Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Pentru această săptămână vă propunem rețeta de sârbușcă bucovineană.
Ingrediente
• 1 litru de apă
• 1 oală cu zer
• 1 rădăcina de pătrunjel
• 6 cartofi
• 3 morcovi
• 3 cepe
• 1 mână de mălai Gold Maya
• pătrunjel verde
• mărar verde
• sare
• ulei
Cum se prepară?
Morcovii și pătrunjelul se taie în bucăți, iar ceapa se toacă mărunt. Se călesc în ulei și apoi se fierb în apă amestecată cu zerul dat prin strecuratoare. Se pune cratița la foc domol pe aragaz și, după ce scade, se adaugă cartofii tăiați mărunt. Se potrivește de sare și se pune încet mălaiul, amestecându-se usor pentru a nu face cocoloașe. La sfârșit se pune verdeața tocată mărunt.
Mod de servire
Se mănâncă fierbinte, cu mămăligă.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook