Stirile din ziua: 27 septembrie 2016

Robu: Sunt multumit de vot, dar nu ma las angrenat in lupte cu nimeni din partid

Robu: Sunt multumit de vot, dar nu ma las angrenat in lupte cu nimeni din partid

Primarii PNL demisionari s-au ținut de promisiune și nu au participat, marți după-amiază, la ședința BPJ care a stabilit listele pentru alegerile parlamentare. Președintele liberalilor din Timiș, Nicolae Robu, crede că, și în aceste condiții, filiala a demonstrat că este democratică, votând în unanimitate pentru paritatea de pe liste a celor două componente ale noului PNL.

Liliana Onet

Liliana Onet, locul III pe lista pentru Camera Deputatilor, din partea PNL Timis / LISTA COMPLETA

Cu peste 40 de voturi adunate din partea colegilor din BPJ, Liliana Oneț va ocupa locul al treilea pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Locul al patrulea va fi ocupat, conform surselor noastre, de un fost „portocaliu”, foarte probabil Balint Petrescu. Pe doi la Senat va fi Dumitru Dinulescu.

De ce nu vrea Robu piatra cubica decat in centru: Nu suntem intr-un oras din secolul XVIII!

Vor reabilitarea străzilor cu piatră cubică, dar nu prin asfaltare, ci prin repavare! Cei care au blocat hotărârea referitoare la ultimele 14 străzi cu piatră cubică din Timișoara spun că instanța era ultima soluție, după ce nu au reușit să aibă un dialog cu primăria. Între timp, Nicolae Robu explică de ce nu e bună piatra cubică în alte zone decât cele istorice.

Cornel Samartinean revine, dar nu mai poate fi copresedinte al PNL Timisoara

A scăpat, pentru moment cel puțin, de DNA, iar acum deputatul liberal Cornel Sămărtinean vrea să-și reia funcțiile în partid. El s-a autosuspendat în luna ianuarie, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. După ce dosarul a fost trimis de instanța supremă înapoi la procurori, Sămărtinean și-a anulat autosuspendarea.

Restrictiile pentru biciclisti din centrul Timisoarei ar trebui ridicate! Un consilier local sustine ca sunt ilegale

Comisia de Circulație nu le poate interzice bicicliștilor să traverseze centrul Timișoarei, pentru că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de plenul CL. Consilierul local Ion-Ardeal Ieremia l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe această temă și are și două propuneri prin care situația poate fi reglementată.

Vaporetto

Vaporasele de pe Bega, la mana… parlamentului! RATT si primaria s-au impiedicat in legi

Cele șapte vaporașe ale Primăriei Timișoara fac, în continuare, ture pe Bega, dar nu vor putea intra foarte curând în sistemul de transport public în comun. Din cauza unui vid legislativ, spun cei de la PMT, nici RATT, nici municipalitatea nu pot prelua în administrare canalul Bega, decât pe porțiunea cuprinsă între Uzina de Apă și Podul Modoș.

Cel mai scurt drum spre Europa e prin Cupa Romaniei! BC Timisoara debuteaza acasa

Noul sezon al Cupei României va debuta miercuri seara într-un nou format, cele patru reprezentante ale baschetului masculin românesc din cupele europene fiind direct calificate în faza superioara a competiției KO, în vreme ce restul echipelor din Liga Națională se vor confrunta în prima fază eliminatorie pentru celelalte 4 poziții din Final 8.

Tramvaiul 7 isi schimba traseul! Va lega Calea Sagului de Calea Torontalului

Timișorenii care locuiesc în Calea Șagului vor putea ajunge în Calea Torontalului și cu tramvaiul, nu numai cu autobuzul. Se va întâmpla de la 1 octombrie, de când garniturile de pe linia 7 vor circula pe un alt traseu. Primarul Nicolae Robu spune că ar trebui suplimentat și numărul tramvaielor, astfel încât călătorii să nu aștepte o veșnicie.

Cum poti castiga o saptamana cu primarul Robu

Un tânăr din Timișoara va petrece o săptămână alături de primarul Nicolae Robu, pe care îl vor însoți la întâlniri și la birou. El va fi ales dintre cei care vor trimite sugestii de îmbunătățire a vieții orașului către echipa care se ocupă de proiectul Timișoara – Capitala Tineretului din România.

Aproape 100.000 euro de la CJ Timis, pentru comunele lovite de furtuni

O furtună puternică produsă la jumătate lunii august a făcut dezastru în mai multe localități din estul Timișului. S-au înregistrat pagube la școli și grădinițe, dar și la drumurile comunale și la podețe, precum și la mai multe gospodării. CJ Timiș dă primăriilor din cinci comune afectate un ajutor financiar de aproape 100.000 de euro.

Strazile cu piatra cubica raman asa! Primaria Timisoara a pierdut prima lupta in instanta

Cele 14 străzi cu piatră cubică propuse pentru „modernizare” în toamna lui 2015 vor rămâne așa cel puțin încă o vreme. Asta a decis Tribunalul Timiș, care a admis acțiunea intentată de doi timișoreni și două asociații, care au cerut anularea HCL pe această temă. Hotărârea este acum suspendată.

In Piata Unirii, ca-n metroul din New York: expozitie-eveniment la Timisoara

Afișele din metrou ale Școlii de Arte Vizuale din New York, din 1947 până în prezent, ajung, în premieră, în România, la Timișoara. Este vorba despre o selecție impresionantă a unor lucrări semnate de artiști de legendă. Expoziția va putea fi admirată până la sfârșitul lunii noiembrie.

Ionut Popa, condamnat sa nu piarda la Iasi! Poli s-a inteles cu un alt antrenor

Rezultatele foarte slabe din Liga I ale lui Poli Timişoara l-ar putea costa postul de antrenor pe Ionuţ Popa. Tehnicianul formaţiei timişorene are ca prim obiectiv să nu piardă în jocul de vineri de pe terenul lui Poli Iaşi. În caz contrar, Ionuţ Popa are toate şansele să fie destituit.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți, 27 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Polonă (p), Olanda (p), Albinelor (p), C. Davilla (p), Divizia 9 Cavalerie (p), Dr. R. Koch, orele 9 – 17; Giarmata – zona str. Morii (p), Gării (p), Izvorului (p), Bătrână (p), orele 9 – 17.

Top