fondul suveran al României. Al naibii și cum sună. Suveran. Vă dați seama ce hrană sufletească e asta pentru cei care au criticat punerea pe butuci a economiei și industriei românești după revoluție? Acum vine Dragnea și apasă pe butonul cu suveranitate a ceea ce a mai rămas bun din economia națională. Dragnea salvează România. Nu vom mai arunca fabrici la fier vechi, căci Dragnea le va moderniza, le va face superprofitabile și nu mai cumpărăm orice rahat de la imperialiști. Trăiască Dragnea!
Nici nu s-au stins ecourile uralelor poporului suveran, că ministrul Teodorovici s-a pus deja să adune bani din profitul companiilor la care statul mai are pachete de actiuni. Companii care aveau banii ori puși de-o parte pentru zile negre, fie aveau manageri incapabili să facă investiții pentru dezvoltare. În loc să sancționeze managementul care nu a fost in stare să facă investiții, să pregătească aceste entități economice pentru o funcționare îndelungată, să ofere servicii de calitate și la prețuri OK, guvernanții se bucură de lipsa de inițiativă a unor directori puși de ei în companii si duc banii in consum, unde să-i ducă?
Asta e filosofia guvernelor PSD. Nicio investiție. Cum arată țara în care nu mai faci nimic? Exact ca o casă în care nu mai pui mâna să repari ceva. Cade o clanță, o lași așa, se sparge o țiglă, lași să se infiltreze umezeala în casă, cade mâine-poimâine tavanul, asta e… managerii nu au făcut investiții. Dar în tot acest timp banii s-au dus pe consum, dacă se poate chiar la birt.
Am dat exemplul cu fondul suveran pentru a arăta profilul conducătorului PSD, în multe cazuri după chipul si asemănarea alegătorului majoritar. Suntem țara cu cele mai multe WC-uri în curte și fără prea multe băi cu apă caldă. Cum să arate un guvern al acestei țări? Păi cu manageri la fel de slabi ca oamenii care n-au reușit să-și ridice condiția de cetățeni ai Uniunii Europene, secolul 21, și nu vorbim aici numai de sărăcie. România și dacă are vreo strategie de dezvoltare aprobată pe undeva de cineva, tot degeaba. Vine un guvern care dă de mâncare și de băut până poate, până îl mai rabdă poporul și pământul și apoi pleacă cu țara pârjolită.
Cum vor vota oamenii? Ca până acum. Cu cel care i-a gâdilat orgoliul de țară suverană, neatârnată la toți „hedoniștii” occidentali, dar care pentru a câștiga îngăduința unor mari puteri ar vinde de prin țară mai cu nesaț ca-n anii 90. Da, vor vota cu cel care le-a dat 100 de lei în plus la asistența socială sau de i-a mărit în aceeași sumă pensia. Că nu e sigur că vor mai lua banii ăștia mult timp, că nu-i ajung banii pentru aproape nimic în plus, din cauza inflației, taxelor, impozitelor și altor efecte ale guvernării cu pomeni electorale, dar de o piftie tot ar ajunge. Numele partidului fie lăudat în zi de importante alegeri!
P.S. Propunerea lui Teodorovici cu limitarea la cinci ani a dreptului de muncă al românilor din Diaspora confirmă ori că în guvern e multă-multă prostie, ori că cineva inteligent vrea să pună pe butuci PSD. Chiar dacă oamenii ăia care trimit miliarde în țară anual ar fi mai utili României acasă, e adevărat, dar tot nu poți să faci așa ceva prin măsuri administrative într-o Europă liberă. Cât de „patrioți” funcționali ar fi unii alegători PSD, „să-i mai ia dracu pe ăia de nu mănâncă salam cu soia”, tot nu ți-ar ieși la o socoată electorală un plus pentru partid dacă propunerea lui Teodorovici pune pe gânduri anti-pesediste câte două-trei rude pentru fiecare român plecat la muncă în străinătate. Bravos, ministre!
Comentarii prin facebook