Vaporasele inca stau, Robu vrea sa faca plangere penala cuiva. Pentru boicot

Cele șapte vaporașe cumpărate de primărie nu fac decât curse ocazionale și, în acest moment, sunt șanse 0 ca ele să poată fi integrate în sistemul de transport în comun. Primarul Nicolae Robu susține că în câteva săptămâni face plângere penală contra celor care nu vor să rezolve problema.

Administrația căii navigabile nu există încă, astfel că, în acest moment, cele șapte vaporașe ale Primăriei Timișoara nu pot fi introduse în sistemul de transport în comun. Epopeea e departe de a se fi încheiat, iar acum s-ar putea lăsa și cu plângeri penale. Asta, pentru că, susține primarul Nicolae Robu, municipalitatea și-a făcut treaba, dar există o autoritate a statului care pune bețe în roate proiectului. „Nu mai aștept mult până nu voi face plângere penală acelei autorități a statului, nu știu care e ea, care nu vrea să rezolve această problemă, pentru ca aceste vaporașe să circule. Primăria a făcut toate demersurile, nu știu cine nu dorește să nu facă. Nu ştiu cine sunt aceia, dar dacă nu se rezolvă această problemă, care e pur birocratică, estimez că la începutul lui iunie o să recurg şi la aşa ceva, dacă va fi cazul. Suntem în faţa unor acte de boicot clar. Boicotul nu este numai la adresa Timişoarei, până la urmă se riscă să se piardă fonduri europene pe care cu trudă le-am adus în ţară şi unii vor să se ajungă la pierderea lor, la retragerea acelor fonduri”, a declarat edilul.

Robu afirmă categoric că instituția pe care o conduce a făcut tot ce era de datoria ei și că, pur și simplu, este vorba despre rea-voință. „E normal aşa ceva? Adică noi, care am avut de făcut lucruri grele, de pus în practică proiecte, de făcut ceva pe teren, că acolo e greu, nu să miști hârtii e greu, noi ne-am făcut datoria. Acum, de atâta amar de vreme, nu se poate genera o hotărâre de guvern, un ordin al ministrului, nu știu, nu se poate adopta o lege, ce se consideră la nivelul puterii centrale că trebuie făcut pentru înființarea unei structuri de administrare a canalului navigabil Bega? Există modele, există administrație a canalului navigabil Dunăre –Marea Neagră în țară, deci este rea-voință, este boicot ceea ce se întâmplă. Cred că trebuie să ajungem și la sesizarea organelor în drept ale statului să facă o cercetare. Nu știu, nu pot să indic un vinovat, dar se cercetează fapta în sine, situația trebuie cercetată, pentru a se vedea, de fapt, cine e de vină”, mai spune primarul. Conform lui Robu,nici executivul precedent n-a fost mai breaz. „Guvernul Cioloș și-a făcut în diverse momente proba incompetenței și una dintre situații a fost și aceea relativă la această temă. Așa cum a fost și cu altele, nu am ezitat să-l critic la vremea respectivă, pentru că pe mine nu mă interesează culoarea politică a celor de la guvernare, mă interesează dacă fac bine pentru țară sau nu fac bine pentru țară. Eu nu fac lucrurile politicianism”, a conchis edilul șef. Cele șapte vaporașe au costat 6,9 milioane de lei, bani de la bugetul local. Pe 28 mai se împlinește un an de când ele au fost lansate oficial la apă.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Ron a spus: (May 9th, 2017 at 18:37 )

Și vor rămâne în continuare tot așa. Vor sta trase la mal sau „iernând” amarnic prin depoul RATT. Lui Lae Robu i s-a explicat foarte clar că acestea nu pot fi integrate în transportul în comun, din motive legale, încă dinainte de a le fi comandat, dar s-a încăpâțat să meargă mai departe pe vesiunea lui. Rezultatul: 7 milioane de lei aruncați pe apa sâmbetei. Aceste ambarcațiuni din termopane nici nu pot fi vândute pentru că nu le vrea nimeni. Vor face parte din greaua moștenire lăsată de Robu când gândacul ăsta nu va mai fi primar. Sper ca timișorenii să nu mai stea acasă la viitoarele alegeri și să votăm pentru alungarea acestui neisprăvit.

 
anteconbega a spus: (May 11th, 2017 at 11:07 )

Să îl dea în judecată pe Dan Diaconu! Dar banii pe semaforizarea halucinanată a oraşului? Aia de la cine-i recuperează Robu? De la Ionut? De la Dorel Borza? De la Adriana Orza? Sau chiar de la Nicolae Robu? Bo-lân-zea-lă!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com