Memoriu pentru deblocarea situatiei de la „Victor Babes”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Voichița Lăzureanu, şi primarul Nicolae Robu au transmis, vineri dimineaţa, un memoriu spre Casa Judeţeană de Sănătate Timiş prin care se doreşte luarea unor măsuri pentru evitarea colapsului financiar a unităţii medicale, plata datoriilor şi acoperirea tuturor cazurilor tratate aici. Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat că de luni nu vor mai interna alte cazuri de pacienţi din cauza datoriilor financiare imense.
„Pentru a încheia Contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti vă solicităm următoarele: Previzionarea cazurilor externate să fie corectă, conform istoricului realizat, ţinând cont şi de apariţia epidemiei de rujeolă şi decontarea să se facă la numărul efectiv externat lunar; Eliminarea din Contract a art. 14 “efectuarea de servicii medicale peste prevederile contractuale se face pe propria răspundere şi nu atrage nici o obligaţie din partea casei de asigurări de sănătate cu care s-a încheiat contractul”; Pentru cazurile nevalidate de CJASTM solicităm o comisie de probaţiune, care să analizeze fiecare caz în parte, pentru a putea fi decontate”, se arată în memoriul semnat de managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, Voichița Lăzureanu, și de către primarul Timișoarei Nicolae Robu.
Sumele pe care spitalul acuză că CJAS refuză să le acopere sunt imense, se mai spune în memoriu: „Pe perioada 01-28 martie 2017 avem deja externaţi în regim DRG (n.r. servicii medicale în spitalizare continuă, cazuri acute) peste numărul contractat 132 cazuri în valoare de 302.554 lei. Total perioada 01.01.2013-28.03.2017 suma nedecontată este de 5.780.565 lei (3091 cazuri), contravaloarea cazurilor efectuate, validate şi nedecontate. La aceasta se mai adaugă şi cazurile efectuate, dar nevalidate de CJASTM şi nedecontate. Din cauza subfinanţării avem la 31 decembrie 2016 înregistrate plăți restante de 2.994.971 lei, din care 2.011.936 lei arierate (datorii mai vechi de 90 de zile). La 29.03.2017 înregistrăm plăți restante de 3.591.134 lei, din care arierate 2.482.825 lei. Din această cauză, cheltuielile de administrare şi funcţionare nu sunt achitate pentru decembrie, ianuarie şi februarie, iar furnizorii nu ne mai onorează comenzile. De la 01.04.2017 vom închide spitalul deoarece în condiţiile date nu putem semna contractul cu CJASTM”. Conducerea de la „Victor Babeş” a anunţat că refuză semnarea în aceste condiţii a unui nou contract cu CJAS Timiş, având în vedere condiţiile acestuia. În condiţiile noului contract sumele alocate nu acoperă nici pe departe sumele cheltuite de spital.
Reprezentanții au anunţat că suma solicitată şi nedecontată de CJAS pentru perioada 2013-2016, este de 4.852.275 lei (2686 cazuri) însemnând contravaloarea serviciilor medicale DRG efectuate (servicii medicale în spitalizare continuă, cazuri acute), validate, dar nedecontate. La această sumă se adaugă şi 625.736 lei (273 cazuri) pentru perioada 01.01.2017-28.02.2017, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale DRG efectuate, validate şi nedecontate.
„Suntem spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie, unde pacienţii trebuie internaţi şi izolaţi în momentul îmbolnăvirii; ei nu pot fi programaţi /puşi pe liste de aşteptare şi nici nu pot fi îndrumaţi spre alt spital deoarece suntem unicul spital de acest profil din vestul ţării. Pe lângă pacienţii din judeţul Timiş suntem obligaţi să internăm şi pacienţii îndrumaţi către noi din judeţele învecinate (AR, CS, HD) şi chiar din întrega ţară, acestea fiiind majoritatea cazuri severe cu insuficiențe de organ. Neinternarea cazurilor ar însemna punerea în pericol a sănătăţii publice cu implicaţii legale şi morale deosebit de grave, în special în actualul context de epidemie de rujeolă”, se mai arată în memoriul înaintat către Casa de Sănătate.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

Consiliul Judetean Timis se pune iar bine cu Domnul: 2 milioane de lei pentru biserici

Pentru al treilea an la rând, CJ Timiș va aloca 2 milioane de lei pentru diversele culte din județ. Cei mai mulți bani merg către ortodocși, iar cei mai puțini, către ucraineni și evanghelici. Sumele primite pot fi folosite pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare și consolidare la biserici, așezăminte sociale și educaționale.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Judetean Timis se pune iar bine cu Domnul: 2 milioane de lei pentru biserici
CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Robu explica de ce a castigat alegerile in PNL Timis: e bun, e drept, e cinstit si corect

Nicolae Robu este, fără discuții, câștigătorul absolut al alegerilor din PNL Timiș. Are exact echipa pe care și-a dorit-o și e convins că filiala a ieșit mai puternică după scrutin. Într-o postare pe Facebook, șeful liberalilor ține scorul ca la meci și revine la una dintre temele sale favorite: „zmeii” care nu pot niciodată să câștige o bătălie.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu explica de ce a castigat alegerile in PNL Timis: e bun, e drept, e cinstit si corect
Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

Poli pierde in turul Cupei la Giurgiu si cu largul concurs al arbitrului Comanescu

Astra Giurgiu a învins pe teren propriu, în manşa tur a Cupei României pe Poli Timişoara cu 4-1 (2-1) şi a făcut un pas important pentru calificarea în finala competiţiei. Un aport decisiv la această victorie a avut centralul Adrian Comănescu, singurul de pe teren care a văzut două lovituri de pedeapsă în favoarea gazdelor.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli pierde in turul Cupei la Giurgiu si cu largul concurs al arbitrului Comanescu
MNB – Muzeul Național al Banatului

Social vezi arhiva Social

Statiunea Buzias

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pentru al treilea an la rând, CJ Timiș va aloca 2 milioane de lei pentru diversele culte din județ. Cei mai mulți bani merg către ortodocși, iar cei mai puțini, către ucraineni și evanghelici. Sumele primite pot fi folosite pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare și consolidare la biserici, așezăminte sociale și educaționale.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consiliul Judetean Timis se pune iar bine cu Domnul: 2 milioane de lei pentru biserici
Consiliul Județean Timiș are, de miercuri, un nou membru. Este vorba despre Florica Lupuț, cea de-a patra doamnă din actuala componență a legislativului județean și cea de-a treia din grupul PSD. Aceasta îl înlocuiește pe Adrian Negoiță, care a preferat funcția de consilier personal al președintelui CJ.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florica Luput, cel mai nou consilier judetean
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top