Memoriu pentru deblocarea situatiei de la „Victor Babes”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Voichița Lăzureanu, şi primarul Nicolae Robu au transmis, vineri dimineaţa, un memoriu spre Casa Judeţeană de Sănătate Timiş prin care se doreşte luarea unor măsuri pentru evitarea colapsului financiar a unităţii medicale, plata datoriilor şi acoperirea tuturor cazurilor tratate aici. Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat că de luni nu vor mai interna alte cazuri de pacienţi din cauza datoriilor financiare imense.
„Pentru a încheia Contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti vă solicităm următoarele: Previzionarea cazurilor externate să fie corectă, conform istoricului realizat, ţinând cont şi de apariţia epidemiei de rujeolă şi decontarea să se facă la numărul efectiv externat lunar; Eliminarea din Contract a art. 14 “efectuarea de servicii medicale peste prevederile contractuale se face pe propria răspundere şi nu atrage nici o obligaţie din partea casei de asigurări de sănătate cu care s-a încheiat contractul”; Pentru cazurile nevalidate de CJASTM solicităm o comisie de probaţiune, care să analizeze fiecare caz în parte, pentru a putea fi decontate”, se arată în memoriul semnat de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, Voichița Lăzureanu, și de către primarul Timișoarei Nicolae Robu.
Sumele pe care spitalul acuză că CJAS refuză să le acopere sunt imense, se mai spune în memoriu: „Pe perioada 01-28 martie 2017 avem deja externaţi în regim DRG (n.r. servicii medicale în spitalizare continuă, cazuri acute) peste numărul contractat 132 cazuri în valoare de 302.554 lei. Total perioada 01.01.2013-28.03.2017 suma nedecontată este de 5.780.565 lei (3091 cazuri), contravaloarea cazurilor efectuate, validate şi nedecontate. La aceasta se mai adaugă şi cazurile efectuate, dar nevalidate de CJASTM şi nedecontate. Din cauza subfinanţării avem la 31 decembrie 2016 înregistrate plăți restante de 2.994.971 lei, din care 2.011.936 lei arierate (datorii mai vechi de 90 de zile). La 29.03.2017 înregistrăm plăți restante de 3.591.134 lei, din care arierate 2.482.825 lei. Din această cauză, cheltuielile de administrare şi funcţionare nu sunt achitate pentru decembrie, ianuarie şi februarie, iar furnizorii nu ne mai onorează comenzile. De la 01.04.2017 vom închide spitalul deoarece în condiţiile date nu putem semna contractul cu CJASTM”. Conducerea de la „Victor Babeş” a anunţat că refuză semnarea în aceste condiţii a unui nou contract cu CJAS Timiş, având în vedere condiţiile acestuia. În condiţiile noului contract sumele alocate nu acoperă nici pe departe sumele cheltuite de spital.
Reprezentanții au anunţat că suma solicitată şi nedecontată de CJAS pentru perioada 2013-2016, este de 4.852.275 lei (2686 cazuri) însemnând contravaloarea serviciilor medicale DRG efectuate (servicii medicale în spitalizare continuă, cazuri acute), validate, dar nedecontate. La această sumă se adaugă şi 625.736 lei (273 cazuri) pentru perioada 01.01.2017-28.02.2017, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale DRG efectuate, validate şi nedecontate.
„Suntem spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie, unde pacienţii trebuie internaţi şi izolaţi în momentul îmbolnăvirii; ei nu pot fi programaţi /puşi pe liste de aşteptare şi nici nu pot fi îndrumaţi spre alt spital deoarece suntem unicul spital de acest profil din vestul ţării. Pe lângă pacienţii din judeţul Timiş suntem obligaţi să internăm şi pacienţii îndrumaţi către noi din judeţele învecinate (AR, CS, HD) şi chiar din întrega ţară, acestea fiiind majoritatea cazuri severe cu insuficiențe de organ. Neinternarea cazurilor ar însemna punerea în pericol a sănătăţii publice cu implicaţii legale şi morale deosebit de grave, în special în actualul context de epidemie de rujeolă”, se mai arată în memoriul înaintat către Casa de Sănătate.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Europarlamentarul Maria Grapini e convinsă că referendumul privind modificarea Constituției în privința căsătoriilor este un eveniment care ține de securitatea țării noastre. Tocmai pentru a apăra granițele țării, vigilenta timișoreancă a anunțat că va merge să voteze împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ca să apere securitatea României, Maria Grapini va merge la referendumul pentru familia tradițională
Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, ajuns la ediția cu numărul 7, aduce, la final de octombrie, 17 scriitori de pe trei continente. E o ediție tematică, despre „Țară. Țară de adopție”, iar printre invitați se numără Horia-Roman Patapievici și Mihail Șora, dar și Juan Gabriel Vásquez, cel mai important prozator columbian din noua generație.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci zile de literatură. Horia-Roman Patapievici, Mihail Șora și Juan Gabriel Vásquez, la Timișoara
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com