Domeniul Fizica a inclus Universitatea de Vest Timisoara in faimosul top Shanghai

Universitatea de Vest din Timișoara a intrat în cel mai vechi și cel mai prestigios clasament internațional al universităților, Academic Ranking of World Universities/ARWU – cunoscut și drept rankingul Shanghai. La nivel mondial, în acest top sunt prezente mai mult de 4.000 de universități din 80 de țări.

UVT se clasează pe poziția 301-400, cu domeniul Fizică. În top sunt prezente și alte cinci universități din România: Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea București, Academia de Studii Economice București și Universitatea Politehnica București. Domeniul Fizică din cadrul UVT reconfirmă rezultatele obținute în perioada anterioară. „Încercăm zi de zi să consolidăm comunitatea UVT, fiind convinși că această instituție este una specială. Performăm în toate domeniile, iar asta ne dă consistență. Multitudinea de domenii ne dă posibilitatea de a fi complementari. Unele domenii dau forță prin numărul de studenți și cererea pe piața muncii, altele ne oferă excelență în cercetare. Fizica este un domeniu ce dă valoare cercetării UVT prin calitatea cadrelor didactice, a cercetătorilor și a studenților săi și nu ne surprinde această excelentă performanță”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Universitățile din România sunt prezente în clasamentele realizate pentru domeniul ştiinţele naturii, subdomeniile matematică (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – top 201-300, Universitatea București – top 201-300 și Universitatea Politehnica Bucureşti – top 401-500) şi fizică (Universitatea de Vest – top 301-400 și Universitatea Politehnica Bucureşti – top 401-500), dar şi pentru domeniul ştiinţe sociale, subdomeniul economie (Academia de Studii Economice Bucureşti – top 151-200). ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2017 clasifică universitățile din lume în cinci domenii principale: ştiinţele naturii, inginerie, ştiinţele vieţii, ştiinţe medicale şi ştiinţe sociale, acestora fiindu-le arondate 52 de subdomenii specifice. Academic Ranking of World Universities/ARWU este cel mai vechi și cel mai prestigios clasament internațional al universităților, prin prisma indicatorilor de excelență folosiți în analiză.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

spirt a spus: (September 14th, 2017 at 13:04 )

asta parca e top la tenis!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com