Cu Poli-n audienta la primar

Îmi vine greu să-i cer primarului Robu ceva, înainte să-și facă omul ordine în gânduri și, mai ales, la noul loc de muncă. E, după ce nou edil își va fi alcătuit cu bună credință (sper eu) noua echipă, după ce demontează ultimele tunuri financiare puse la cale de „foștii”, după ce se interesează de lipsurile din sistemul sanitar aparținător municipalității, după ce nu uită să pregătească școlile pentru noul an școlar, după ce toate astea vor fi gata, voi veni și-l voi ruga pe primarul Robu să-și găsească timp să rezolve problema Poli. Normal așa ar fi. Sunt multe altele mai importante decât fotbalul în orașul ăsta, însă când toate astea vor fi fost rezolvate va fi prea târziu pentru a mai vedea de Poli.

Dacă ieri ar fi fost puse la punct toate problemele atât de încurcate de la clubul Politehnica tot ar fi prea târziu. Mâine poate că nu mai avem despre cine și ce discuta. Categoric, soluția cu cea mai rapidă revenire în elită e cea a cumpărării acțiunilor de la Iancu. Însă aș înțelege dacă noul primar ar avea o reticență în a face afaceri cu patronul BkP, mai ales că termenul de reunirea lotului nu știu cât sens mai are în cazul actualei Poli. Trebuie pus în balanță dacă plata a 6-7 milioane de euro acum e mult mai păguboasă în timp și buget, decât să punem ban pe ban și să o luăm de la capăt din liga a cincea. Dar mai ales dacă vânzătorul este onest și vinde ceea ce zice că vinde, cu plusurile la plusuri și minusurile la minusuri.

Desigur, aventurierii văd viitorul fotbalistic timișorean concretizat într-o nouă echipă administrată de o nouă firmă, fără datorii, și care să joace sub nu știm încă ce nume. Totul „de la zero”, cum le place să spună. Nu știm nici în ce divizie sătească ar putea juca această nouă echipă, nici cu ce lot de jucători, cu ce antrenori, conducători, maseuri etc. Nu știm nimic, doar că atât Marian Iancu, cât și Druckeria fac presiuni asupra administrației, iar domnii Nicolae Robu și Titu Bojin nu precupețesc niciun efort să rezolve problema, ceea ce reprezintă, totuși, vestea bună.

Ce îl mai rog pe primarul Timișoarei e să nu cadă cumva în capcana unui abuz inoportun de moralitate, care brusc i-a lovit pe unii fani formatori de opinie. Viitoarea echipă nu mai poate juca anul ăsta în prima ligă, asta e clar chiar și pentru Titu Bojin, dar cu siguranță o putem regăsi din toamnă în liga a doua sau, în cel mai rău caz, în a treia. Firește că nu trebuie să-i mai spun eu primarului Robu că a da curs celor care vor reconstrucția „de la zero”, cu plecare din liga a cincea echivalează cu un frumos adio luat de la fenomen pentru foarte-foarte mulți ani, tocmai în mandatele unui edil atât de atras de fotbal.

Poli a fost abandonată în numai o ediție de campionat de zecile de mii de spectatori care populau în vremurile bune arena „Dan Păltinișanu”. În scurt timp, am ajuns două-trei sute de spectatori să vedem la treabă câștigătoarea seriei a doua a ligii secunde. Iar peste un an vom visa zece persoane la promovare de pe maidanul de la Bobda. Restul va sta în fața tastaturii și va da lecții de moralitate, catalogând o fuziune cu o conjudețeană un act care ne-ar impurifica inacceptabil originile, când noi crăpam cândva de mândrie că am eliminat Șahtiorul cu FC Timișoara, fosta Poli AEK.

Adepții luării „de la zero” vor spune că, în urma unei fuziuni, nu vom putea promova trei ani. Poate că așa spune regulamentul, însă atâta vreme cât Mircea Sandu va conduce FRF, oare ce mai reprezintă regulamentul? Craiova a fost dată afară fraudulos, iar acum i se găsește la fel de abuziv un loc în Liga a II-a. UTA, Săgeata Stejarul, CSM Iași (ex-Poli) sunt numai câteva nume care au trecut prin faliment, luând-o nu de la zero, ci „arzând” niște etape prin metoda fuziunii. În aceste condiții, UTA a tras anul ăsta la promovare, cei din Stejaru au participat la un baraj de promovare anul trecut, iar Iașiul chiar va juca anul acesta în prima divizie.

