Povestea dintre gruparea de baschet a oraşului şi foştii jucători ai echipei care şi-au căutat dreptatea în justiţie, în primul rând la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic, nu a ajuns încă la epilog.
SCM Timișoara îşi joacă ultima carte în războiul cu tribunalele elveţiene: justiţia română
Foştii jucătorii, Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low au avut câştig de cauză, urmând ca clubul bănăţean să fie bun de plată al unei sume de 150.000 de euro. SCM Timişoara a contraatacat la Tribunalul Suprem Elveţian, care a respins însă acţiunea clubului bănăţean. SCM se bazează acum pe justiţiaa română, nefiind impresionată de motivarea cauzei de către justiţiarii elveţieni.
„Tribunalul Suprem Elveţian afirmă că «nu s-au furnizat documente justificative direct consultabile» şi că «nu ar aparţine curţii de casaţie de a efectua cercetari în înscrisurile trimise „în vrac» de către apelant sau aflate în dosarul trimis de către tribunalul arbitral pentru a verifica daca cele mentionate de catre apelant sunt exacte”. Altfel spus, Onoraţii magistraţi ai Curţii Supreme Elveţiene au consemnat, cu propriile cuvinte, că nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele aflate la dosarul cauzei (…) Aceste hotărâri arbitrale emise de BAT şi necenzurate de Tribunalul Suprem Elveţian produc efecte pe teritoriul român în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de exequatur, o astfel de cerere din partea reclamanţilor din aceste proceduri aflându-se pe rolul Tribunalului Timiş (primă instanţă în materie). În acest litigiu aflat pe rolul instanţelor interne, SCM Timişoara a invocat că aceste hotărâri arbitrale sunt contrare ordinii juridice române şi nu pot fi recunoscute în dreptul intern, având în vedere faptul că reclamanţii respectivi nu deţineau niciun raport juridic cu clubul SCM Timişoara şi cu atât mai mult, nu au încheiat niciun contract, nicio convenţie şi niciun acord arbitral cu SCM Timişoara”, se arată într-un comunicat al clubului de baschet SCM Timişoara.
Aşadar, clubul speră la o decizie pozitivă de la Tribunalul Timiş, dar şi aici tot clubul bănăţean a amânat deja de câteva ori soluţionarea cauzei. Până la un verdict final, SCM Timișoara are interdicție de transferuri internaționale, interdicție impusă de FIBA. Participarea în continuare în prima ligă nu ar fi o problemă, deoarece omologarea echipelor participante se face la începutul campionatului, iar atunci SCM Timișoara a fost catalogată ca „bună de joc”. În altă ordine de idei, primarul Nicolae Robu a spus că se va plăti ce se va putea legal, dar şi că există posibilitatea desfiinţării SCM.
Comentarii prin facebook