In fine, Robu arata ca are „cojones”

Mult mai târziu decât era normal, primarul Nicolae Robu a ieșit în fine în public, anunțând că nu mai poate lucra cu viceprimarul PSD Traian Stoia. (Asupra modalității cel puțin discutabile în care a făcut acest demers o să revin mai jos.) Încă din momentul numirii lui Stoia, se cam știa care este scopul vizitei sale prin Primăria Timișoara. Era vorba de un transfer în interes de serviciu de pe plantația fraților Cristescu pe plantația mult mai mare și mai mănoasă a Timișoarei. Scopul era ca hălci importante din a doua plantație să ajungă înglobate de prima. Scurt și la obiect! Nu era vorba aici de nicio chestiune politică, de program PSD sau USL sau alte aiureli. Era o afacere și nimic mai mult. Chiar primarul Robu și-a adus la început obolul în acest sens, dându-i lui Stoia să păstoreascaă Direcția de clădiri și terenuri.

Astfel că, de la început, se vedea cu ochiul liber că pe CD Loga nr 1 s-a deschis o a doua primărie, privată, cu oameni aduși din altă parte. Stoia a readus în primărie, la Cadastru, un tip uns cu toate alifiile, băiat de mingi al multor rechini imobiliari,și dat afară de Gheorghe Ciuhandu tocmai din acest motiv. E vorba de Marcel Torje, transferat ulterior de PSD pe post de șef la Oficiul de Cadastru. Absolut halucinant, Stoia mergea în tot felul de controale, alături de angajați ai primăriei, însoțit însă și de Marius Cristescu.

În paralel, Stoia juca și rolul de bufon, făcând adevărate show-uri mediatice în conferințe de presă. Mană cerească pentru presă! Unii ziariști luau de bune toate tâmpeniile și fumigenele sale, alții (printre care și subsemnatul) erau mai rezervați. Oricum, și Stoia începea să creadă că e un fel de Elliot Ness, comportându-se însă ca Tartarin din Tarascon. La umbra acestor fumigene și sub masca de circar, Stoia lucra din greu însă pentru stăpânii de la Bega Group. Respectiv aduna și centraliza cât mai multe informații din primărie, în special pe zona imobiliară. Și mai făcea și mult rău municipalității prin unele acțiuni. Ce scria subsemnatul în martie 2103?

„Și apropo de cultură, artiștii plastici îl fac pe Stoia principalul responsabil pentru majorarea chiriilor la ateliere și galeria din centrul orașului. De altfel, prin oraș se vorbește că toată mascarada cu umflarea chiriilor are drept scop mutarea chiriașilor primăriei în spațiile goale deținute de Cristești. Iar calcule tâmpite despre cum aduce Stoia un milion de euro prin creșterea chiriilor chiar nu își au rostul. Fiindcă mulți chiriași vor prefera să părăsească spațiile în cauză (…) Moș Teacă probabil n-a auzit că prin România e criză. Și e o criză adâncă. Foarte multe IMM-uri au intrat în insolvență, dacă nu direct în faliment. Moș Stoia, cu acceptul tacit al primarului Nicolae Robu, vrea neapărat să-și aducă obolul la falimentarea și altor sute de firme timișorene care nu-și vor permite chirii majorate. Dar din magazinul Bega sau Hotel Timișoara nu se văd astfel de chestiuni, așa cum sătulul nu-l crede pe flămând.” („Cine îl mai oprește pe Traian Stoia?” – 31 martie 2013).

La ce concluzie a ajuns Robu pe 7 noiembrie 2013?„Avem un grad de încasare a veniturilor foarte redus la spații, fiindcă pierdem în instanță cu chiriașii din cauza modificărilor discreționare de chirii. Oamenii nu pot să plătească. Se pare că cineva are interesul ca toată lumea care este chiriașă la primărie să dea faliment sau să caute alte spații.” Nu mai vreau s-o lungesc cu datele din dosare pe care Stoia le prezenta drept realizări personale. De apreciat însă mișcarea primarului care a pus punctul pe i și în relația cu cei doi frați care chiar se credeau stăpânii Timișoarei. Robu a devenit primul politician din Timișoara care are curajul să-i pună la punct în public, chit că a fost sponsorizat în campanie de către cei doi.