Iar ca din toată această preocupare să existe și niscaiva satisfacții electorale, ce frumos ar fi pentru liberalii lui Nicolae Robu ca, înainte de alegerile locale din 2016, să fie tăiată panglica unui nou și modern stadion al orașului, condiție obligatorie trasată în caietul UEFA pentru organizarea în toamna aceluiași an a meciurilor din grupele Europa League.

După umila mea părere, Druckeria, ca asociație a suporterilor poliști, ar trebui să ceară maximum de la decidenți în problema fotbalului alb-violet. Dacă vreți, ca un sindicat care cere pentru cotizanți o majorare mare de salariu și obține una moderată. Să ceri ca primă opțiune desființarea echipei pe care pretinzi că o iubești, să te dezici de numele de Poli pentru că are un renume prost în ochii TAS, Benfica sau Slovan, îmi dă senzația că Druckeria se transformă în orice altceva decât asociație a suporterilor poliști.

Mai nou, Druckeria poate milita pentru orice în orașul ăsta, în lumea asta. Ei pot cere ca agentul termic să fie mai subțire sau vâscos, ca președintele Bashar să-și dea demisia sau ca factorii poștali să aducă bătrânilor bancnote mai mici, să pară mai mare pensia… orice, dar absolut orice, chiar și-un control al Curții de Conturi sau suspendarea primarului Robu, dacă cumva salvează cu bani publici numele Poli.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

banatanugugulanu a spus: (iunie 24th, 2012 at 10:31 )

o organizatie de 20 de insi majoritatea membrii de partid, care membrii de partid au votat impotriva sustinerii financiare a clubului de catre autoritati(2 milioane de euro), insemnand pierderea licentei, prin aceasta membrii de partid ai acestei organizatii au pus umarul la dezastru in care a ajuns clubul! mai mult, acesti membrii de partid au votat impotriva singurului candidat la primariia timisoarei care si-a luat un angajament clar ca va sustine clubul „prin toate mijloacele legale posibile”! acesti membrii de partid nu pot fi reprezentantii iubitorilor de fotbal din Timisoara NICIODATA! ei au patat numele Timisoara!

drukeria=mars in politica! a spus: (iunie 24th, 2012 at 13:51 )

drukeria a devenit o ORGANIZATIE POLITICA a taranilor,sau taranistilor,sau taraneasca, sau ma rog, treba lor, dar nu inteleg ce mai cauta in sport?!? Mars la politica! Voi v-ati ales viitorul!

unul de bine a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:32 )

16 ani au tot inceput,scoli,gradinite,facultati si nici drek nu le-a dat vreo importanta,ciuhy era prin parcuri,nimeni nu s-a sesizat,nimeni nu i-a reprosat! Si acum dl.Robu, nu e de nici o saptamana si TOTI ATI INTRAT IN FIBRILATIE ca, prin septembrie incep scoli,gradinite, etc? Calmati-va! Opriti electrocardiogramele ca magicianul ala de la aia cu talent!

aggrrykoolltorool a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:36 )

si asa stadionul e prea mare, propun sa se demoleze peluza sud si sa se puna vie,sau rapita,sau porum furajer! daca JIJI e cu oile, astia de la drukeria ar putea fi cu porumbul furajer!

BOMBA! SHOK! SENZATIONAL! EXCLUSIV! a spus: (iunie 24th, 2012 at 15:54 )

drukeria s-a impuscat in gat

BLUFFFFFF a spus: (iunie 24th, 2012 at 17:28 )

cu pistol cu apa poate…..

polistcuinima a spus: (iunie 25th, 2012 at 07:50 )

din cate am inteles ,in marea formatiune politica DRUKERIA ,face parte cativa insii din NOUA DREAPTA.OARE UNDE O SA AJUNGEM?domnilor din drukerii,daca tot santeti reprezentantii suporterilor lui POLI TIMISOARA.faceti o sedinta pe data de 6 iulie,ora 19 in spate la peluza.sa va cunoastem si noi.sa vadem cine a ajutat la destramarea echipei.

fruncea... a spus: (iunie 25th, 2012 at 14:16 )

drunk-eria

Bond, Garcea Bond a spus: (iunie 25th, 2012 at 20:49 )

Draga Sasule, cu ce te-au santajat securistii in 2003 de te-au facut sa te retragi o perioada, apoi sa apari din nou in peisaj luptand de partea lor, alaturi de alta victima, Ino ardelean? Ar fi interesant de investigat povestea asta, sa vada lumea ce ascunzi, de ce esti santajabil. Si mai ales de ce ai devenit caracter zero barat.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top