CCIAT a castigat un program cu bani europeni in domeniul fortei de munca din zona transfrontaliera

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş caută, alături de Camera şi Primăria din Kikinda, Serbia, soluţii pentru rezolvarea problemei mobilităţii forţei de muncă din zona transfrontalieră dintre cele două ţări. Vor avea loc târguri de forţă de muncă și va fi creată o rețea din care vor face parte mai multe instituţii.

Prin intermediul proiectului „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, alături de Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională din Districtul de Nord al Banatului Kikinda și Primăria Orașului Kikinda caută soluţii care ar putea ajuta oamenii din ţara vecină să-şi găsească locuri de muncă. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 1: Promovarea ocupării forței de muncă și consolidarea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii, Obiectivul 1.1.: ”Ocuparea și mobilitatea forței de muncă” și are o durată de 15 luni, începând cu luna mai a acestui an.

Prin acest proiect partenerii doresc facilitarea accesului pe piața forței de muncă și sporirea oportunităților de angajare în zona transfrontalieră. Obiectivul specific al proiectului vizează intensificarea cooperării în domeniul pieței forței de muncă. Vor fi deschise două puncte de informare în Serbia și în România, vor fi organizate două târguri de locuri de muncă și va fi publicat un ghid care va conține reglementări legislative din România și Serbia, dar și expresii uzuale, cuvinte cheie pentru facilitarea comunicării uzuale, în cele două limbi. Grupul țintă al proiectului este format din şomerii din zona transfrontalieră, din Regiunea Banat și Județul Timiș, cu precădere persoane din grupurile defavorizate (persoane cu vârsta peste 50 de ani, tineri, femei), dar şi companiile din România și Serbia care au dificultăți în găsirea forței de muncă. Informați suplimentare despre proiect se pot obţine la tel. 0372-185.285, e-mail: cmirea@cciat.ro, Cosmina Mirea – coordonator proiect CCIAT.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com