Clinica de Radioterapie, care funcționează în deja celebra clădire de pe strada Mărășești, nu se mută. Cel puțin până la găsirea unei soluții „mai bune”, așa cum spune primarul Nicolae Robu. În spital s-a cumpărat, pe fonduri europene, aparatură de jumătate de milion de euro.
Clinica de Radioterapie a Spitalului Municipal Timişoara, care funcționează în același imobil cu Dermatologia, rămâne deocamdată pe loc, pe strada Mărășești. Primarul Nicolae Robu afirmă, totuși, că, dacă va fi găsit un spațiu mai bun, se va pune și problema mutării acesteia.
„Radioterapia nu va fi mutată. Bolnavii nu sunt trataţi acolo, ei sunt trataţi la Spitalul Municipal, peste drum. După ce fac terapia respectivă, organismul este foarte solicitat şi nu este potrivit să fie deplasaţi pe distanţe mari. De aceea bolnavii care fac radioterapie vor fi lăsaţi acolo până când vom găsi o altă soluţie mai bună decât aceasta, cel puţin la fel de apropiată topologic de Spitalul Municipal. Dacă vom reuşi să facem o amenajare undeva în zonă, atunci sigur, în timp se poate pune şi problema mutării lor. Deocamdată nu există o soluţie mai bună şi ei vor rămâne acolo”, a declarat Robu.
Bolnavii de cancer care se tratează la Timișoara vor avea parte, din această lună, de tratamente și servicii mai bune. Clinica de Radioterapie a beneficiat de un proiect transfrontalier în valoare de peste jumătate de milion de euro. Instituția a câștigat, alături de Clinica de Radioterapie din Szeged, fonduri europene pentru dotarea cu aparatură medicală modernă, implementarea unui sistem de televideoconferință și pregătirea teoretică și practică a cadrelor medicale.
Comentarii prin facebook