Ce va urma însă de acum înainte? În primul rând, trebuie spus că, procedural, Robu s-a pripit. Asta, dacă scopul lui real este îndepărtarea lui Stoia din primărie. Înainte de-a ieși în media, trebuia să ceară o întrunire a USL și să spună acolo că nu mai poate continua cu „vicele” PSD-ist. Dacă era refuzat, avea tot dreptul să-i dea viceprimarului alte atribuții. Eventual să înființeze, în subordinea sa, o direcție de ascuțit creioane. Evident că, din orgoliu, PSD nu va accepta propunerea lui Robu. Nici primarul nu va putea da înapoi și e obligat să-i retragă lui Stoia actualele atribuțiuni.

Războiul se va amplifica. Din acest moment, Stoia va sabota orice se întâmplă în primărie. De asemenea, scandalul dintre cei doi se va transfera în interiorul USL. Oare aici a vrut să ajungă Robu solicitând public un lucru pe care trebuia să fie conștient că nu-l va obține? S-a consultat cu cineva înainte de-a face acest pas? Fiindcă nici de furie de moment nu a fost vorba, declarațiile sale vizavi de Stoia fiind anunțate cu câteva ore înainte. Pentru a-și păstra autoritatea, atât în primărie, cât și în spațiul public și politic, Robu e obligat din acest moment să-l trimită pe Stoia la ascuțit creioane și numărat frunzele în parcuri.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

mada a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 12:42 )

Cred si eu la cu ce fel de caractere lucreaza domnul Primar !!!!

Paul a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 13:46 )

Domnul Robu face cat nu au facut altii in 20 de ani pentru timisoara si asta este rasplata pe care i se aduce!

Paul a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 14:11 )

Robu est eo persoana care are sirea spinarii nu ca altii

hahaha a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 15:15 )

ștoiu cristestilor incepe de fâsâie, mai un pic face poc.

stefania a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 15:37 )

Sa faca cei din PSD cate a facut Robu si dupaia sa mai vorbeasca..

Crasi a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 15:59 )

Robu nu are nevoie de asa ceva pentru ca este un om prea calculat, nu ca domnul stoia

T@bu a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 17:05 )

Hai sa fim seriosi! Robu chiar este un om de cuvant!

Ba, ce chestie a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 17:11 )

pey stoia nu cu ajutorul vostru,al presarilor a facut acesti „pasi uriasi” spre dezastrul Timisoarei?Cati „presari”, au coloana vertebrala, macar cat o musca?

gmtro a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 18:33 )

coaie pe draq! s-au certat ca stoia a vrut sa amendeze neaparat niste „amici” protejati de robu! chiar credeti ca robu a ajuns primar fara cristesti??? Si ca lor nu le da nimic?

COjones Adevarate a spus: (noiembrie 8th, 2013 at 21:07 )

Are omu COJONES! Sa nu se lase! Bravo! 😀

ino the perfect spirit a spus: (noiembrie 10th, 2013 at 13:27 )

SĂ LE PUNĂ LUI STOIA PE FAȚĂ!ȘI SĂ-L TRIMITĂ DE UNDE A VENIT!!GĂINÂR BĂTRÎN ȘI UZAT MINTAL!! BRAVO ROBU TIMIȘOARA -BANATUL TE -AU ALES ȘI TOT EI TE VOR SUSȚINE PRIN VOT BRAVO TIMIȘORENILOR CARE AU ÎNȚELES CĂ VREI BINELE TIMIȘOAREI -BANATULUI ȘI ÎNTREGI REGIUNI ȘI EI SIGUR DE ASTA SE TEM CU TOȚI!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!

dino a spus: (noiembrie 9th, 2013 at 01:07 )

A vb de cojones in preajma lui robu…e ca si cu funia la spanzurat. mai degraba are niste ovare rezistente la tavaleala.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Președintele Bundesratului se află timp de două zile la Timișoara

Timp de două zile, la Timișoara se află Bodo Ramelow, preşedintele Bundesratului, el fiind însoțit de o delegație numeroasă de oameni de afaceri și de știință din landul german Turingia. Marți, oficialul s-a întâlnit cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la sediul Primăriei Timișoara. În Timișoara, oraș multicultural, sunt respectate drepturile tuturor timișorenilor, ale comunității germane,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele Bundesratului se află timp de două zile la Timișoara
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”

Juniorii 1 ai clubului Politehnica participă de miercuri până duminică (25-29 mai) la Turneul Final Valoare al Campionatului Național. Turneul care va decide campioana reunește cele mai valoroase opt echipe din țară și are loc în Bacău, pe teren neutru. Handbaliștii au fost repartizați în Grupa 2 și vor juca în ordine cu: CSS 2...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto

Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto

Economic vezi arhiva Economic

Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara

Compania greacă Frigoglass construiește în zona Timişoarei o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale. Investiţia totală este de 60 de milioane de euro, din care reconstrucţia 40-42 de milioane. Fabrica fost complet distrusă anul trecut de un incendiu. Societatea a primit până acum aproape 35 de milioane de euro de la asigurări.  ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut, este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenții de la Arhitectură și-au prezentat viziunea despre cum vor arăta viitoarele colecții vestimentare sau mobilierul urban/Foto
Timp de două zile, la Timișoara se află Bodo Ramelow, preşedintele Bundesratului, el fiind însoțit de o delegație numeroasă de oameni de afaceri și de știință din landul german Turingia. Marți, oficialul s-a întâlnit cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la sediul Primăriei Timișoara. În Timișoara, oraș multicultural, sunt respectate drepturile tuturor timișorenilor, ale comunității germane,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele Bundesratului se află timp de două zile la Timișoara
Societatea ”cu pedigree liberal”, așa cum a numit-o primarul Dominic Fritz, care se ocupă (sau nu) fântânii cu pești din centrul Timișoarei, va plăti sume importante sub formă de penalități de întârziere. Mai mult, se pare că primăria este nevoită să caute și peștii decorativi care se aflau pe marginea fântânii și despre care nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută peștii de la fântâna din centrul Timișoarei. Primăria penalizează masiv firma care se ocupă de reabilitare
Sistemul creșelor din Timișoara va fi trecut din administrarea celor de la Primăria Timișoara în cel al Inspectoratului Școlar Județean, aceasta după ce cu doar jumătate de lună înainte au fost aduse o serie de modificări legislative în domeniu. Conform acestora, creșele pot fi administrate fie de primării, fie de ISJ, dar într-un sistem unde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara își ia mâna de pe sistemul creșelor din oraș: Nu se poate lucra cu o asemenea structură struțo-cămilă
Consilierul local Radu Țoancă se distrează copios la adresa colegilor săi din Consiliul Local Timișoara, de la PNL și USR, despre care spune că au ajuns să își copieze unii altora proiectele de hotărâri. Sub titlul „Întrecere socialistă pentru mărirea salariilor din Primărie”, el vorbește despre faptul că ambele grupuri de consilieri au scris câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Radu Țoancă își acuză colegii de la PNL și USR că își copiază între ei un proiect pentru majorarea salariilor angajaților din primărie
Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, a primit, marți, o amenințare voalată cum că ar putea rămâne fără atribuții în cadrul conducerii municipalității. Aceasta, din partea primarului Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă, edilul șef spunând că vrea ca cel care îi stă alături la conducerea instituției să voteze proiectele lansate și nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul liberal al Timișoarei, anunțat că ar putea rămâne fără obiectul muncii.  Fritz îi cere voturile pentru proiectele lansate de administrație
Federația Mondială pentru Ecografie în Medicină și Biologie și Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” aduc la Timișoara oaspeti de pe șase continente, respectiv America de Nord, America de Sud, Europa, Australia, Africa și Asia de Est pentru a participa, între 25 și 28 Mai 2022, la Congresul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un important congres mondial de ecografie va avea loc Timișoara, între 25 şi 28 mai
Juniorii 1 ai clubului Politehnica participă de miercuri până duminică (25-29 mai) la Turneul Final Valoare al Campionatului Național. Turneul care va decide campioana reunește cele mai valoroase opt echipe din țară și are loc în Bacău, pe teren neutru. Handbaliștii au fost repartizați în Grupa 2 și vor juca în ordine cu: CSS 2...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, la turneul final al juniorilor 1: „Dacă vom continua pe aceleași principii, ne putem bate pentru aur”
Compania greacă Frigoglass construiește în zona Timişoarei o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale. Investiţia totală este de 60 de milioane de euro, din care reconstrucţia 40-42 de milioane. Fabrica fost complet distrusă anul trecut de un incendiu. Societatea a primit până acum aproape 35 de milioane de euro de la asigurări.  ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Frigoglass face o nouă fabrică de vitrine frigorifice complet utilată, lângă Timişoara
În perioada 25 – 29 mai 2022, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri cea de-a doua ediție de primăvară a Salonului Industriei Ușoare. Și-au anunțat participarea peste 50 de companii din țară, atât producători cât și comercianți, care oferă spre vânzare o gamă largă de articole de sezon:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Centrul Regional de Afaceri începe Salonul Industriei Ușoare, a doua ediție de primăvară 2022
Top